Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op woensdagochtend 10 april 2019 van 9.00 tot 12.00 uur. Voor nieuwe ouders worden rondleidingen door leerlingen verzorgd en wordt door de directeur van de school informatie gegeven over ons onderwijs. We vertellen u dan graag wat The Leader In Me betekent voor onze school en onze leerlingen. Ook onze bestaande ouders zijn die dag van harte welkom om een kijkje in de klassen te komen nemen.

Onze school

Openbare basisschool Beekbergen is een moderne school gevestigd in een modern, multifunctioneel gebouw. In dit gebouw zit ook kinderopvang OOKbij Domijn, de voorschoolse opvang, de buitenschoolse opvang en het Dorpshuis. De school vormt het middelpunt van het dorp Beekbergen en veel dorpsactiviteiten vinden plaats in samenwerking met de school.

The Leader in Me

Wij zijn een “The leader in me” school. Dat wil zeggen dat wij werken met de 7 gewoonten van effectief leiderschap van Stephen Covey. The Leader in Me is een proces voor basisscholen dat kinderen aanspreekt op hun talenten en betrokkenheid. Het leert ze op een speelse manier 7 gewoonten gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen. Gewoonten:

Gewoonte 1: wees proactief

Gewoonte 2: begin met het einddoel voor ogen

Gewoonte 3: Belangrijke zaken eerst

Gewoonte 4: Win-win

Gewoonte 5: Eerst begrijpen dan begrepen worden

Gewoonte 6: Creëer synergie

Gewoonte 7: Houd de zaag scherp

Programma

U bent van harte welkom om tijdens de open dag een rondleiding te krijgen op onze school, kennis te maken met ons team, leerlingen en ouders. We laten u dan graag ons onderwijs met de 7 gewoonten van The Leader in Me zien en maken er een “leiderschapsochtend” van. Dat betekent dat u naast het normale programma van de woensdagochtend ook kunt zien welke leiderschapsrollen kinderen op zich kunnen nemen. Zo zal in elke groep een lesje te zien zijn die kinderen aan kinderen geven en zullen coöperatieve werkvormen te zien zijn.

Daarnaast kunt u in de verschillende groepen de lessen taal, rekenen, lezen, muziek en Engels zien. Het programma voor deze dag hangt in de hal, zodat u uw eigen keuze kunt maken. Onze leerlingen verzorgen de rondleidingen en u kunt kennismaken met de directeur van onze school.

• fluiten
  • Tablet
  • DEDhmXMXgAEefX8.jpg-large
  • Kerstmarkt 1

Kennismaken

Om de sfeer op school te proeven is een bezoek aan school belangrijk. Daarvoor is op onze school ruim de mogelijkheid, uiteraard op een moment dat het u schikt. In een persoonlijk gesprek met de schooldirecteur kunt u uw vragen stellen om een goed beeld te krijgen van de school en de schooldirecteur zal u met plezier een rondleiding door de school geven.

Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.