nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen23 november 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

 

• 23 november slotoptreden blokfluiten gr 5

• 23 november interview gr 6-7-8 met Omroep Gelderland

• 27 november start inleveren surprises

• 28 november sintcircuit gr 1-4

• 1 december ASK voorstelling gr 5-8

• 1 december gr 1-4 vrij

• 4 december alle surprises moeten op school zijn

• 5 december sinterklaasfeest

• 5 december gr 1-4 's middags vrij

• 11 december OR vergadering

• 13 december bezoek De Vier Dorpen

• 13 december kleedjesmarkt Serious Request

• 20 december kerstfeest

• 25 dec- 5 jan kerstvakantie

Sinterklaas

Sinterklaas

Wat een verrassing donderdagochtend. De school was prachtig versierd in sintsfeer. Met allemaal pakjes, schilderijen, schoorsteen en heel mooie banners! Er was ineens zoveel te zien! Alle ouders die meegeholpen hebben, bedankt!

Vrijdag 17 november werden er voor op het plein ook bij ons aangespoelde pakjes gevonden door de kinderen. Gelukkig hadden ze allemaal hun schoen gezet en werden de aangespoelde pakjes erbij gezet, zodat de Pieten ze mee zouden kunnen nemen. Maandagochtend waren ze weg, dus dat zal wel gekomen zijn. In de schoenen zat een lekkere traktatie. Bedankt Sint!

Wat een feest was het zaterdag weer tijdens de intocht van Sinterklaas met heel veel Pieten! Zo geweldig om te zien hoe ze aankwamen met de stoomtrein! Het was echt weer feest om hier bij te zijn, iedereen vrolijk en blij. En ondanks de regen op het eind, bleef het toch heel gezellig.

Het ASK-Theater presenteert 'Ali Baba en de 40 Rovers'!

Dit jaar bezoekt onze school (groep 5-8) de voorstelling van het ASK-Theater in Schouwburg Orpheus op vrijdagochtend 1 december. De voorstelling 'Ali Baba en de 40 Rovers' wordt bekeken. Ali Baba is een arme waterdrager die niets liever wil dan Morgiana, een slavin waarop hij verliefd is geworden, vrij te kopen. Geld heeft hij daar natuurlijk niet voor. Toevallig ziet hij hoe een groep rovers een grot vol met schatten opent met de spreuk: “Sesam, Open U”. Als de rovers weg zijn sluipt hij naar binnen en pakt wat goud. Met dit goud kan hij zijn grote liefde vrijkopen. Als de rovers dit ontdekken gaan ze op zoek...  Meer informatie over het ASK-Theater vind je op www.ask-theater.nl. 

Lighthouse team

(Leerlingen) Lighthouseteam

Allereerst willen wij ons voorstellen....sinds het begin van dit schooljaar zijn juf Charissa en juf Ellen het Lighthouse team op onze school. Juf Yolanda  komt zo nodig  aanschuiven. Daarnaast kunnen wij beroep doen op Alma. Zij begeleidt TLIM scholen. Vanaf januari 2018 willen we gaan werken met een Leerlingen Lighthouseteam, een soort van leerlingenraad op TLIM manier. De kinderen van groep 6, 7 en 8  hebben hier afgelopen maandag informatie over gekregen. De kinderen zijn aan de slag gegaan met het bedenken van taken die zij graag willen uitvoeren of zaken waarover zij willen meedenken op school. Het Leerlingen Lighthouseteam gaat bestaan uit 6 leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Bij meer dan 6 aanmeldingen, volgen er verkiezingen. De kinderen mogen uiterlijk maandag 4 december hun sollicitatiebrief inleveren. Deze brief mogen ze thuis of op school schrijven. De kinderen waren erg enthousiast en we hopen dan ook op genoeg aanmeldingen om een …

Meer lezen.

Nieuwsbende groep 6-8

Vandaag zijn een aantal leerlingen uit groep 6,7 en 8 geïnterviewd door TV-Gelderland. De leerlingen spelen morgenavond (vrijdag 24 november) een hoofdrol in het TV-programma Nieuwsbende. Het programma wordt om 17:20 uur uitgezonden (TV-Gelderland) en het wordt ieder uur herhaald.

