nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen20 april 2017
Start nieuwe schooljaar

We wensen iedereen een heel fijne zonnige  tulpvakantie! Tot dinsdag 2 mei!

Weet u het nog?

• De Koningsspelen zijn op  vrijdag 21 april

• De tulpvakantie is van 24 t/m 28 april.

• Dinsdag 2 mei koffieinloop tot 9.00 uur.

• Dinsdag 2 mei 's avonds informatieavond Hapskamp, ouders gr 7 en MR vergadering

• Donderdag 4 mei gaat gr 7 naar de Bostuin voor een natuurles.

• Maandag 8 mei gaan de kinderen van gr 5/6 gezelschapsspelletjes doen in De Vier Dorpen

• Vanaf maandag 8 mei facultatieve oudergesprekken (zie onderstaande info)

• Op ma 1 mei en op di 6 juni zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedagen van het team.

• Op 5 mei zijn alle kinderen vrij i.v.m. bevrijdingsdag.

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Buitenspelen

Dit zagen we vanmorgen op het schoolplein. Dat is nog eens een mooi voorbeeld van synergie!

Peuters op visite

Vandaag werden de peuters gastvrij onthaald door de kinderen van groep 2. Wat kunnen zij dan al weer goed helpen!

Pasen gr 3 en 4

Wat hebben we genoten afgelopen donderdag! Alle tafels stonden door de beide groepen heen geslingerd en vrolijk gedekt voor het paasontbijt. Als eerste werd er natuurlijk begonnen met de traditionele eiertik wedstrijd...Emma en Jordy zaten in de finale! Na een spannende strijd won Jordy de eerste en Emma de tweede prijs!! 's Middags zijn we met allebei de groepen buiten paas/ lente mandjes gaan maken. De kinderen gingen in groepjes met de hulpmoeders en hulpoma mee naar buiten om een mooi mandje te creëren. Er waren allerlei materialen waar de kinderen uit konden kiezen...een plantje, aarde , paasprikkers, eitjes, stro en oase. De kinderen hadden zelf ook leuke spulletjes meegenomen! De resultaten waren prachtig! We wensen u alvast een hele fijne tulpvakantie!

Juf Ellen, juf Bianca, juf Lisette en juf Jodi!

Nb: Op de site van groep 3 en 4 kunt u altijd meer foto's bewonderen!!

Schoolvoetbaltoernooi

Gisteren hebben onze jongens van gr 7 en 8 een mooi derde plaats gehaald bij het schoolvoetbaltoernooi. De eerste wedstrijd verloren ze met 1-0, waardoor ze verder mochten spelen voor de derde of vierde plaats. Ze moesten tegen de Tweede Stee spelen en die wonnen ze gelukkig. Goed gedaan jongens, we zijn weer trots op jullie. (Niet alle spelers staan op de foto, want een aantal jongens was al naar de volgende voetbalwedstrijd)

Koningsspelen, kort

Nog eenmaal in het kort:
Vrijdag 21 april houden we de Koningsspelen op het terrein van VV Beekbergen. De leerlingen van 3 t/m 8 verzamelen om 8.20 uur op het schoolplein. Kleuters verzamelen om 8.30 uur op de parkeerplaats van VVBeekbergen.

We starten met een optocht om het eerste veld, waarna we starten met de ‘Okido"-dans. Vervolgens zoeken leerlingen en begeleiders hun beginplek op, op het sportveld en starten de verschillende onderdelen. Kledingvoorschrift: kleuters in de kleur zoals aangegeven en de rest hun versierde shirt en sportkleding.
De sportdag voor de groepen 1 t/m 5 vindt plaats op het kunstgrasveld. Daar is het absoluut verboden voor schoenen met (hoge) hakken. De Koningsspelen eindigen tegen 12.00 uur. De kinderen van groep 3-4 die het leuk vinden ’s middags te komen slagballen, zijn ook ’s middags welkom.
Om 13.30 uur worden de leerlingen van 3 – 8 weer terug verwacht op het sportveld. Dan spelen de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 een slagbaltoernooi. De winnaar van de groep 7/8 speelt de finale tegen de leerkrachten. De dag eindigt om ongeveer 15.15 uur.

Cito en high tea

Afgelopen dagen hebben de kinderen uit groep 8 hun Eind Cito gemaakt. Het waren 3 lange dagen! Op donderdagmiddag hebben we de week afgesloten met een gezellige, eigengemaakte en welverdiende high tea...Nu bijna vakantie en dan hard werken aan de musical.

Oudergesprekken

Vanaf 8 mei willen we ouders de gelegenheid geven om een gesprek te plannen met de leerkracht van hun kind. Ouders kunnen zelf aangeven of ze een gesprek op prijs stellen en zo kunnen leerkrachten dit ook aangeven. Als de leerkracht van uw kind u graag wil spreken, dan zult u een uitnodiging van hen ontvangen. Er hangen vanaf 2 mei lijsten bij de groepen om in te schrijven voor de oudergesprekken. Dit keer is het niet de bedoeling dat kinderen bij de gesprekken aanschuiven.

Reminder straatvolleybal 26 juni t/m 1 juli 2017

De organisatie van de Stichting Straatvolleybal heeft voor de jeugd de opgave formulieren uitgedeeld in alle groepen van de school. Voor de jeugd geldt, dat ze zich kunnen opgeven bij hun straatleider. Heb je deze niet en wil je ook meespelen, geef je dan op bij Marieke van Engeland, Notaris Feithpad 18 in Beekbergen. Kosten € 3,- per persoon. Inschrijven kan tot en met 30 april, dus geef je snel op! www.straatvolleybalbeekbergen.nl

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam        Groep

24 april              Lynde         3

30 april              Mahmut     1-2

2 mei                Marit          4

5 mei                Xaver        3

Fenna       1-2

7 mei                Sybrand    7

obsbeekbergen op Twitter

Slotoptreden van onze muzikanten uit groep 6 met opleidingsorkest van PJB. Samenzijn en samen muziek maken #synergie #houddezaagscherp https://t.co/eBox9LoQYD

21 mrt

We wensen alle leerlingen die meedoen met de #scholierencross vandaag veel succes en plezier!

16 mrt

RT @POinactie: Geen petjes, geen sjaaltjes. 45.000 leerkrachten, studenten en ouders staan op voor goed onderwijs. Fantastisch georganiseer…

15 mrt

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055