nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen14 juni 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

- 13-14-15 juni schoolkamp gr 8 naar Ameland

- 14 juni Eredag

- 16 juni kleedjesmarkt

- 17 juni vaderdag

- 22 juni laatste dag gevonden voorwerpen uitzoeken

- 25 juni MR vergadering

- 26 juni schoolreis gr 1-2-3 en gr 4 t/m 7

- 27 juni bedankmoment voor alle ouders vanaf 11.00 uur

-  5 juli rapporten mee

-  6 juli gr 1-4 vrij

-  9 juli musical gr 8 om 19.00 uur

- 10 juli bbq groep 8 vanaf 18.00 uur

- 11 juli groep uitzwaaien 10.30 uur

- 13 juli laatste schooldag

- 16 juli t/m 24 augustus zomervakantie

Intern begeleider

In de informatiebrief van 4 juni jl hebben we aangegeven dat we nog moesten wachten op de nieuwe indeling van alle bovenschools intern begeleiders binnen Leerplein055. Daarom konden we ook nog niet vertellen of juf Danielle aan onze school verbonden zou blijven. Vandaag hebben we het goede nieuws gekregen dat zij inderdaad aan onze school is toegewezen en volgende schooljaar haar werkzaamheden kan voortzetten op obs Beekbergen! Wij feliciteren onszelf en juf Danielle!

Project gr. 1 en 2

Project gr. 1 en 2

Vorige week maandag moesten de groepen 1 en 2 uitrukken voor een noodgeval... We gingen op bezoek bij de brandweer! Daar mochten we in een echte brandweerwagen kijken en zitten. Ook hebben we geoefend met de brandspuit en een speciale tang die alles los kan knippen als je bijvoorbeeld klem zit. Er waren dit keer veel heldhaftige papa’s, die ons kwamen helpen. Super! Woensdag was er weer paniek! Dit keer stond de ambulance op het schoolplein. Gelukkig was er niet echt wat aan de hand. Meneer Jos kwam ons de ambulance laten zien en er mocht zelfs iemand op de brancard. Wij weten nu dat een ambulance vooral overdag de sirene en de zwaailichten gebruikt. In het donker zie je de lichten veel beter en is het vaak niet nodig om de sirene aan te zetten.

Eredag

Vandaag is was het Eredag in Beekbergen. Dat is de dag dat de ouderen een dagje op stap gaan. Vanmorgen hebben we de bus met ouderen uitgezwaaid (en kregen wij heerlijke bananen) en vanavond hebben we ze onthaald in het Hoge Pad met de kinderen van groep 4/5. Zij hebben daar oude kinderliedjes voor hen gezongen. Altijd heel herkenbaar voor jong en oud!

Groep 8 op Ameland

Anders dan voorgaande jaren is groep 8 niet naar Vlieland vertrokken gisteren, maar naar Ameland. Na een voorspoedige busreis en overtocht hebben de kinderen gisteren als eerste de vuurtoren bezocht. Vandaag zijn ze na een redelijke rustige nacht en een heerlijk ontbijtbuffet gaan winkelen. Daarna stond het wadlopen op het programma. Aan de foto's te zien was dat best een pittige tocht met behoorlijk veel wind, maar heel veel plezier. Vanaf deze plek feliciteren we Kylie, die haar verjaardag vandaag op Ameland viert.

Subsidie schoolplein!

Deze week hebben we de bevestiging gekregen dat we de subsidie voor de Gezonde School hebben binnen gehaald! Het gaat om een bedrag van € 3000, een mooi bedrag om een goede start te kunnen maken. We hebben gewerkt aan het certificaat Sport en Bewegen en krijgen met het geld van deze subsidie de kans om ons schoolplein groener en uitdagender te maken voor onze leerlingen. Op 14 april, op de reünie, hebben we uit handen van burgemeester John Berends een cheque van € 150 ontvangen, die we ook bij het geld voor het plein willen leggen. We zouden nu heel graag samen met een groepje ouders willen kijken naar de mogelijkheden voor ons plein. Lijkt het u leuk om in dit groepje samen met juf Charissa, een medewerker van de Gezonde School en juf Yolanda plannen te maken, laat ons dit dan even weten. We willen graag voor de zomervakantie 1 maal …

Meer lezen.

Gevonden voorwerpen

Er liggen weer een heleboel gevonden voorwerpen in de bak bij het kopieerapparaat. Bekers, bakjes, jassen, tassen, slippers enz. Volgende week zullen we alle kinderen hier even naar laten kijken, maar komt u zelf ook nog even kijken? Voor alles wat vrijdag 22 juni nog in de bak ligt, zoeken we een gepaste bestemming.

Trainingen voor jeugd straatvoetbal

Zoals inmiddels bekend vindt van maandag 2 t/m zaterdag 7 juli het jaarlijkse StraatVolleybal toernooi plaats. Dit jaar wordt het toernooi maar liefst voor de 43e keer georganiseerd. Voor de jeugd worden er op vrijdag 15 - 22 & 29 juni trainingen georganiseerd om alvast het spelletje weer een beetje onder de knie te krijgen. Deze trainingen worden gehouden in sporthal de Hiethof. De groep 4-5 en 6-7 jaar zijn welkom van 18:00 – 18:45 uur. De groep 8-9-10 en 11-12-13 zijn welkom van 19:00 – 20:00 uur. De trainingen worden verzorgd door trainers van de BSV met medewerking van een aantal vrijwilligers.  Alle kinderen van 4 t/m 13 jaar welke deelnemen aan het toernooi mogen vrij inlopen. Er hebben zich gelukkig veel kinderen opgegeven, dus we hopen ook dat er veel kinderen komen trainen.  We zien jullie graag in de sporthal en wensen iedereen veel plezier en succes tijdens het …

Meer lezen.

Van harte gefeliciteerd!

datum   naam    groep 
19 juniBoaz 
21 juni Amber
25 juniBrechje 
26 juniLaurens
26 juniRoosmarijn 
26 juniVince 
29 juni Jesse 
   

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055