nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen28 juni 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

-  29 juni sportmiddag gr 5-8

-  4 juli afsluiting met leerling lighthouse team

-  4 juli Bewoners Vier Dorpen op bezoek

-  4 juli ATB clinic gr 7 en 8 -  5 juli rapporten mee

-  6 juli gr 1-4 vrij -  9 juli musical gr 8 om 19.00 uur

- 10 juli bbq groep 8 vanaf 18.00 uur

- 11 juli groep uitzwaaien 10.30 uur

- 13 juli laatste schooldag

- 16 juli t/m 24 augustus zomervakantie

- 27 augustus eerste schooldag

- 29 augustus "nieuwjaarsreceptie"

- 31 augustus pannenkoekenfeest voor alle kinderen en ouders

Heel erg bedankt!

Heel erg bedankt!

Gisteren was de bedankdag voor alle ouders. De kinderen van leerlingen lighthouse team hebben deze bijeenkomst voorbereid door allerlei workshop aan de kinderen en ouders aan te bieden. De workshops bestonden uit: kaarten maken, animatiefilmpjes maken, voetballen, waterspelletjes, schilderen, muziek met boomwhackers en Just Dance. Het was een gezellige bijeenkomst met heel veel ouders die ook meededen met de workshops! Er was koffie en thee en heel veel lekkers, gebakken door het hele team. Aan het eind werden alle ouders bedankt voor hun betrokkenheid en al hun hulp het hele jaar door. De klassenouders werden nog even extra in het zonnetje gezet. Wat zouden we zonder al deze hulp en gezelligheid veel missen.... Dus nogmaals, iedereen heel hartelijk bedankt! De kinderen van het leerling Lighthouse team complimenten voor de organisatie!  

Vakanties en vrije dagen

Vakantierooster 2018-2019  

Herfstvakantie  22 t/m 26 oktober 2018  

Kerstvakantie  24 december 2018 t/m 4 januari 2019  

Voorjaarsvakantie  25 februari t/m 1 maart 2019  

Goede vrijdag - Pasen  19 t/m 22 april 2019

Meivakantie  29 april t/m 3 mei 2019

Hemelvaartsdag-Pinkstervakantie  30 mei t/m 10 juni 2019

Zomervakantie  22 juli t/m 2 september 2019

Let op! Op de volgende dagen zijn de leerlingen vrij i.v.m. studiedagen van het team: Vrijdag 30 november 2018, vrijdag 8 februari 2019 en woensdag 19 juni 2019.

Vrije vrijdagen groep 1-4:  

groep 1-2 groep 3-4 
 21 september 2018school
19 oktober 201819 oktober 2018 
16 november 201816 november 2018
14 december 2018school  
1 februari 20191 februari 2019
12 februari 201912 februari 2019
22 maart 2019school 
5 april 20195 april 2019
17 mei 2019school
28 juni 201928 juni 2019
12 juli 201912 juli 2019 

Margedagen De leerlingen uit de groepen 1 …

Meer lezen.

Schoolreisje gr 1-3

Het schoolreisje van groep 1,2,3 was een groot succes. De leerlingen konden spelen in het grote speelparadijs van schateiland, waar ze ook de echte schat mochten opspeuren. Gelukkig was het ook nog heel lekker weer en kon er heerlijk met water gespeeld worden. Alle kinderen waren dan ook kletsnat van het water. Wat een geweldige synergie was er op deze dag. Iedereen heeft ervan genoten.

Schoolreis Hellendoorn

Groep 4, 5, 6 en 7 zijn op schoolreis geweest naar Hellendoorn! Onder een stralend zonnetje hebben we genoten alle achtbanen, de zweefmolen, de wildwaterbaan (sommigen wel drie keer) en natuurlijk de waterglijbanen! Samen met de ouders hebben we een leuke en gezellige dag gehad. De kinderen hebben allemaal een kortingsbon gekregen zodat de pret nog een keer dunnetjes over gedaan kan worden.

 

Schoolreis gr 6 en 7

Wat hebben we een heerlijke dag gehad en wat hebben we geboft met het weer! Met zn allen in de bus, samen met groep 4 en 5...superleuk natuurlijk! In de bus als eerste gezongen voor onze jarige job Vince....bij aankomst in Hellendoorn kreeg iedereen een lekkere traktatie!  In het park werden alle rugzakken op de verzamelplaats gelegd en de pret kon beginnen. De achtbaan, 2 wildwaterbanen, de rioolrat en natuurlijk het waterparadijs...heel veel hele hoge waterglijbanen waar je met een opblaasbare ring in je eentje of met zn tweeën van af kon. Wat is er mooier tijdens zo'n warme dag. Om 3 uur ging na een ijsje de rit weer terug naar Beekbergen. We bedanken alle hulpouders en genieten nog na van een heerlijke dag!

Meer lezen.

Wat gebeurt daar?

Wat gebeurt er bovenaan de trap bij de centrale entree? Het is nog een verrassing, maar we zijn heel nieuwsgierig....

