nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen18 mei 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

 

•  Vrijdag 19 mei zijn de groepen 1-2 vrij.

• Groep 8 gaat 22 t/m 24 mei op Vlielandkamp (denkt u aan de betaling voor het kamp?)

• Groep 3/4 bezoekt de Bostuin

• Donderdag 25 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei zijn alle kinderen vrij.

• Groep 7 gaat op HAPS kamp van 31 mei t/m 2 juni (denkt u aan de betaling voor het kamp?)

• Maandag 5 juni zijn alle kinderen vrij (Pinksteren)

• Op di 6 juni zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedag van het team.

• Maandag 12 juni komen bewoners van De Vier Dorpen ons een bezoekje brengen.

• Donderdag 15 juni gaan de groepen 1-4 op schoolreis naar Het Land van Jan Klaassen

• Vrijdag 16 juni zijn de kinderen van gr 1-4 vrij

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Tafeltennistafel

Deze maand zitten wij al weer 10 jaar in het huidige gebouw: tijd voor een feestje.... met een cadeau! De Ouderraad liet een tafeltennistafel op het plein plaatsen, die vandaag onder grote belangstelling in gebruik werd genomen. Dat was echt feest! Er werd meteen intensief gebruik gemaakt van de tafel, niet alleen om te tafeltennissen, maar ook om hutten te bouwen. We willen de Ouderraad heel hartelijk bedanken voor dit prachtige cadeau!

Schaduwen


De rekenlessen van groep 1 stonden deze week in het teken van 'schaduw'. Gelukkig was het woensdag prachtig weer om er buiten mee aan de slag te gaan. Je schaduw zit vast aan je voeten... naar je schaduw zwaaien.. en elkaars schaduw omtekenen.

Wat wil je later worden?


Vorige week bracht onze wijkagent Theo Simmelink een bezoek aan de kleuters, die over het thema 'Beroepen' werken. Ze mochten zijn hele uitrusting bekijken, inclusief dienstpistool, knuppel en handboeien! Ook de auto met zwaailicht en sirene had hij meegenomen. Overbodig te zeggen, dat ze onder de indruk waren!

Fidget-spinners

Het is een echte rage! Zelfs Nieuwsbegrip (begrijpend lezen methode) ging over de spinners. Steeds meer kinderen nemen een fidget-spinner mee naar school. Oorspronkelijk is dit speeltje bedacht voor autistische kinderen en kinderen met ADHD. Het geeft hen rust en helpt ze zich beter te concentreren. Wij zien echter iets anders in de klas, namelijk dat het enorm kan afleiden als je buurman of buurvrouw hiermee speelt. Zeker omdat ze zoemen en sommige ook licht geven. Daarom hebben we met het team besloten dat de fidget-spinners wel (op eigen risico) mee naar school mogen, maar niet gebruikt mogen worden onder de les. In de pauze kunnen ze mee naar buiten, daarvoor en daarna in de tas of in het laatje in de klas bewaren.

Oefenen voor groep 3


Vrijdagmorgen was het voor sommige kleuters een klein beetje spannend: groep 2 zou voor het eerst gaan oefenen voor groep 3! Met juf Ine gingen ze mee naar het lokaal: andere tafels, andere klasgenootjes, ander Digibord, in de kast liggen heel andere spullen.. Maar het uurtje is omgevlogen!

Bezoek Bostuin groep 5 en 6

Afgelopen maandagmiddag zijn groep 5 en 6 naar de Bostuin geweest. Onder begeleiding van Barbara en Marion van  de IVN hebben de kinderen allerlei opdrachten gedaan. Er werd bijvoorbeeld gezocht naar kleine kriebelbeestjes en mooie dingen. Het weer werkte fantastisch mee en iedereen is lekker bezig geweest!

Techniekcircuit kleuters-groep 8


Soms zegt de foto eigenlijk al genoeg.. 2 kinderen, leren, aandacht, ze hebben het naar hun zin..
Een 'blijvertje': het maandelijkse Techniekcircuit van groep 8 en de kleuters.

BankBattle Groep 8

Woensdag hebben we met groep 8 de BankBattle gedaan. Dat is een wedstrijd van de Rabobank waar 22 scholen in de regio aan mee hebben gedaan. Daar kreeg je allemaal vragen over topografie, geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, rekenen, spelling en computer en internet. We werden in groepjes gedeeld en elk groepje kreeg een van die categorie├źn. We moesten de vragen beantwoorden en die werden op een antwoordenblad gezet. Daar kwam een code uit waarmee we de kluis konden kraken. Toen moesten we nog het laatste eindspel spelen. We hebben er 58 minuten over gedaan.

Talking-stick

Volgens The Leader in Me, kan ieder mens geleerd worden om met zijn omgeving om te gaan, eigen keuzes te maken en zijn eigen weg te kiezen. De gewoonten 1, 2 en 3 helpen kinderen om voor zichzelf op te komen.  Als kinderen dat een beetje onder de knie hebben kunnen ze daarna de stap maken naar 'win-win denken'. Dat betekent dat je de ander net zoveel moet gunnen als jezelf. Dat jij je eigen belang soms ondergeschikt moet maken aan het belang van de ander, om er samen uit te komen. Dat is best moeilijk, maar dat gaan we oefenen door gebruik te maken van de 'talking-stick', een oude gesprekstechniek van de indianen. Wie de stok heeft, is aan het woord en de ander luistert. De stok gaat pas over naar de ander als diegene heeft begrepen wat de ander heeft bedoeld en gevoeld. Je moet dus luisteren en vertellen wat de ander heeft verteld aan je. Dan krijgt de ander de stok en kan diegene zijn verhaal vertellen. De talking-stick kan gebruikt worden bij de "gewone" verhalen of bij conflicten die opgelost moeten worden.

Formatie

Er is achter de schermen veel gebeurd. Er zijn plannen gemaakt, die weer moesten bijgesteld of helemaal omgegooid moesten worden. Zo langzamerhand begint er duidelijkheid te komen over hoe de formatie volgend schooljaar eruit zal gaan zien. Zodra we kunnen, zullen we u per mail hierover berichten.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

23 mei               Sven        1-2

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055