nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen25 april 2019

Reminder enquête

U kunt tot en met vrijdag 26 april uw een enquêteformulier over het vijf gelijke dagen model inleveren. 

 

Weet u het nog?

• 27 april Koningsdag

• 29 april-3 mei meivakantie

• 4 mei dodenherdenking (gr 7 en 8 leerlingen aanwezig)

• 5 mei Bevrijdingsdag

• 8 mei bezoek De Vier Dorpen gr 5-6

• 12 mei Moederdag

• 9 mei MR vergadering

• 17 mei gr 1-2 vrij

• 22-24 mei Amelandkamp gr 8

• 22 mei klassenoptreden groep 1-2

• 29 mei lessen op de Hoge Veluwe

• 30 mei-10 juni Hemelvaartsdag en pinkstervakantie

Van alles wat...

Groep 8 heeft de Cito eindtoets erop zitten. Drie ochtenden hebben onze leerlingen hun best gedaan. We verwachten de uitslagen van de eindtoets na de meivakantie, dus het blijft nog even spannend voor sommige leerlingen. We hebben een gezellige paaslunch gehad en een heerlijk paasweekend met prachtig weer. Ook de Koningsspelen waren heel geslaagd, ondanks dat het nog best wel fris was. De kinderen hebben heerlijk gesport en gespeeld. Alle ouders en de ouderraad bedankt voor al jullie hulp, petje af! Nog even een dagje naar school en zaterdag gezellig Koningsdag vieren. De schooldeuren sluiten voor een week en we zien elkaar weer op maandag 6 mei a.s. Een fijne meivakantie gewenst!

Terugblik open dag

Op woensdag 10 april kregen we visite van veel (nieuwe) ouders tijdens de open dag. De kinderen van het leerling lighthouse team verzorgden de rondleidingen en zorgden dat iedereen werd voorzien van koffie en thee. Dat hebben ze heel goed gedaan, complimenten voor deze jongens en meisjes! Het was mede dankzij jullie inzet een gezellige en geslaagde dag!

Kijk uit voor teken!

 

Wat zijn teken? Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Teken leven van bloed van dieren of soms van mensen. Ze kunnen ongemerkt uren of zelfs dagen op de huid zitten en zich volzuigen met bloed. Meestal zijn tekenbeten onschuldig. Toch is het belangrijk een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Teken kunnen namelijk besmet zijn met de lymebacterie en de ziekte van Lyme overdragen.

Waar komen teken voor? Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Ze zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren, het liefst bij bomen of struiken. Van daaruit stappen ze over op passerende dieren, maar ook op mensen. Teken vallen niet uit bomen.

Wat moet ik doen als mijn kind een tekenbeet heeft? • Gebruik geen alcohol, jodium, olie, zeep …

Meer lezen.

Afscheid juf Sara Rosa

Afscheid juf Sara Rosa

Vandaag heeft juf Sara Rosa afscheid genomen van groep 1 en 2. Ze was er elke donderdag en we zullen haar hulp enorm missen. De kinderen hebben stiekem de namen met een tekening op een kookschort geschreven, zodat ze nog een leuk aandenken heeft van onze klas. De kinderen hebben nog een lekkere traktatie van haar gehad. Juf Sara Rosa, bedankt voor alles!

---

Rekenen en lezen in groep 3

Ook deze week hebben de kinderen weer veel geoefend met lezen en rekenen. Het leestempo zien we bij de kinderen steeds meer omhoog gaan. Wat fijn! Niet alleen het snel kunnen lezen is belangrijk, maar ook het snel kunnen opnoemen van plus en min sommen. Om deze reden hebben we vandaag een rekenbingo gespeeld. De kinderen waren erg enthousiast en wat kunnen ze goed samenwerken!

Hoge Veluwe gr 4

Woensdag 29 mei hebben we een uitje naar de Hoge Veluwe. Daar krijgen we onder leiding van leerling boswachters een rondleiding waarbij ze vertellen over, natuurlijk, de natuur en de Hoge Veluwe zelf. We gaan er met de auto heen dus wanneer u in de gelegenheid bent om die dag te rijden, zou ik u willen vragen dit bij de klassenouders aan te geven. De tijden zijn nu nog niet bekend, deze zal ik zo snel mogelijk doorgeven.

Klassenoptreden gr 5-6

Woensdag 17 april hebben de kinderen van groep 5-6 een klassenoptreden verzorgd. Er was weer van alles wat: een mooi zelf geschreven lied, turnoefeningen, moppen, een spelletje enz. Zelf bedacht allemaal en goed gedaan jongens en meisjes. Milan bedankt voor de mooie presentatie!

Gr 5-6

Bijna een weekje meivakantie, morgen nog een kleine toets van Engels en een dagje werken. Daarna Koningsdag en een week lekker vrij. We gaan er van genieten! Na deze vakantie komen we wat de lesstof betreft in de afrondende fase. Vrijwel alle nieuwe lesstof is aangeboden. Verder werken we  aan onze persoonlijke doelen. Dat kan per kind dus heel verschillend zijn. Juf Ellen en juf Maartje hebben eerder dit jaar het doel gesteld om teksten van begrijpend lezen groepsgewijs nog eens extra te gaan oefenen. Dat gaan we dus doen!! Verder hebben we ook het plan om het tempo bij het lezen te verhogen. Daar gaan we dus ook voor oefenen. Misschien zien we elkaar bij de 4 mei herdenking. In ieder geval is er deze week ook aandacht in de klas aan gegeven. Fijne ontspannen dagen en tot over een week. Juf Ellen, Juf Daphne, juf Hilde, juf Maartje.

Gr 7/8 voetbalkampioenen!

Woensdag 17 april was het dan eindelijk zover; na een geweldig goede eerste ronde en een foutloze 2e ronde waren de kinderen door naar de kruisfinale. De eerste wedstrijd zou bepalen of ze hun tweede wedstrijd zouden gaan spelen voor de 3e of 4e plek òf voor de 1e of 2e plek. De eerste wedstrijd werd glansrijk gewonnen door de kanjers en dus....door naar de strijd om de eerste of tweede plaats. Maar ook die wedstrijd werd met maar liefst 7-0 gewonnen. De welverdiende beker gaat een mooi plaatsje krijgen op school! Trots zijn we allemaal op deze toppers en ook op de supporters die mee waren. We hebben genoten!  

 Van harte gefeliciteerd!

 

2 mei      Marit      groep 6

5 mei      Xaver     groep 5

8 mei      Lizzy      groep 5 

11 mei    Raaf       groep 1

13 mei    Tom        groep 1

15 mei    Luca       groep 3

16 mei    Benthe   groep 7

19 mei    Eline       groep 7

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055