nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen23 maart 2017
Start nieuwe schooljaar

Wat waren ze goed he?


De kleuters hebben woensdagmorgen als afsluiting van het thema Muziek opgetreden op het podium! Mooi verkleed speelden ze hun rol, zongen over en met muziekinstrumenten..zo had iedereen zijn of haar momentje. Ze waren best zenuwachtig van te voren, maar wat hebben ze het goed gedaan!

Lente bij de kleuters


Jong bezoek deze week in de kleutergroepen. Het thema Muziek is afgerond, nu wordt het tijd voor de lente. Dus kwam de leskist met Kuikens maandag voor een weekje in beide groepen.
De ouders die zorg(d)en voor het halen en brengen: kijk eens wat een plezier ze er aan beleven! Bedankt dat jullie weer klaar stonden..

Nieuwe leiders..


Niet alleen in ons land, maar ook in onze groep hebben we nieuwe leiders. Deze week hebben we die Leiderschapsrollen ook zichtbaar gemaakt in de groep.
Iedereen wist heel goed waar hij of zij de leider van was (en alle anderen ook wel hoor! Je krijgt vanzelf een herinnering als je je taak verzuimd..)
We waren aan wisseling toe. Uit de kinderen zelf kwam toen, dat ze zich nu gingen vergissen. Toen hebben we in een kringgesprek naar oplossingen gezocht. Ook de kleuters van groep 1 namen deel aan de discussie, wat tot de volgende filosofische uitspraak van Jesper leidde: "Weet je wat ook kan? Wat kan! Want wat kan..dat kan!"
Ze kunnen zelf heel goed uitleg geven bij de afbeelding!

Wereldverteldag

Wereldverteldag

Elk jaar op en rond 20 maart laten verhalenvertellers wereldwijd van zich horen tijdens Wereldverteldag. Wereldverteldag is een jaarlijks, wereldwijd evenement op de dag dat in het noordelijk halfrond de lente begint en in het zuidelijk halfrond de herfst. Over de hele wereld op verschillende tijden, in vele talen en in uiteenlopende stijlen laten vertellers hun verhalen horen. Zo ook maandag 20 maart  bij ons op school. De bosjuf kwam haar verhalen vertellen aan de groepen 3-8 en dat deed ze heel goed. Heerlijk luisteren naar een spannend verhaal en je fantasie de vrije loop laten. Dank je wel Margot, het was weer erg leuk!

Groep 3

Afgelopen maandag was de bosjuffrouw bij ons op school vanwege de Wereldverteldag. Wat hebben we met groep 3/4 genoten van het spannende verhaal! We hebben deze week ook weer een nieuw doel: We werken stil aan onze tafel en gebruiken ons blokje.

Pasen komt er ook weer aan. Groep 3/4 is momenteel bezig met het knutselen van een paaskrans.Heel gezellig om dit met beide groepen samen te doen!

Groep 4

 

Een afwisselende week gehad met groep 4! Vorige week hebben we samen met groep 3 een beginnetje gemaakt met het paas knutselen...erg gezellig om dit met gemengde groepjes te doen. De juffen trokken twee namen uit het groep 4 bakje en twee namen uit het groep 3 bakje, deze 4 kinderen zaten samen in een groepje! De paaskransen zijn erg leuk geworden!

De kinderen zijn al erg bedreven in het werken op de tablet, de juffen worden ook steeds handiger! We hebben als proef ook leeswoordjes open gezet op de tablet, zo kunnen de kinderen 's middags bij binnenkomst  het lezen van woordrijtjes oefenen! Elke week is er aandacht aan woordenschat, een aantal kinderen krijgen dit samen met juf Jodi in een klein groepje aan de instructietafel. Verder hebben we natuurlijk genoten van het mooie weer...eindelijk weer eens heerlijk buiten spelen in het zonnetje!

De komende weken hebben we een nieuw Doel gesteld. We gaan samen met de kinderen serieus aan de slag met de weektaak. Kinderen moeten goed kijken wat er voor die dag op het programma staat en het ook afvinken als het klaar is. Verder staan er een aantal extra taken op die ook afgevinkt moeten worden als een kind hier aan toe is gekomen en het heeft afgerond. Zo krijgen we allemaal meer grip op wat er precies wordt gedaan op een dag. U kunt hierbij denken aan het afmaken van Nieuwsbegrip, oefenen spelling op de computer, oefenen van de thema woorden van taal etc.

We merken in de klas dat veel kinderen de tafels nog niet helemaal beheersen, we gaan hier de komende tijd extra aandacht aan besteden. Het is fijn als de kinderen aan het eind van het jaar de tafels van 1-5 en 10 beheersen, zowel op een rijtje als door elkaar. In de klas hangt een latje met de tafels erop, als een kind een  tafel goed beheerst mag hij een paperclip onder de behaalde tafel hangen. Zo is het zichtbaar hoeveel kinderen de tafels al beheersen! Misschien kunt u thuis met uw kind eens af en toe de tafels oefenen...!

Bezoek leiderschapsdag

Donderdag 30 maart zullen we met 5 collega's de leiderschapsdag bezoeken van een The Leader In Me school "Het Noorderlicht" in Eemnes. We gaan onze collega's en hun leerlingen daar ontmoeten en verwachten geïnspireerd te worden door hen. Om hier naar toe te kunnen, hebben enkele collega's hun werkdag geruild met hun duopartner. Zij zullen u daarover zelf informeren.

