nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen10 januari 2019
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• 10 januari start muziekinstrumentlessen groep 6

• 10 januari MR vergadering gaat niet door

• 17 januari muziekinstrumentlessen gr 6

• 23 januari Nationale Voorleesdag

• 23 januari bijeenkomst Lighthouse team

• 24 januari muziekinstrumentlessen gr 6

• 31 januari muziekinstrumentlessen gr 6

• 1 februari gr 1-4 vrij

• 8 februari studieochtend team gr 1-4 vrij

• 8 februari studiemiddag team gr 5-8 vrij

Schoolplein

Schoolplein

Het kan u niet zijn ontgaan, er wordt hard gewerkt aan het schoolplein door Erik Jan Wilbrink. In de kerstvakantie is hij al begonnen met het weghalen van de oude fietsenstandaards en het plaatsen van de nieuwe "nietjes". De nietjes zijn aan de andere kant van het plein geplaatst, zodat er midden op het plein een soort van ontdekplek kan worden gemaakt. Het duikeldrek is een stukje opgeschoven en heeft een nieuwe ondergrond gekregen. Er zijn bankjes gemaakt van kastanjepaaltjes en de bestaande bankjes die midden op het plein stonden zijn bij de zandbak neergezet. Langs het klimrek staat een rij struiken en hier en daar moet er aan het grote klimrek nog iets gerepareerd worden. Als laatste wordt de ontdekplek gemaakt en is het plein zover klaar. We gaan nog een moment plannen om het schoolplein "officieel" te openen. Daar krijgt u nog bericht over. Wij zijn heel erg blij met dit nieuwe plein. Het is sfeervoller geworden en het biedt kinderen mogelijkheden om op een ander manier met elkaar te spelen en/of gezellig bij elkaar te zitten.

Midwintermarathon

Heb jij je al ingeschreven voor de midwintermarathon?

De inschrijving voor de 46ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon op zaterdag 2 en zondag 3 februari kan tot en met 12 januari 2019 23.59 uur.
Het kan dus nog, maar je hebt nog maar 2 dagen!

Nieuwe opzet Centraal Beheer Kidsrun in 2019!
Alle jonge hardlopers van 4 t/m 12 kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op! De Kidsrun bestaat voortaan uit 4 onderdelen: A. 3 wedstrijden over 1 km voor de leeftijdscategorieën 6 en 7, 8 en 9 en 10 t/m 12 jaar.
Met tijdregistratie, prijzen voor de snelste drie jongens en meisjes per categorie. Medaille voor iedere loper.
Bij deze wedstrijden mogen absoluut géén ouders/begeleiders meelopen. Wilt u wel meelopen met uw kind dan kan dat alleen bij de prestatieloop (zie hieronder).
B. een prestatieloop over 500 meter voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Geen tijdregistratie, geen wedstrijdelement, en dus geen prijzen voor de eersten. Uiteraard wel voor ieder kind een medaille.Per kind mag maximaal één ouder/begeleider meelopen.

Let bij het inschrijven op dat u uw kind voor de juiste categorie opgeeft!
Kijk hier voor de route van de Centraal Beheer Kidsrun.
De start/finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De route van de Kidsrun gaat over de Loolaan tot de Naald en weer terug.

Groep 1-2 naar de Vier Dorpen

Woensdag 9 januari is groep 1/2 naar de Vier Dorpen geweest. Een leuk, gezellig begin van het nieuwe schooljaar! Daar gingen de kinderen in groepjes aan tafel samen met de bewoners spelletjes doen. Zo werd er een ballon overgegooid en werden er reactie spelletjes gedaan met pingpongballen en bekers.  De bewoners vonden het erg leuk, deden heel fanatiek mee en er werd veel gelachen. Er was een mooie synergie tussen jong en oud te zien. Daarnaast genoten de bewoners van de mooie verhalen van de kinderen. Tot slot hebben we samen nog even wat liedjes gezongen van vroeger.

Via deze weg willen we de begeleiders van de Vier Dorpen nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en de ouders die mee zijn geweest voor hun hulp.

Groep 1 en 2, nieuwe materialen

Niet alleen op het schoolplein zijn er nieuwe dingen te zien, maar straks ook bij groepen 1 en 2 in de klas!
Voor de kleuters hebben we namelijk nieuwe materialen mogen aanschaffen. Materialen waar ze mee kunnen spelen, leren en waarmee we dingen mooi geordend kunnen opruimen.
Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee. Maandag zijn er een aantal ouders die ons willen helpen bij het in elkaar zetten van de spullen. Wat ontzettend fijn!
Kom gerust een keer in de klas kijken naar de leuke nieuwe dingen waar de kinderen mee kunnen spelen en werken

Even voorstellen....

Groep 4- even voorstellen....

Sinds december hebben jullie mij misschien zien rondlopen op de donderdag en vrijdag in groep 4. Mijn naam is Rumeysa, ik woon in Dieren samen met mijn man. Ik zit in mijn laatste jaar van de PABO in Deventer en ik loop momenteel stage in groep 4. In mijn vrije tijd lees ik veel en wandel ik graag in de natuur. Ik houd ook van lekker koken en eten :). Ik kijk uit naar een leuke en leerzame stageperiode.

Groep 5-6 muziekinstrumentlessen

Groep 5-6 muziekinstrumentlessen

Vandaag zijn  de muzieklessen voor groep 6 van start gegaan. De kinderen krijgen afwisselend les op de trommel, de trompet en de klarinet. Afgelopen jaren hebben de kinderen van de voorgaande groepen hier erg van genoten en zetten we deze traditie voort. Donderdag 21 maart is de uitvoering! U krijgt daar tegen die tijd natuurlijk extra informatie over!

Groep 7/8

Groep 7-8, terugblik

Het is alweer even geleden, maar de woensdag voor de kerstvakantie zijn wij de ochtend op bezoek geweest bij Paleis het Loo. Eerst kregen we een museumles waarin we uitleg kregen hoe de tafels van de koninklijke familie gedekt worden tijdens de etentjes. Ook hebben de kinderen geleerd hoe ze servetten op een speciale manier kunnen vouwen. Erg leuk. Vervolgens mochten de kinderen ook nog schaatsen op de ijsbaan bij het paleis. Wat zijn we blij dat we hiervoor weer konden rekenen op de hulp van ouders van de kinderen! Dank daarvoor.

‘s Avonds hebben we genoten van een heerlijke en zeer gezellige kerstmaaltijd. En nu, na de welverdiende vakantie, zijn we weer volop aan het werk. Vanaf volgende week zullen we starten met het maken van de citotoetsen.

Van harte gefeliciteerd!

 22 januariHozaifa groep 6 
 23 januariLola groep 1 

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055