nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen30 juni 2017
Start nieuwe schooljaar

Dansend sluiten wij het schooljaar af

Op donderdag 6 juli sluiten wij samen met alle kinderen het schooljaar af. Vrijdag om 12.00 uur start de zomervakantie voor alle leerlingen. De leerlingen van groep 8 zijn dan al vrij maar als er kinderen uit deze groep toch met ons mee willen doen zijn ze van harte welkom! Thema van deze dag is dat iedereen uniek is. De hele dag staat in het teken van dansworkshops en het maken van attributen die nodig zijn bij de uiteindelijke voorstelling. Bij deze voorstelling bent u hierbij van harte uitgenodigd. Om 14.00 gaat de zaal open voor ouders en belangstellenden. U krijgt dan de danspresentatie te zien van wat de kinderen eerder op deze dag geoefend hebben. De voorstelling duurt tot 15.00. Fijn als u komt kijken!

Modderdag


Vorig jaar spontaan aangemeld en klein begonnen met de kleuters. Dit jaar wilden ook groep 3 en 4 graag meedoen aan de wereldwijde 'Mud Day'. Door de medewerking van Martin Kempenaar en Edwin Vakkert, een heleboel vaders die hun speciekuipen afstonden, een heleboel moeders, die niet bang waren voor een beetje blubber is het een groot feest geworden! Mooi om te zien, hoe sommigen er vanaf minuut 1 'induiken', anderen houden zich de hele tijd afzijdig, maar er waren er ook een heel aantal die na een poosje toch overstag zijn gegaan. Wat zullen de Beekbergense badkamers er uit hebben gezien!

Moeilijk?


Terugkijkend op het afgelopen schooljaar merk ik, dat sommige gewoontes makkelijker in de dagelijkse gang van zaken ingevoegd worden, dan andere.. Ook kleuters wijzen elkaar erop, dat ze pro-actief zijn (of juist niet..) Synergie creëren vond ikzelf best een lastige. Maar als je dit plaatje ziet, denkt u dan ook niet aan deze (6e) gewoonte?

Nog even trainen..!


Het sociale leven wordt een week per jaar helemaal ontwricht door het jaarlijkse Straatvolleybal toernooi. Verjaardagen en vergaderingen worden ervoor verzet.. Natuurlijk moet er dan nog even serieus geoefend worden!

Techniek groep 1/2 en 8


Afgelopen maandag gaf groep 8 de laatste Techniek-les aan de kleuters. Als je het nu over win-win hebt...
Ook mooi om te zien, hoe ze met elkaar omgaan na een aantal malen, die interactie tussen jong en (wat) oude(er)!

Groep 3-4

De op een na laatste week zit er alweer op voor de kinderen van groep 3-4. We hebben een gezellige week achter de rug waarin de kinderen heerlijk met modder gespeeld hebben op Modderdag! Wat een pret hebben ze gehad!

Volgende week maandagmiddag mogen we alvast kijken naar de musical van groep 8. Wat zijn we benieuwd naar het resultaat! Woensdag krijgen de kinderen hun werkboeken en schriften mee naar huis. Wilt u daarom een tas meegeven waar dit in kan?

Op donderdag gaan de kinderen zich voorbereiden op de dansvoorstelling die ze die middag aan u zullen op opvoeren! Wij hopen op uw komst!!

POinactie

Afgelopen dinsdag zijn we een uur later gestart vanwege de prikactie van POinactie. Deze actie was bedoeld om duidelijk te maken dat er heel veel werkdruk ligt in het basisonderwijs. Daarnaast vragen leerkrachten om het salaris gelijk te trekken met docenten in het VO (onderbouw).

Ouders bedankt voor jullie begrip en fijn dat jullie iets konden regelen voor de opvang van de kinderen. Hopelijk gaat deze actie iets opleveren. Zo niet, dan zullen er wellicht meer acties volgen, wij houden u op de hoogte!

Formatie

We kunnen u eindelijk laten weten hoe de volledige formatie in elkaar zit, omdat we aan het begin van de week hebben gehoord dat Marlies van Lohuizen aan ons team kan worden toegevoegd. Marlies is een "oude" bekende voor ons, omdat ze vorig schooljaar het hele schooljaar bij ons heeft ingevallen (gr 1-2). Marlies krijgt een tijdelijke aanstelling van een jaar bij Leerplein055. Wij zijn hier heel blij mee en zien dit echt als een win-win situatie! Hieronder ziet u het overzicht van wanneer de leerkrachten voor de klas staan:

Groep 1/2:

Charissa Beumer: ma, di, wo

Marit Nieuwenhuis: wo, do, vr

Groep 2/3:

Ine Pennink: ma, di

Marlies van Lohuizen: wo, do, vr

Groep 4/5:

Ruth Hulshof: ma, di, do, vr

Danielle Rorije: wo

Danielle heeft op dinsdag en donderdag haar IBtaken en doet ondersteuning in de groepen.

Groep 6/7:

Maartje Pisters: ma, di, wo om de week, vr

Ellen Triesscheijn: ma.mi, wo, do

Groep 8:

Mariet Geurts: ma, do, vr

Bianca Mulder: di, wo

Het tweede half jaar werkt Bianca op ma, di en Mariet op wo, do en vr.

Ingrid Palm onze schoolmedewerkster/conciërge werkt op ma, di, wo, vr.

Yolanda Klaaysen, de directeur, werkt op ma, di, wo, do.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam            Groep  

6 juli                  Robin            1-2       

8 juli                  Timo              7

8 juli                  Vince             1-2

9 juli                  Jurre              1-2

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055