Musical groep 8

De kinderen uit groep 8 zijn hard aan het repeteren voor de afscheidsmusical "Niet te filmen". Op maandagmiddag 9 juli speelt groep 8 de eindmusical voor alle (oud) leerlingen van OBS Beekbergen. De musical begint om 12:30 uur. 's Avonds is de musical voor ouders/ verzorgers/ broers/ zussen/ overige familieleden. De zaal gaat om 18:30 uur open, de musical begint om 19:00 uur.  De kinderen hebben inmiddels de toegangskaartjes mee naar huis gekregen. Ze hebben er veel zin in! Maar waar gaat de musical eigenlijk over? De musical speelt zich af in de bioscoop van Appie en Tamarinde Appelstroop. De bioscoop trekt al een aantal jaren niet meer zoveel bezoekers en als er niets gebeurt dan zal de bioscoop haar deuren moeten sluiten. Er wordt een internationaal filmfestival georganiseerd. Er komen een heleboel beroemde gasten. Want op dit filmfestival zal de film de bekende regisseur Stefan Speeldal in première gaan, dat wil niemand missen! Maar waar …

Meer lezen.

Godsdienstlessen

Godsdienstlessen

Dit jaar heeft groep 7/8 meegedaan met Sirkelslag. Een spel dat gespeeld wordt tegen andere groepen uit heel Nederland, die ook godsdienstlessen volgen. Het thema dit jaar was “Liefde”. Alle opdrachten hadden daarmee te maken. Zo was er een opdracht waarbij er zoveel mogelijk harten geknipt moesten worden. En moesten de leerlingen naar een liedje luisteren en daarna vertellen wie op wie verliefd was. Ook kwamen er stellingen voorbij, b.v. In sommige landen is zoenen op straat verboden; is dat waar of niet waar. Ook moest er van papier en plakband een brug gebouw worden van papier. De brug moest op twee tafels of stoelen liggen en een pen moest blijven liggen op de brug. De leerlingen vonden het leuk om hieraan mee te doen. En leren zo op een leuke manier met elkaar samen te werken. Bij de andere lessen ging het over gebed: Stil worden in jezelf. Verschillende vormen van gebed passeerden de …

Meer lezen.

Bericht namens de Ouderraad

Na het grote succes van vorig schooljaar gaat de ouderraad opnieuw een pannenkoekenfeest organiseren als openingsactiviteit van het nieuwe schooljaar. U kunt 31 augustus 2018 alvast in uw agenda zetten, want iedereen is dan welkom om gezellig een vorkje mee te prikken! Binnenkort komen er intekenlijsten in de school te hangen, waarop u kunt aangeven of u op het pannenkoekenfeest komt en met hoeveel personen.

Meer lezen.

Bericht namens de MR

We zijn nu met elkaar bijna een heel schooljaar verder waarin het continurooster in gebruik is genomen. Tijd voor evaluatie. De afgelopen 2 weken heeft u gelegenheid gekregen uw respons te geven op het continurooster en de nieuwe vorm van ouder-kind gesprekken. Over het algemeen wordt het continurooster als prettig ervaren door kind en ouders. Er zijn door een klein aantal ouders een aantal aanbevelingen gedaan, waarvoor dank! Deze aanbevelingen zijn teruggekoppeld aan het team en zullen geëvalueerd en eventueel geïmplementeerd worden in het volgend schooljaar. Uw respons op het ouder-kind gesprek en de aanbevelingen zijn ook teruggekoppeld aan het team. Fijn dat u input heeft gegeven aan de MR. Op specifieke vragen geeft de MR u persoonlijke terugkoppeling. De medezeggenschapsraad is op zoek naar een nieuw ouder-lid. Heeft u interesse in advisering aangaande school beleidszaken, neem dan contact op met de MR:  mrbeekbergen@leerplein055.nl  of spreek 1 van de leden …

Meer lezen.

Flexibele buitenschoolse opvang

Doomijn verzorgt op onze school de voorschoolse- en buitenschoolse opvang. De bso van Doomijn is er voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar, die na schooltijd kunnen ontspannen spelen in de vertrouwde omgeving van school. De vaste leidsters zorgen voor verrassende en inspirerende activiteiten voor wie dat wil, passend bij de leeftijd van het kind. Maakt u nog geen gebruik van bso, maar bent u zich aan het oriënteren? Loop dan eens binnen op onze leuke bso of kijk op doomijn.nl en ontdek de vele flexibele mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij Doomijn zelf de eindtijd van de bso afstemmen op uw persoonlijke situatie. En dat mag elke dag een andere eindtijd zijn. U kunt kiezen uit 17.00 uur, 17.30 uur of 18.15 uur. Kinderen maken hun eigen dag. Opgroeien en wijzer worden stopt niet als de bel gaat aan het einde van de schooldag. De wereld …

Meer lezen.

Van harte gefeliciteerd!

datum   naam    groep 
1 juliLara1
1 juli Robin2
6 juliRobin 3
8 juliTimo8
8 juliVince 2
9 juliJurre2
11 juliJoey 
13 juliLily Faye4

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055