nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen13 september 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• 15 september brandweerspelletjes

• 18 september Prinsjesdag

• 21 september bezoek Exodusmonument groep 5-6

• 21 september groep 1-2 vrij

• 24 september MR vergadering

• 25 september Medewerkersdag LP055, alle leerlingen vrij

• 26 september start Kinderpostzegels

• 24-28 september muur beschilderen met Stephan Peters

• 1 oktober voorlichtingsavond VO, leerlingen en ouders groep 8

• 3 oktober start Kinderboekenweek

• 3 oktober bijeenkomst gezamenlijke MR Leerplein055

• 4 oktober inloopspreekuur schoolverpleegkundige

• 5 oktober dierendag

• 5 oktober Dag van de Leerkracht

• 10 oktober onthulling muur

• 10 oktober open dag

• 22-26 oktober herfstvakantie

 

Muur schilderen

Het is u vast al opgevallen, de muur waarop we gaan schilderen is brandschoon! Rody Dolman, de vader van Jordy en Lynn heeft zich hiervoor ingezet afgelopen dinsdag. Hartelijk dank daarvoor! Het onkruid is door de leerlingen weggehaald en Stephan Peters heeft de schetsen opgehaald. Hij was blij verrast door de grote hoeveelheid schetsen. Genoeg voor het beschilderen van de Chinese muur, volgens hem! Hij kan nu beginnen aan het grote ontwerp. Wij zijn heel benieuwd!

The Leader in Me

Vanaf vorige week zijn we met het 7 wekenplan van The Leader in Me aan het werk. We trekken 7 weken uit voor het opfrissen van de 7 gewoonten en er zal hiervan steeds meer zichtbaar zijn in de groepen en de school. Vorige week hebben we gewerkt over gewoonte 1 "wees proactief", deze week was gewoonte 2 aan de beurt "begin met het einddoel voor ogen". 

De komende week wordt gewerkt aan gewoonte 3: belangrijke zaken eerst! We leren kinderen:

• eerst werken, dan spelen

• ik doe eerst de dingen die ik moet doen en dan pas de dingen die ik wil doen

• ik besteed mijn tijd aan de dingen die het meest belangrijk zijn

• ik blijf mezelf focussen op waar ik mee bezig ben als ik toch word afgeleid, herpak ik mezelf

De week daarna gaan we werken aan gewoonte 4: denk win-win Dat betekent dat we de kinderen leren:

• zoek naar een voordeel voor …

Meer lezen.

Nieuws uit groep 1/2

De eerste weken zitten er op en de kinderen hebben al weer veel geleerd. Samen met groep 2-3 werken we aan het thema boom. Na een gezamenlijke introductie is er in beide groepen een mooie woordweb gemaakt. Het is mooi om te zien hoe betrokken te kinderen hierbij zijn. Na het aanleren van de letter b hebben we gevraagd of de kinderen iets mee konden nemen wat begint met deze letter. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel spullen worden meegenomen. Het maakt de kinderen erg actief en betrokken bij alles wat er in de klas gebeurd. Afgelopen dinsdag zijn de groepen 1,2 en 3 samen naar het park geweest om de omtrek van de boomstammen te meten met touwen.  Dat was erg leuk en leerzaam. Een hele andere manier van leren door echt te voelen en te doen. En wat een synergie werd hierbij gecreëerd, daar zijn we …

Meer lezen.

Thema 'de boom' in groep 1,2 en 3

Alles staat in het teken van het thema 'de boom' in groep 1,2 en 3. De woordenschatlessen, taallessen en natuurlijk de rekenlessen. Daarom gingen we deze week naar het park om de omtrek van de bomen te meten! De leerlingen gingen ijverig aan het werk! Ook tijdens het spelen en werken van groep 2 zijn de kinderen nog erg bezig met het thema. Zo maakten ze samen een mooie boom van klei met wortels, takken en blaadjes. Wat een synergie!

Meer lezen.

Scholing team

Nog geen drie weken school, maar het team heeft al twee gezamenlijke trainingen achter de rug. In de laatste week van de zomervakantie hebben we een training gehad van CPS over The Leader in Me. Fijn om weer een stap verder te zijn in dit traject! Vorige week hadden we een training van Prowise (touchscreens). Het heeft ons verrast hoeveel mogelijkheden op deze screens zitten. Erg leuk om uit te proberen, uw kind heeft dit vast al gemerkt in de klas! Het team is ook individueel aan het (bij)scholen. Zij volgen scholing voor o.a. de meer/hoogbegaafden leerlingen, voor Spelend Leren (onderbouw), voor Taalcoördinator en voor Opbrengstgerichte Leercultuur. U ziet, we zijn volop in ontwikkeling en met veel plezier!

Nieuws uit de ouderraad

Het schooljaar is weer begonnen en er staan al weer allemaal leuke activiteiten op het programma. Aanmelden nieuwe leerlingen. Graag willen we alle nieuwe ouders op deze school welkom heten en vragen of zij hun kind al hebben aangemeld als lid van de oudervereniging. Aanmelden kan middels een inschrijfformulier wat u kunt krijgen bij Yolanda Klaaysen, bij de leerkracht van uw kind of via onderstaand email adres. Als u meer wil weten over de Ouderraad verwijzen we u naar de website van school. Vacature OR-lid. Vorig schooljaar hebben we een paar keer gevraagd om een voorzitter voor de OR. Helaas zijn daar geen reacties op gekomen. Wij zijn blij dat Marian Neuteboom, die eerst voorlopig voorzitter was, deze taak nu op zich wil nemen. Dit neemt niet weg dat we nog wel graag een OR lid er bij willen hebben voor het coördineren van de activiteiten(commissies). Wie komt ons versterken??? …

Meer lezen.

Sport van de maand oktober

Opgeven via de site voor 23 september. Voetbal is niet alleen voor de groepen 4 en 5 maar ook voor de groepen 6, 7 en 8.

Te koop!

Vorige week zijn alle bureaustoelen vervangen. De oude bureaustoelen zijn nu beschikbaar voor ouders en kinderen. Wilt u uw eventuele belangstelling kenbaar maken aan onze conciërge, juf Ingrid? Ze zijn te koop voor € 10. Dat geld zal ten goede komen aan buitenspeelgoed voor de kinderen.

 

Van harte gefeliciteerd!

 

11 september Nienkegroep 3 
12 september Feddegroep 8
12 september Tessgroep 3
13 september Isabelgroep 1
15 september Florisgroep 8
21 septemberJulian groep 3
26 september Selina groep 5 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055