nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen31 augustus 2017
Start nieuwe schooljaar
Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie

We hebben gisteren genoten van de nieuwjaarsreceptie. Wat was het gezellig en wat waren er veel ouders! In elke groep was een activiteit met en voor kinderen en ouders georganiseerd, wat een erg goede sfeer opleverde! Tot slot werd aan het eind van de ochtend de nieuwe buitenkeuken onthuld bij de zandbak op het plein. De onderbouw kinderen kunnen vanaf vandaag naar hartelust koken en bakken tijdens het buitenspelen! Ouders bedankt voor jullie belangstelling en betrokkenheid!

Nieuwsbrief om de week

Vanaf vandaag zal onze nieuwsbrief UDSG niet meer elke week maar om de week toegestuurd worden. We kiezen daarmee voor een iets andere aanpak van de nieuwsbrief. Het is namelijk voortaan de bedoeling om school gerelateerde zaken in de nieuwsbrief te zetten en de groep specifieke zaken bij de groepspagina op de website.

The Leader In Me

Volgende week staat gewoonte 2 centraal: begin met het einddoel voor ogen! Dat betekent: ik maak een plan ik plan vooruit en stel doelen voor mezelf ik ben altijd voorbereid ik ben me ervan bewust, dat iedere keuze die ik maak, effect heeft op mijn toekomst Voordat ik iets doe, denk ik na over de positieve of negatieve gevolgen hiervan In deze week wordt in elke groep een missie statuut gemaakt en het groepsdoel voor de komende periode wordt vastgesteld. Deze groepsdoelen worden op de boom in de hal zichtbaar gemaakt. Komt u even met uw kind kijken?

Vulpen

Vanaf groep 3 (na de kerst) schrijven wij op school met een vulpen. De eerste vulpen krijgen de kinderen van school. Als deze stuk gaat vragen wij bij vervanging een bijdrage van €4,-. U mag voor een vervangende vulpen zorgen, maar dat moet dan wel een Stabilo pen zijn. Denk u er dan ook aan vullingen mee te geven naar school?

Nieuwe leesmethode groep 3

Voor taal en lezen werken wij sinds vorige week met een nieuwe leesmethode voor groep 3 'Lijn 3 ' van Uitgeverij Malmberg. Lijn 3 is een complete taal-leesmethode waarmee kinderen op een speelse en verantwoorde manier leren lezen. Lijn 3 is de naam van de bus die de rode draad vormt in de methode. De vrolijke buschauffeur Ben Bus 'vertrekt' vanaf het schoolplein en 'brengt' de kinderen tijdens het schooljaar langs twaalf haltes (twaalf thema’s). Als het busboekje vol is, is het jaar voorbij en kan uw kind lezen! Wilt u meer weten of zien van Lijn 3, loop gerust een keer na schooltijd de klas in.

Nieuwe werkdagen Juf Daniëlle

Een nieuw schooljaar, andere dagen. Dit jaar ben ik op dinsdag en donderdag beschikbaar voor IB-zaken. Op woensdag sta ik voor groep 4/5. Wanneer u vragen of zorgen heeft over uw kind, is natuurlijk altijd eerst de groepsleerkracht degene met wie u in gesprek gaat. Wanneer jullie er samen niet uitkomen, of er onduidelijkheden o.i.d. zijn kunt u bij mij terecht. In overleg met u, de groepsleerkracht, het kind zal ik dan kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Even voorstellen:

Op het schoolplein of in de school heeft u wellicht de eerste maandagen van dit nieuwe schooljaar al een lange man zien rondlopen. Daar zijn er natuurlijk meer van maar deze is er de hele maandag, en dat ben ik. Ik ben Gerhard Hoogeveen, 40 jaar oud en stagiair in groep 1/2. Ik ben getrouwd met Pauline en samen hebben we een zoon van 11 die net naar de middelbare school is gegaan en een dochter van 9 die in groep 6 zit. Wij wonen sinds een jaar in Vaassen. Ik houd van lezen, sporten en sport kijken, koken en spelletjes spelen. Vorig jaar heb ik besloten om aan de Saxion Hogeschool in Deventer te gaan studeren om leraar in het basisonderwijs te kunnen worden. Ondanks dat ik dit al in mijn jeugd heb overwogen heb ik pas een jaar geleden de keuze gemaakt. Beter laat dan nooit, zullen we …

Meer lezen.

Go-ALS 24u estafette

Op initiatief van Kevin Jansen, oud leerling van deze school, word er op 2 september de Go-ALS 24-uurs fiets estafette georganiseerd. Kevin verloor zijn tante aan ALS en kwam zodoende op het idee om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. Op dit moment is er voor de ziekte ALS nog geen medicijn. Voor patiënten die lijden aan deze ziekte is er geen toekomst!! Om er voor te zorgen dat er wel een toekomst is heeft de Stichting ALS Nederland geld nodig, daarom zet wielerploeg Go-ALS zich in tegen deze ziekte. Go-ALS is een 24-uurs fiets estafette en vind plaats op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 in Beekbergen.(Kerk-Allee) Om 12.00 uur precies worden de renners (o.a. een aantal ouders en juf Danielle van OBS Beekbergen) weg geschoten en beginnen zij aan de uitdaging. Deelnemers halen daarmee zoveel mogelijk donaties op voor Stichting ALS Nederland. Wil je deze actie steunen? Doneer …

Meer lezen.

Gebruik van foto- en filmopnames

Leerplein055 staat positief ten opzichte van het gebruik van sociale media. Dankzij sociale media hebben wij de mogelijkheid om ouders en andere betrokkenen een extra ‘kijkje in de keuken’ te geven. Via sociale media proberen wij de betrokkenheid bij onze school en bij het onderwijs nog verder te vergroten. Gebruik van foto- en filmopnames (privacy) Op onze school worden regelmatig foto- en filmopnames gemaakt. Het gaat dan om foto’s of filmpjes die worden gemaakt tijdens een les of een activiteit. Deze foto’s en filmpjes kunnen worden gedeeld via de (online) kanalen van de school zoals de website, de digitale nieuwsbrief en sociale media. In opdracht van Leerplein055, de stichting waar onze school onderdeel van uitmaakt, kan ook de opdracht gegeven worden om foto's of filmopnames te maken. Dit gebeurt altijd in overleg met de directie van school. Het materiaal wordt eigendom van Leerplein055 en kan gebruikt worden door onze school of door Leerplein055 ten behoeve van: flyer-, folder- of brochuremateriaal van de school of Leerplein055 beeldmateriaal bij een persbericht …

Meer lezen.

Van harte gefeliciteerd!

Datum                    Naam       Groep  

 6 september           Tim           8

6 september            Dave         6

9 september            Yasin        1-2

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055