nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen16 mei 2019
---

Opgeven/wijzigen HVO/GVO lessen

Herinnering voor het opgeven voor de GVO/HVO lessen: Opgeven of wijzigingen doorgeven kan tot en met 29 mei 2019 door een mailtje te sturen naar beekbergen@leerplein055.nl (zie mailtje 7 mei jl.)

Weet u het nog?

• 17 mei gr 1-2 vrij

• 22-24 mei Amelandkamp gr 8

• 22 mei klassenoptreden groep 1-2

• 24 mei gr 5 danst bij dansschool Wensink

• 29 mei lessen op de Hoge Veluwe

• 30 mei-10 juni Hemelvaartsdag en pinkstervakantie

• 11 juni weer naar school

• 13 juni Eredag 

• 14 juni juffendag (info volgt nog)

• 15 juni kleedjesmarkt

• 19 juni studiedag, alle leerlingen vrij

Vakantierooster 2019-2020

Het vakantierooster voor volgend schooljaar is bekend en besproken met de MR. Dit rooster staat ook in onze digitale schoolgids, zie website www.obsbeekbergen.nl

Net als dit schooljaar hebben we een week meivakantie en een week pinkstervakantie. Maandag 4 mei is geen officiële vrije dag. Dat zou betekenen dat we na de meivakantie op maandag 4 mei naar school moeten en op 5 mei weer een dag vrij zijn. Dat is geen gewenste situatie. Daarom kiezen we ervoor om komend schooljaar Goede Vrijdag naar school te gaan en die dag te compenseren met 4 mei, zodat de meivakantie t/m 5 mei niet onderbroken hoeft te worden.

Herfstvakantie 21 t/m 25 oktober 2019

Kerstvakantie 23 december 2019 t/m 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie 24 februari t/m 28 februari 2020

Pasen 13 april 2020

Meivakantie 27 april t/m 5 mei 2020

Hemelvaart 21 en 22 mei 2020

Pinkstervakantie 1 t/m 5 juni 2020

Zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus 2020

E-books voor het hele gezin

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

De baby is het nieuwe thema van groep 1 en 2.

De baby nieuwe thema gr 1 en 2.

Vorige week zijn we in groep 1 en 2 begonnen met een nieuw thema, namelijk de baby. En hoe mooi is het als er dan net een baby broertje geboren is! Om het thema te introduceren, hadden we een echte babypop meegenomen die kon huilen en echte verzorging nodig had. De kinderen hoorden opeens gehuil in de gang en zagen de babypop. Samen hebben we besproken welke verzorging een baby nodig heeft, waardoor het huilen misschien wel stopt. Enkele kinderen hebben de babypop dan ook een flesje gegeven, een boertje laten doen en zelfs de luier verschoont. Het verzorgen van een baby was toch wel pittig! De komende weken werken wij binnen dit thema en richten we samen met de kinderen in beide klassen een babyhoek in. Met de kinderen is al besproken wat ze mee zouden nemen en wat er gemaakt gaat worden. Mocht u thuis nog spullen hebben …

---
Groep 1 en 2 naar de bibliotheek geweest.

Bezoek bibliotheek gr 1 en 2

Op woensdag 8 mei ging groep 1 en 2 naar de bibliotheek in de Maten. Daar werd door een medewerkster van de bibliotheek voorgelezen uit een prentenboek. De kinderen zaten vol aandacht te luisteren naar het verhaal dat vertelt werd aan de hand van grote platen. Na het voorlezen mochten de kinderen rondkijken in de bibliotheek en een boekje zoeken. Al gauw kwamen ze erachter dat er toch wel veel verschillende boeken zijn; zoals prentenboeken, zoekboeken en informatieboeken. De boeken die de kinderen leuk vonden, werden door de vele hulpouders voorgelezen. Als afsluiting mochten alle kinderen 1 boek kiezen om mee te nemen naar school. De kinderen vonden het erg leuk en de boeken worden regelmatig gelezen en bekeken in de klas.

Leerkrachten in de dop gr 3

De meiden uit groep 3 wilden graag een keer helpen met nakijken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Een mooie win-win situatie. Ze hebben het super serieus en netjes gedaan. Heel erg bedankt meiden!

Mindmap maken gr 4

In groep 4 is er een paar weken hard gewerkt aan het onderwerp planeten en sterren. We hebben er veel over gelezen en gehoord, en ook opdrachten over gemaakt. Uit al die informatie hebben de kinderen in een groepje de belangrijkste dingen uitgekozen en daar gezamenlijk een mindmap van gemaakt. Daar mag bij worden geschreven, maar ook getekend. Mocht u ze willen bekijken, ze hangen in de gang bij groep 4.

Voetbalkampioen gr 5-6

Woensdagmiddag 15 mei hebben de kinderen van groep 5 en 6 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Heerlijk weer...veel ouders en een supersfeertje, want een van de teams is kampioen geworden! Beide teams hebben het fantastisch gedaan en met veel plezier gespeeld. Volgend jaar weer!  

 

Energieke week gr 5-6

Voor veel kinderen een energieke week. De week van de Avondvierdaagse. We houden er stiekem een beetje rekening mee met het programma. Maar toch komt vrijdag een biologie toets. De samenvatting is al mee naar huis gegeven en wij promoten in de week van een toets om ook in de klas het werkboek nog eens te bestuderen! Wat super fijn dat het vervoer bij onze uitstapjes iedere keer zo snel geregeld is!

Volgende week bezoeken wij de boerderij en groep 5 gaat vrijdag 24 mei dansen bij dansschool Wensink. Vorige week heeft groep 5 een bezoekje gebracht aan de Vier Dorpen. Samen foto's gekeken en spelletjes gedaan. Jong en oud hebben daarvan genoten.

We krijgen van ouders nog wel eens de vraag of de kinderen woordenlijsten mee naar huis kunnen krijgen om eens extra te oefenen. Onze spellingmethode werkt echter anders. We oefenen op school geen woordrijen maar leren en …

Meer lezen.

Bankbattle gr 7/8

Woensdagochtend hebben de kinderen van groep 7 en 8 deelgenomen aan de jaarlijkse bankbattle. Dmv goede samenwerking, goede taakverdeling en een geweldige inzet, hebben ze het voor elkaar weten te krijgen om de code te kraken. Dit hebben ze binnen 454 seconden gedaan. Vrijdag zullen ze te weten komen of ze ook daadwerkelijk de snelsten waren. Spannend dus! Na afloop kregen ze van de Rabobank iets te eten en te drinken als dank voor hun geweldige inzet.

Dodenherdenking 2019

Dodenherdenking 2019

Zaterdag 4 mei 2019. De kinderen van groep 8 hebben de zorg van het monument  overgedragen aan groep 7. Jene en Veri hebben een mooi eigen gedicht voorgedragen en Amber en Rens hebben bloemen mogen leggen bij het monument. Wat fijn dat er zoveel kinderen aanwezig waren... fijn om zo samen te kunnen herdenken.

---

 Van harte gefeliciteerd!

 

23 mei    Sven    groep 2

25 mei    Daan    groep 1

31 mei    Levi      groep 1 

12 juni    Yade     groep 6

13 juni    Luuk     groep 1

13 juni    Jesper  groep 3

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055