nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen28 maart 2019

Weet u het nog?

1 april schoolfotograaf (geen grap)

2 april klassenbezoeken door Hanneke van Digitaal Eigenwijs 

3 april gr 4 naar De Vier Dorpen

4 april schriftelijk verkeersexamen gr 7 en 8

5 april gr 1-4 vrij

10 april open dag/leiderschapsdag

11 april bijeenkomst Leerling Lighthouseteam

12 april Koningsspelen

15 april fietsexamen gr 7 en 8

15 april OR vergadering

17 april klassenoptreden gr 5-6

16-18 april eindtoets groep 8

19-22 april goede vrijdag en Pasen

29 april-3 mei meivakantie

 

Visite in alle groepen

Dinsdag 2 april a.s. komt juf Hanneke van Eigenwijs Digitaal (muziekmethode) bij alle juffen in de klas kijken naar een muziekles. Dit is de laatste serie klassenbezoeken die zij doet in het kader van de subsidie Impuls Muziekonderwijs. Dit scholingstraject hebben wij de afgelopen drie jaar gevolgd en zullen we afsluiten op de studiedag van 19 juni met een teamtraining.

Vervangingsprobleem bij ziekte

Het komt de laatste tijd steeds meer voor dat er geen vervangers zijn als een juf ziek is. Soms kunnen we dat zelf opvangen, maar soms ook niet en moet een klas thuis blijven. We zien dat dit een steeds groter probleem wordt, ondanks dat we ons best doen dit te voorkomen. Dat is ook de reden waarom we op 15 maart gingen staken. Het lerarentekort is echt heel nijpend en dat is als eerste te zien in de vervangingspool.

Welke stappen worden er eigen gevolgd als de juf ziek is?

• ziekmelding bij de directeur van de school

• er wordt een verzoek ingediend bij PON

• Vanuit de PON worden alle korte en langdurige vervangingen op de scholen geregeld.

• PON gaat op zoek naar een vervanger

• als er een vervanger is gevonden sturen zij een bevestigingsmailtje

• als er niemand beschikbaar is wordt er gekeken naar wat er binnen de school mogelijk is: kunnen kinderen in een ander groep opgevangen worden, is er een collega die zou willen/kunnen invallen, zijn er stagiaires die een helpende hand kunnen bieden enz. Als laatste middel kunnen we nog in de directeurenapp een oproep doen naar collega scholen of daar iemand beschikbaar is

• als dat allemaal niet tot de mogelijkheden behoort, dan zijn we helaas genoodzaakt om ouders te vragen zelf hun kinderen op te vangen. Ouders voor wie dit echt niet mogelijk is, bieden we de mogelijkheid om hun kind op te vangen in een andere groep. 

---
Nieuws uit groep 1 en 2

Gr. 1 en 2

Hello, I am... Woensdag kregen we bezoek van Heather. Heather komt uit Amerika en is de au pair van Quinthen, Joshua en Eljero. Heather spreekt Amerikaans wat natuurlijk lijkt op Engels. Sommige kinderen durfden zich al voor te stellen in het Engels. We hebben besproken wat Heather hier in Nederland doet en we hebben gedanst op een Engels liedje! Gelukkig kon Heather ons helpen met de juiste moves. In de klas zijn we razend druk met onze kappershoek. We zijn druk met de aankleding, we onderzoeken wat een kapper allemaal doet en we hebben ook bezoek gehad van een échte kapper. Dit keer geen kapper KAM, maar mama Leonie die knippen en goed kleuren kan!  

Meer lezen.

Gr. 2/3 gymmen

Voor groep 3 is het ondertussen de normaalste zaak van de wereld om in de grote gymzaal te gymmen, maar voor groep 2 natuurlijk niet. Deze week mochten zij ook een keer gezellig mee gymmen met groep 3. Wat hebben ze fanatiek mee gedaan en wat fijn dat juf Henriëtte mee kon om te helpen bij het gymmen!

Even voorstellen

Even voorstellen

Mijn naam is Hilde Boer, ik ben 47 jaar oud en woon samen met mijn vriend en twee kinderen Tom en Roos in Zutphen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Samen met een vriendin volg ik creatieve workshops, zoals pottenbakken, breien, haken, kom kleien. Op zaterdag ben ik coach van het hockeyteam van mijn dochter en ik ga geregeld mee naar de judowedstrijden van mijn zoon. Zelf hou ik van fietsen, dit doe ik veel in de zomer. Na de voorjaarsvakantie ben ik op woensdag, donderdag en vrijdag begonnen als onderwijsassistent in groep 5/6 bij juf Ellen en Maartje. Hier zal ik blijven tot aan de zomervakantie.

Gr. 5/6

Wat zijn we blij met zoveel hulp in de groep. Op maandag en dinsdag is juf Daphne bij ons. Zij is Pabo student en we proberen veel van elkaar te leren. Duidelijk een win-win. Op woendag, donderdag en vrijdagochtend is juf Hilde onze grote steun. Zij assisteert en begeleidt groepjes kinderen. Ook juf Henriette, onderwijsassistent in groep 7/8 helpt met grote regelmaat groepjes met kinderen uit onze klas. Wat is er veel mogelijk met zoveel helpende handen! Op 17 april verzorgt onze groep een klein optreden. Achter de schermen zijn we hier natuurlijk al mee bezig. Dan nog de informatie over onze rekentoetsen. Voorheen werkten we drie weken aan een rekenblok en sloten af met een toets. De resultaten zag u in Parnassys. Na de toets gingen we met sommige leerlingen nog eens herhalen, anderen werkten aan eigen rekendoelen. Nu hebben we in samenwerking met de Pabo uit Deventer een …

Meer lezen.

Genieten...

Gr. 8 win-win

Vrijdagmiddag tijdens de tekenopdracht hebben de kinderen van groep 7/8 heerlijk kunnen genieten van het mooie weer! Een win-win situatie.

 

 Van harte gefeliciteerd!

4 april   Dido     Groep 7

5 april   Jori      Groep 3

8 april   Stasiu   Groep 5

 

Van harte gefeliciteerd!

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055