nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen13 april 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

 

• Op goede vrijdag zijn alle kinderen vrij.

• Volgende week is er geen EU-Schoolfruit meer. Dinsdag en donderdag zijn de fruitdagen, dus kinderen nemen hun eigen fruit mee naar school.

• Alle kinderen nemen een T-shirt mee naar school voor de Koningsspelen

• Op 18 april is de informatieavond over de Koningsspelen

• De eindtoets gr 8 en de entreetoets gr 7 op 18-20 april

• De Koningsspelen zijn op 21 april voor alle kinderen

• De tulpvakantie is van 24 t/m 28 april.

• Op ma 1 mei en op di 6 juni zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedagen van het team.

• Op 5 mei zijn alle kinderen vrij i.v.m. bevrijdingsdag.

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Paasfeest

Vandaag hebben we het paasfeest gevierd in alle groepen. We zijn gestart met het paasontbijt en hebben gezellig zitten eten met elkaar. Daarna hebben de kinderen van de kleutergroepen eieren gezocht. De kinderen van groep 3 en 4 hebben schattige paasbakjes gemaakt en de kinderen van 5-8 hebben zelf een paasquiz in elkaar gezet. Moeilijke vragen soms, maar in elke groep veel lol. De winnaars kregen een paasprijs! Al met al een gezellige dag. We willen alle ouders die vandaag geholpen hebben hartelijk bedanken en ook de Ouderraad bedanken voor alle hulp. Allemaal een heel gezellig en hopelijk een beetje zonnig paasweekend en tot dinsdag 18 april!

Juf Marit op reis naar Gambia

Op vrijdag 21 april vertrek ik voor 2 weken naar Gambia met 19 mensen van de Multipercussion groep uit Zutphen. Ik speel al ruim 5 jaar djembé en al die tijd hoor ik fantastische verhalen over de reis die ze elk jaar in de meivakantie maken naar Gambia. Dit jaar ga ik het meemaken…

Ik verblijf in een lodge in Gunjur, een niet toeristisch gebied in Gambia. Daar krijg ik ’s ochtends djembé les en maken we in de middag verschillende uitstapjes. Zo gaan we onder andere naar lokale markten, een djembé fabriek bezoeken, een boottocht maken en ook een lokale school bezoeken waar we samen wat met de kinderen gaan doen. Daarnaast zullen we in de eerste week ook allerlei spullen uitdelen die de mensen daar hard nodig hebben; zoals kleren, zeep, tandpasta, tandenborstels, pennen,  speelgoed en nog veel meer. Al deze spullen zijn al een tijd geleden verzameld en verscheept in een container naar Gambia. In de avond treden lokale bands op bij de lodge, maar ook wij gaan twee avonden optreden op festivals in de buurt. De Multipercussion groep ondersteunt al jaren projecten in Gambia. Het geld hiervoor wordt opgehaald tijdens de optredens die gegeven worden op verschillende evenementen. Dit jaar gaat het geld naar een gemeenschapskeuken die gebouwd gaat worden naast de lodge. Deze gemeenschapskeuken moet ervoor zorgen dat de lokale bevolking leert om bijvoorbeeld tomatenpuree te maken, zodat het overschot aan groente en fruit niet verloren gaat.

Het zal een unieke, onvergetelijke ervaring worden….

Slotoptreden muziek gr 5/6

Afgelopen donderdagavond hebben de kinderen van groep 5 en 6 opgetreden voor ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden. En veel belangstelling was er, want de zaal zat helemaal vol. Het ging erg goed, maar daar hadden ze ook hard (ook letterlijk) voor geoefend! Het einddoel voor ogen is bereikt: kennismaken met muziekinstrumenten (trompet-klarinet-trommel), muziekplezier en win-win (school-dorp). We hebben genoten van de muziek, de kinderen en de samenwerking met PJB en de muziekdocenten. Wat een synergie! Bedankt allemaal!

Stijldansen gr 5/6 en (enkele) gr 7. 

Bij onze zevende les op school zijn de ouders van harte welkom om te komen kijken. We starten gelijk om 08.30. Er is wel een kleine verandering in het rooster. De voorronde en finale worden nu gehouden op zaterdag 13 mei bij Wensink DanceMasters van 16.00 - 20.00. Dus nu op 1 dag gepland!! Tijdens de voorronde en finale mogen de kinderen ouders en anderen meenemen. U komt toch ook? Wij rekenen bij de kinderen op ieders aanwezigheid om zo niet een ander kind te duperen. Juf Christel is helaas verhinderd maar juf Maartje is er op 13 mei bij.

Het adres van dhr. Wensink: Musschenbroekstraat 19 in Apeldoorn.

Schoolvoetbaltoernooi

De meisjes van groep 7 en 8 hebben het net niet gered afgelopen woensdag. Ze hebben geknokt, maar helaas. Dank jullie wel meiden, voor het voetballen voor OBS Beekbergen. De jongens hadden een goede middag, want zij zijn door naar de volgende ronde (halve finale en finale) Volgende week woensdag 19 april mogen zij opnieuw laten zien hoe goed ze zijn op de velden van Victoria Boys vanaf 13.30 uur. Heel veel succes jongens!