Uitnodiging slotoptreden met PJB

Uitnodiging slotoptreden met PJB

Op donderdag 6 april houden wij samen met harmonieorkest PJB het slotoptreden van groep 5 en 6 als afsluiting van de instrumentale muzieklessen. U bent van harte welkom in de Hoge Weije vanaf 18.30 uur. Hierbij de uitnodiging:

PJB Brief scholen slotoptreden

Scholierencross 2017

Wat zijn we trots op alle kinderen van onze school die mee hebben gedaan aan de scholierencross! Op de onderstaande links kun je nog even nagenieten. Klik je op de eerste link dan zie je de uitslagen: hoeveelste ben jij geworden? Ons maakt het niet uit: wij zijn gewoon erg trots op jullie allemaal. Ondanks de wat mindere voorspellingen was het grotendeels droog afgelopen zaterdag. En dat maakte dat heel veel ouders, grootouders, broertjes en zusjes en leerkrachten kwamen kijken en aanmoedigen. Goed om te zien.
Ook zijn er afgelopen zaterdag weer prachtige foto's gemaakt door AV'34. Deze kun je bekijken als je op de tweede link klikt.

http://www.av34.nl/wp/category/av34uitslagen/

http://www.av34foto.nl/index.php?cat=43

GVO/HVO

Elke basisschool besteedt aandacht aan de belangrijkste godsdiensten en levens-overtuigingen die er op de wereld zijn. Als openbare school nemen wij niet één bepaalde religie of levensovertuiging als uitgangspunt.

Wel willen we graag godsdienstonderwijs of Humanistisch Vormingsonderwijs aanbieden vanaf groep 3. Voor beide richtingen geldt wel dat we het kunnen aanbieden als er tenminste 7 kinderen per groep zich opgeven. E.e.a. is afhankelijk van aan te vragen subsidie en beschikbare leerkrachten. Kinderen van ouders die voor géén van de mogelijkheden kiezen blijven in hun eigen groep.

We zullen alle ouders hierover volgende week een mailtje sturen. Volgt uw kind al de GVO lessen en wilt u dit volgend schooljaar voortzetten, dan hoeft u niet reageren. Wilt u starten met GVO of HVO lessen of wilt u wisselen, dan moet u het aanmeldingsformulier invullen en inleveren op school. De keuze die uiteindelijk gemaakt wordt, geldt voor het hele jaar. Het is organisatorisch erg lastig om allerlei tussentijdse wisselingen in te plannen.

De Ouderraad praat u bij

De ene activiteit is nog niet achter de rug of wij bereiden ons alweer voor op de volgende. De paaseitjes liggen alweer volop in de winkels; het kan niemand ontgaan: het wordt Pasen. Dat vieren we op school met het paasontbijt op 13 april. Kort daarna houdt OBS Beekbergen, net als de meeste scholen in Nederland, op 21 april de Koningspelen. Beide activiteiten vragen wat organisatie van team en Ouderraad. Op 21 april hebben we veel hulpouders nodig. Het is een heel leuke activiteit om bij aanwezig te zijn. Daarom vragen we nu vast om deze dag in uw agenda te schrijven en, indien mogelijk, te reserveren om te helpen. U wordt hierover nog nader geïnformeerd.

Op 31 oktober van het afgelopen jaar was er de Algemene Ledenvergadering. Kon u niet aanwezig zijn, maar bent u wel geïnteresseerd naar wat er is besproken? De notulen van die vergadering staan gepubliceerd op de website.

Straatvolleybal toernooi 2017

27 juni - 2 juli 2016

Zet de datum van dit gezellige jaarlijkse toernooi alvast in de agenda

Het jaarlijkse straatvolleybal toernooi in Beekbergen wordt georganiseerd door de Stichting Straat Volleybal Beekbergen. De stichting is voortgekomen uit een spontane actie van enkele mensen in 1976 om met verschillende buurten een toernooitje volleybal te spelen. Het eerste jaar waren er 7 enthousiaste straten die her de spits afbeten. Na een paar jaar werd de organisatie groter en werd deze door Rinus Konink en John Keus overgenomen met enkele fanatieke vrijwilligers.
In 1990 werd de Stichting Straat-Volleybal Beekbergen opgericht. Hierin zijn 5 personen vertegenwoordigd uit diverse sportdisciplines van de BSV, te weten de gymnastiek, basketbal en natuurlijk de volleybal.
De hoofdtaak van de stichting is natuurlijk het organiseren van het jaarlijkse volleybal toernooi. Daarnaast hebben ze zich ten doel gesteld de totale sport en beweging activiteiten in Beekbergen te promoten.
Aan het toernooi doen jaarlijks maximaal 48 senioren teams en ongeveer 35 jeugdteams mee uit Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Waar voor sommige straten zelfs meerdere teams uitkomen.Dit jaar dus al weer voor de 41ste keer.

Gevonden

Deze zilveren ketting is gevonden op het schoolplein.
Herken je de ketting of weet je van wie de ketting is?
Meer informatie bij juf Ingrid.

Fruit op school

Fruitlevering week 13 (27 maart t/m 31 maart): op dinsdag krijgen de kinderen komkommer, woensdag een sinaasappel en op donderdag een peer.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam          Groep  

28 maart           Amber         groep 6

1 april               Benjamin     groep 2

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055