Groep 6 en 7

Groep 6 en 7

Woensdag 22 november hebben we met de hele groep een bezoek gebracht aan de grote bibliotheek, CODA, in Apeldoorn. De kinderen zijn daar aan de slag gegaan in groepjes. Ze kregen per groepje een i-pad, daar stonden opdrachten op die de kinderen door samen te werken  konden maken. De antwoorden moesten gezocht worden in de boeken in de diverse kasten, op de computer bij de zoekfunctie van de bibliotheek en door te kijken naar de tekens op de kaft van het boek. Als een vraag was beantwoord konden ze via een code kijken of het antwoord juist was. Erg leerzaam en ook heel leuk om te doen! We zagen echt synergie ( samenwerking)  en win-win, nl een leuke manier van nieuwe dingen leren! Een aantal kinderen was al eens bij CODA geweest, sommigen niet. Zeker de moeite waard om eens terug te gaan met uw kind! De jeugdafdeling van CODA heeft speelplekken, …

Meer lezen.

Groep 8 bezoekt Synagoge

Vorige week donderdag heeft groep 8 een bezoek gebracht aan de synagoge aan de Paslaan in Apeldoorn. Samen met leerkrachten van Godsdienst hebben wij eerst de synagoge en daarna een tentoonstelling bezocht. Het was een leerzame middag.

Jubileum obs Beekbergen

Zoals u heeft kunnen lezen bestaat onze school in 2018 200 jaar. Dat is een enorme mijlpaal en dat moet natuurlijk gevierd  worden. Om alles goed voor het feest te kunnen regelen is er een jubileumcommissie samengesteld die al druk bezig is met de voorbereidingen. In deze commissie zitten teamleden, ouders en andere personen uit Beekbergen die meestal ook hier op school hebben gezeten en/of gewerkt. Het feest voor de kinderen start op maandag 9 april 2018 en zal een spetterend slot krijgen op vrijdag 13 april 2018. Vrijdag 13 april 2018 kunt u vast in uw agenda zetten, want daar zijn alle ouders natuurlijk ook van harte welkom. U zult in aanloop naar dit feest steeds verder geïnformeerd worden over wat de plannen zijn. U kunt hiervoor het aangepaste logo in de gaten houden!

De ouderraad praat u bij

Het feest der feesten is in aantocht. Het zal u niet zijn ontgaan. De school is klaar voor ontvangst van de heiligman. Om dat voor elkaar te krijgen vroegen we hulp van ouders en die kregen we! Aan alle ouders die op dinsdag 14 november kwamen helpen om de school te versieren: DANKJEWEL! We zagen ook meteen dat er onder de ouders in de onderbouw een grote hoeveelheid aan creatief talent aanwezig is. Dat schept hoop voor de toekomst. Ondertussen gaan we door met de voorbereidingen voor het pepernotencircuit en 5 december. Kort na Sinterklaas volgt natuurlijk al snel Kerst. Dit jaar geen kerstmarkt zoals vorig jaar. Het team heeft er voor gekozen het feest weer te vieren in de klas zoals dat voorheen gebeurde. U zult daarover nog worden geïnformeerd. Deze week is de incasso uitgezet voor de inning van vrijwillige bijdrage. Vandaag wordt het bedrag van €27,00 van …

Meer lezen.

Sport van de maand

Tot 24 november kunt u uw kind nog inschrijven voor de volgende sporten: Waterpolo voor groep 4 t/m 8 Volleybal voor groep 4 en 5 en Turnen voor groep 4 en 5 Sport van de maand is dé manier voor basisschoolkinderen om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten en sportverenigingen uit de omgeving van Apeldoorn. Door deel te nemen aan verschillende sporten kun je ontdekken welke sport het beste bij jou past!  

Van harte gefeliciteerd!

                   

Datum  Naam   Groep  
 27 november Damian 5
 4 december Leanne 3
 6 december Bram  2
 7 december Swen 1-2
 9 december Juul 1-2
   

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055