Godsdienstonderwijs

Voor leerlingen van de groepen 3 t/m 8 bestaat de mogelijkheid om lessen godsdienstonderwijs te volgen. Er kan een keuze gemaakt worden uit Rooms-katholiek of Protestants godsdienstonderwijs. Dit wordt verzorgd door bevoegde docenten, die dit namens stichting GVO/HVO, de Rooms-katholieke Kerk of de Hervormde Gemeente van Beekbergen (P.K.N.) uitvoeren. Deze lessen zijn gratis. U moet uw kind elk jaar opnieuw opgeven voor deze lessen, dit i.v.m. de bekostiging door het dienstencentrum GVO/HVO. U krijgt hiervoor in het voorjaar een invulformulier. Kinderen die niet naar één van deze lessen toegaan blijven bij de leerkracht in de klas.

Godsdienstonderwijs

In bijna elke les staat een Bijbelverhaal centraal en wordt dit op een creatieve manier uitgewerkt. Veel verschillende thema’s komen aan de orde en er wordt elk jaar aandacht besteed aan de betekenis van de christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren. U hoeft niet kerkelijk gebonden te zijn om uw kind voor deze lessen op te geven. Het godsdienstonderwijs wordt verzorgd door mevrouw Astrid Leenheer vanuit de RK-kerk en door mevrouw Anja Hertgers, vanuit de Protestantse Kerk Nederland.