nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen29 november 2018

• 19 december kerstviering van 16.00-19.00 uur

• 21 december kerstvakantie start om 12.00 uur

• 7 januari eerste schooldag na kerstvakantie

Pluim voor de activiteiten commissie!

Een aantal ouders van de activiteiten commissie en andere ouders die hen geholpen hebben willen we een grote pluim geven voor het versieren van de school. Prachtig om te zien hoe sfeervol de school is geworden en wat een synergie! Bedankt namens alle kinderen en het hele team!

Sintcircuit in groep 1 t/m 4

Afgelopen woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een super leuke Sint ochtend gehad. Ook de juffen hebben ervan genoten. De kinderen mochten als echte pieten of Sinterklaas naar school komen. De leerlingen hebben veel activiteiten gedaan. Zo konden ze pepernotenbakken, pietengymmen en Sintspellen spelen. Aan het eind van de ochtend kregen ze de heerlijk gebakken pepernoten ook mee naar huis. Wij willen alle ouders bedanken die hebben geholpen om het een geslaagde ochtend te maken voor de kinderen.

Sint doet ook aan TLIM! Gr 4

Omdat de Rommelpieten alleen maar letters hadden gekleid (ze moeten nog leren lezen), was er geen tijd meer om de pepernoten te verdelen. Gelukkig weten onze kinderen precies hoe ze dat marsepeinen varkentje moesten wassen. Door gewoonte 6 - denk win win-  te gebruiken, werden de pepernoten en de snoepjes eerlijk verdeeld!

Vrolijke fluiters gr 5

Donderdag 22 november was groep 5 aan de beurt om op te treden in de grote zaal met PJB. Zij hebben vanaf 5 september iedere week blokfluitles gehad van Sandra en Carola. Samen met het orkest speelden de kinderen met verve een aantal stukjes en mochten zij kennismaken met alle instrumenten van het orkest na hun optreden. De kinderen hebben het geweldig gedaan en waren, terecht, trots op zichzelf! Zij komen op deze manier in aanraking met muziek, muziekinstrumenten en het orkest. Heel hartelijk bedankt Carola, Sandra en het hele orkest!

Amnesty International gr 7-8

Vorige week dinsdag, 21 november, had groep 7/8 een gastles van Amnesty International. Het was een zeer leerzame middag, waarin de kinderen veel geleerd hebben over mensenrechten, en ook over elkaar.

De kinderen hebben allemaal een kaartje gemaakt zodat we deze konden opsturen naar Tashi Wangchuk, een man die zich inzette voor Tibetaanse taallessen in het onderwijs in Tibet. De  Chinese autoriteiten hebben hem opgepakt omdat hij zou aanzetten tot seperatisme. Hij wilde juist dat de kinderen in Tibet ook hun moedertaal blijven leren en niet alleen alle lessen in het Mandarijns krijgen. De kinderen hebben vrolijke kaartjes gemaakt om hem een hart onder de riem te steken, daar in de gevangenis.

Kerstmarkt 19 december 2018

We zijn natuurlijk allemaal nog in de ban van Sinterklaas, maar toch willen we u graag al informeren over de Kerstmarkt op 19 december 2018 van 16.00 tot 19.00 uur. Zie onderstaande link!

Kerstmarkt 2018

Word ook Herenboer

Een Herenboerderij is een kleinschalig gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen op hun eigen eten. Zij vormen uit hun midden zelf hun bestuur en beslissen welke groentes, vruchten en vlees op biologische wijze geproduceerd worden. Samen nemen ze een boer in loondienst. Meewerken mag, hoeft niet. De leden delen de bedrijfskosten. Daarvoor krijgen ze wekelijks vers voedsel van eigen boerderij. Kom voor meer informatie naar de informatieavond:
wanneer:     maandag 3 december van 20.00 – 21.30 uur
Waar:    rabo bank Eendrachtsstraat  133 Apeldoorn / Ugchelen
Meer:  info vindt u op school en op  www.herenboeren.nl

Meer lezen.

Sport van de maand

Voor de maand december kunt u uw kind opgeven voor 22 november de volgende sporten:

• Volleybal

• Kickboksen