Stttt Cito toetsen

Volgende week worden op dinsdag 18 april, woensdag 19 april en donderdag 20 april de Centrale Eindtoets voor groep 8 en de Entreetoets voor groep 7 afgenomen.

Taal en Rekenen zijn de verplichte onderdelen van de Centrale Eindtoets. Verspreid over drie ochtenden (met pauzes tussendoor) maken de leerlingen 220 opgaven waar ze twee uur mee bezig zijn. Met de opgaven voor wereldoriëntatie komen er elke dag 40 minuten bij. Op dezelfde momenten zal groep 7 de Entree toets maken met de onderdelen Rekenen, Taalverzorging en Lezen. 

Natuurles gr 8

De eerste natuurles van IVN in de Bostuin van Beekbergen was een succes. Groep 8 heeft een erg leuke les gehad. Op donderdag 4 mei mag groep 7 naar de Bostuin.

Godsdienstles donderdag 6 april

Donderdag 6 april werd er in de GVO les(PKN) een Godly play verhaal vertelt door een collega. Voor binnenkomst werd er aan de kinderen gevraagd of ze klaar zijn voor het verhaal. Daarna mochten ze het lokaal binnen. Juf Mariska vertelde aan de hand van puzzelstukken Het geheim van Pasen. Daarin hoorden we wat de kleuren van het kerkelijk jaar zijn en dat het nu tijd is voor de kleur paars. Het is de kleur die bij een koning hoort maar ook de kleur die bij verdriet hoort.. Het viel mij op dat in alle groepen goed over de vragen werd nagedacht. Wij kwamen er met elkaar achter dat om blijheid te kunnen voelen er ook verdriet nodig is. Blijheid en verdriet horen bij elkaar. Waar zijn de kleuren als je ze niet ziet, was een andere vraag. Er waren vele mooie antwoorden b.v. in de lucht, In je hoofd, in je hart,  in de regenboog. Daarna mochten de kinderen het verhaal dat ze gehoord hadden verwerken. Ze mochten zelf bedenken wat ze bij het verhaal vonden passen. Er zijn vele mooie verwerkingen gemaakt. Juf Mariska hartelijk dank voor deze leuke les! Iedereen fijne paasdagen gewenst. Juf Anja

Formatie 2017-2018

Even een klein berichtje over de formatie voor volgend schooljaar. We zijn achter de schermen hard aan het werk om alle stukjes van de (formatie) puzzel weer op zijn plaats te leggen. De ouders van groep 3 en 4 weten inmiddels dat hun kinderen volgend schooljaar in de combinatiegroep 4/5 komen te zitten. We weten ook dat de extra formatie die is aangevraagd bij Leerplein055 is toegekend en we deze combinatiegroep dan ook ondersteuning kunnen bieden. Verder zijn we ons best aan het doen om alles weer passend te maken. We hopen u hier binnenkort meer over te kunnen mededelen.

Juf Merve

Juf Merve is geslaagd en heeft haar Pabo diploma gekregen! Dat was een feestje natuurlijk en juf Maartje en juf Ellen hebben met haar mee gefeest! Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk voor de toekomst juf Merve!

Verkiezingen OPR SWV Passend Onderwijs Apeldoorn PO

Conform het medezeggenschapsreglement van de OndersteuningsPlanRaad (OPR) treden aan het eind van het schooljaar 3 ouderleden en 3 personeelsleden af (iedere twee jaar treedt de helft van de OPR af). Door overgang naar de middelbare school treden nog eens twee ouders af. De OPR heeft een verkiezingscommissie ingesteld om nieuwe leden te werven. Om voor 1 juni verkiezingen te kunnen houden, willen wij de maand april gebruiken om kandidaten te werven onder personeel en ouders.

Verkiezingsbrief OPR voor ouders

TSO paashaas

En de hele week hebben ze bij de TSO bezoek gehad. Jawel... van de paashaas!

Kennis maken met sporten via een kamp

Om iedereen op een zo leuk mogelijke manier kennis te laten maken met de sportverenigingen in Beekbergen (tennis, voetbal, gymnastiek)houden we op zaterdag en zondag 17/18 juni 2017, van 10.00 uur tot 10.00 uur,  ons gezamenlijke jeugdkamp! Jij komt toch ook?! Dit kamp is voor zowel leden als niet leden van de 3 verenigingen van 6 tot 13 jaar (D elftal VVB) De activiteiten worden georganiseerd op en rond het terrein van VV Beekbergen. Een tipje van de sluier... vossenjacht, spelletjes, prijsschieten en.... ‘s Avonds mag iedereen die het wil blijven ‘slapen’ in de kantine bij VVB!

De kosten voor het kamp zijn 7.50 euro per persoon voor leden en 15 euro voor niet leden.

Inschrijven kan via dit formulier

Datum               Naam      Groep  

21 april              Arthur          5

23 april              Myrthe         3

 

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055