Kinderboekenweek

donderdag 15 september 2016

kinderboekenweekAfgelopen maandag hadden we een informatieavond voor alle ouders. We zijn blij met de goede opkomst en nog blijer met de aangeboden hulp. Het wordt vast een top schooljaar.
De hand-out volgt binnenkort via de mail.

In de klas hebben we de piraten laten varen en zijn we begonnen aan een nieuw thema: boeken!
De kinderen mogen hun lievelingsboek mee naar school nemen. We hebben al wat mooie boeken kunnen (voor)lezen, super!
We combineren het thema met de Kinderboekenweek “opa en oma voor altijd jong”. Hiervoor mogen de kinderen een foto van opa en oma mee naar school nemen. Deze foto’s krijgen een mooie plaats aan de wand in de klas. En als er opa’s of oma’s zijn die willen komen voorlezen, zijn ze van harte welkom.

Voor in het lokaal zijn we op zoek naar materialen voor onze boekenwinkel. Denk hierbij aan verschillende soorten (oude) boeken, tijdschriften, kranten, kaarten, inpakpapier e.d. We willen i.v.m. het Kinderboekenweek thema oud en nieuw combineren, dus materialen van vroeger zijn ook welkom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een typemachine of oude kassa.

In het kader van het nieuwe thema boeken, gaan we op woensdag 28 september (als we genoeg chauffeurs hebben) met de klas naar de centrale bibliotheek in Apeldoorn. Kunt u rijden? Geef het z.s.m. door.