nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen17 mei 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• 17 mei groep -67 buitenles natuureducatie

• 21 mei tweede pinksterdag

• 22 mei MR vergadering

• 25 mei groep 1-2 vrij

• 26 mei gr 5 afdansen bij dansschool Wensink (16.00 u)

• 30 mei school dicht i.v.m. staking

• 26 juni schoolreis gr 1-2-3 en gr 4 t/m 7

•  7 juni studiemiddag team, leerlingen zijn vanaf 12.00 uur vrij

•  8 juni groep 1-4 vrij

•  13-14-15 juni schoolkamp gr 8 naar Ameland

 

 

Schoolvakanties 2018-2019

We zijn de vakanties aan het plannen voor volgend schooljaar. De meeste vakanties staan vast, maar bv de meivakantie kan per school worden ingevuld. Als u uw vakanties wil plannen, kijk dan van te voren goed naar de vakantiedagen van onze school. Het zou vervelend zijn als blijkt dat uw geplande vakantie niet in de schoolvakantie past, want daar geeft de leerplichtambtenaar geen toestemming voor. De schoolvakanties en vrije dagen zullen ruim op tijd aan u doorgegeven worden en op de website gezet worden. We kunnen u nu al melden dat er volgend schooljaar niet weer twee weken meivakantie zullen zijn. Er zal een week meivakantie zijn en een week vakantie vanaf Hemelvaartsdag t/m Pinksteren. Dat heeft te maken met het feit dat we pas de derde week van juli (2019) zomervakantie hebben en de periode van de meivakantie tot aan de zomervakantie dan te lang wordt.

Herinneringsboek

Zoals u misschien wel heeft gezien heeft Elize van de Ven een prachtig herinneringsboek gemaakt voor en over het 200 jarig bestaan van de school. Daarin heeft zij veel oude en nieuwe foto's verwerkt, maar ook interviews en verhalen van (oud)medewerkers. We hebben nog een paar exemplaren te koop voor € 10 per stuk. Mocht u nog een boek willen, dan kunt u dit kopen bij onze conciërge Ingrid Palm.

GVO lessen

Op donderdagmorgen geven juf Anja en juf Astrid GVO lessen bij ons op school. Dit zijn lessen voor godsdienstig vormingsonderwijs. In de lessen godsdienstig vormingsonderwijs (PC of RK) wordt aandacht besteed aan onderwerpen die betrekking hebben op de zingeving van het bestaan. De lessen worden verzorgd vanuit één bepaalde levensovertuiging, bijvoorbeeld christendom. Het wordt gegeven op verzoek van u als ouder en vindt één lesuur per week plaats onder schooltijd en op de eigen school. In tegenstelling tot andere onderwijsactiviteiten op de openbare school, kan de vakdocent godsdienstig vormingsonderwijs in de lessen actief de eigen levensovertuiging uitdragen. Ouders die er voor kiezen om hun kind mee te laten doen aan deze lessen (vanaf groep 3) moeten dat even laten weten aan de groepsleerkracht. Graag voor 1 juni 2018.

We gaan er vanuit dat de kinderen die nu de lessen al volgen, dat volgend schooljaar ook zullen doen. Mocht u iets anders besluiten, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Kinderen die deze lessen niet volgen blijven bij hun eigen leerkracht in de klas.

Kinderboerderij groep 4 en 5

Dinsdag zijn we op bezoek geweest bij kinderboerderij Laag Buurloo. Na een korte les over verschillen tussen dieren, moest er worden gewerkt! De paarden en geiten werden lekker geborsteld, alle dieren kregen vers water en natuurlijk moest ook de poep worden opgeruimd. Na een drukke ochtend smaakte het boterhammetje op school extra goed!

Dansen groep 5

Wat een belangstelling op de kijkochtend van de dansles. Best wel spannend hoor, om zo bekeken te worden. Toch zetten de kinderen hun beste beentje voor. Af en toe een kleine vergissing, kan gebeuren. Maar ze doen erg hun best. Iedereen danst nu met een vaste partner. Meester Gerrit vertelde, dat het fijn zou zijn als de kleding (wat betreft kleur) op elkaar is afgestemd met de danspartner. Zaterdag 26 mei is de halve finale en zaterdag 2 juni is de finale. Tijden en locatie staan in de mail, die u hierover heeft ontvangen.  

Voetbal groep 5

Een aantal kinderen van groep 5, togen naar het voetbalveld van CSV in het Orderbos. Het weer zat al mee, en iedereen had er veel zin in. Er werd op tijd gewisseld en er heerste een gezellige sfeer. Ons team werd flink aangemoedigd door het thuisfront en leerkrachten. Het resultaat mag er dan ook zijn. Van de 4 partijen die we hebben gespeeld hebben we er 3 gewonnen en 1 verloren. Bij de totaalscore behaalden onze kanjers een verdiende tweede plaats. Top.  

Hapskamp groep 6-7

Groep 6/7 is op Haps geweest. Groep 6 ging mee omdat groep 7 anders met te weinig was. We kwamen eerst bij het Tijdshek aan, daar had Frank, onze gids, ons opgewacht. Toen gingen we opzoek naar het dorp, na een tijdje lopen kwamen we bij de heilige eik en hadden we pauze en kregen we een stukje zoethout. Daarna gingen we weer verder met onze zoektocht naar het dorp. De zoektocht duurde heel lang, maar uiteindelijk hebben we toch een dorp gevonden. Toen we daar waren moesten we van Frank het dorp bestormen. Daar ontmoetten we Sjaak. Hij zou uitzoeken of we daar mochten blijven. We deden een dag lang alle klusjes en Sjaak zou kijken of we mochten blijven. Uiteindelijk mochten we wel blijven van Sjaak . TOEN MOESTEN WE TWEE HELE DAGEN WERKEN !!!!! We moesten brood bakken, houthakken, vuur maken en nog veel meer leuke dingen!!!! …

Meer lezen.

4 en 5 mei

Op vrijdagavond 4 mei waren de kinderen van groep 7 en 8 aanwezig  bij de Dodenherdenking in het park bij de 4-dorpen. Sanne uit groep 8 heeft een eigen geschreven gedicht voorgelezen en Lars uit groep 7 hebben verhaal voorgelezen. Leerlingen uit groep 8 hebben de zorg voor het monument overgedragen aan de leerlingen uit groep 7.  Er zijn ook bloemen gelegd door Boaz uit groep 8 en Niek uit groep 7. Op zaterdagmiddag 5 mei hebben Jort en Ellemijn ook een gedicht voorgelezen tijden Bevrijdingsdag. Merle ,Ellemijn en Jort hebben lopend vanuit Wageningen het Bevrijdingsvuur naar Beekbergen gebracht.   Geschreven door Sanne en Jort.

Gastles groep 8

Donderdagmorgen 26 april kwam Miranda Weersink in groep 8 om te vertellen over haar missie naar Mali. Miranda werkt bij de Koninklijke Marechaussee en is al 5 keer uitgezonden naar verschillende landen. We hebben het gehad over het doel van de missie en wat haar werkzaamheden waren in Mali. De gastles viel mooi samen rondom het thema "herdenken en vieren", waar wij nu mee bezig zijn in de groep. Op 4 mei herdenken wij niet alleen de slachtoffers gevallen in de 2de WO maar ook de slachtoffers die omgekomen zijn tijdens hun missie in het buitenland. Op 5 mei vieren we de vrijheid! Het was een leerzame gastles.

Van harte gefeliciteerd!!

 Naam datumgroep
 Eline 19 meigroep 6 
 Sven 23 meigroep 1 
 Levi 31 meigroep 1

nda]

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055