nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen11 april 2019

• 22-24 mei Amelandkamp gr 8

• 22 mei klassenoptreden groep 1-2

• 30 mei-10 juni Hemelvaartsdag en pinkstervakantie

Enquête vijf gelijke dagen model

Vandaag is per gezin een enveloppe meegegeven aan de kinderen met een enquêteformulier over het vijf gelijke dagen model. Kijkt u nog even in de tas van uw kind als u de enveloppe nog niet heeft gezien?

Begeleiders sportdag

De ouders die morgen een groepje begeleiden tijdens de Koningsspelen kunnen het klembord in het kantoor van Ingrid ophalen.

Periode schoolfruit stopt

Op donderdag 18 april a.s. hebben we voor het laatst gratis schoolfruit. De periode van 20 weken EU-schoolfruit zit er dan alweer op. Natuurlijk gaan we als gezonde school wel gewoon verder met het eten van groente en fruit. Wij vragen u daarom om zelf weer dagelijks een portie fruit aan uw kind mee te geven. Wij vonden de actie van het gratis schoolfruit zeer geslaagd. Mocht er komend jaar weer een actie komen voor gratis EU-schoolfruit dan schrijven we ons daar zeker weer voor in.

Onze school is gezond!

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat! Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.  Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat sport en bewegen. Hiervoor zetten we onder andere de volgende activiteiten in: gymlessen, buitenspelen, sporttoernooien, crossloop, sportclinics, koningsspelen. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Felicitaties voor AH

Vorige week bestond AH Beekbergen vijf jaar. Vanwege dit heugelijke feit werd school getrakteerd op heerlijke krentenbollen door medewerkers van AH. Om de felicitaties goed te laten overkomen, zijn we met alle kinderen naar de winkel gegaan en hebben daar gezongen en een kunstwerk aangeboden, door de leerlingen zelf gemaakt. Dat was niet alleen voor de medewerkers van AH een verrassing, maar ook voor de mensen die daar boodschappen aan het doen waren! We zagen veel blije gezichten!

Haren vlechten in groep 1 en 2.

Haren vlechten in gr 1 en 2.

In groep 1 en 2 spelen de kinderen al een aantal weken in de kappershoek. Hiervoor hebben de kinderen al veel dingen zelf gemaakt. Zo is er nu een echte prijslijst, een wasbak om je haren in te wassen, boeken met verschillende kapsels waar de kinderen uit kunnen kiezen en er is een echte zelfgemaakte agenda waarin de kinderen de afspraken kunnen schrijven. De kinderen doen veel nieuwe ideeën op en weten steeds beter hoe een kapper te werk gaat. Maar wat is nou leuker om het ook nog eens te leren van een echte kapster. Afgelopen dinsdag kwam Angèle op school om de kinderen te leren vlechten en ze heeft zelfs bij alle meisjes de haren gevlochten. Dit vonden ze heel erg leuk. Namens alle kinderen nogmaals bedankt!

Verkeersexamen groep 7/8

Vorige week donderdag hebben de kinderen van groep 7 en 8 hun schriftelijk verkeersexamen gedaan. Allemaal hebben ze dit voldoende afgerond, dus voor dit onderdeel zijn ze allemaal al geslaagd. Aanstaande maandag vindt het vervolg plaats; dan zullen ze laten zien hoe ze de geleerde regels in de praktijk kunnen brengen. Ze gaan dan het praktische gedeelte fietsen. Denken jullie er allemaal aan dat dit alleen maar mag op een goedgekeurde fiets? De kinderen hebben hiervoor een checklist gekregen. We wensen ze heel veel succes toe!

Cito-toets gym?

Op 1 april een Cito-toets gym maken? Leerlingen van groep 7 en 8 gingen serieus aan het werk, tot de laatste opgave.... Daar moesten een cijfer en letters invullen. Wie de toets goed gemaakt had kreeg 1 april! Leerlingen konden er zelf smakelijk om lachen! "We dachten al, wat een rare vragen....", was de reactie.

Verhalend ontwerpen

Voor alle leerlingen van groep 3 t/m 8 is er de mogelijkheid om wekelijks godsdienstles te volgen. Met de leerlingen van groep 7/8 hebben we de afgelopen weken een aantal godsdienstlessen op een andere manier ingevuld, namelijk via de methode “verhalend ontwerpen”. Dat ging als volgt: Eerst hebben we een personage geïntroduceerd: Sanne. We vertelden de leerlingen dat Sanne was verhuisd van het platteland naar de stad Amsterdam, waar ze met haar ouders in een flat ging wonen. De leerlingen kregen daarna de opdracht om in groepjes Sanne te tekenen, haar zus, haar broer, haar kamer en een plattegrond van de wijk waar de flat staat. In de volgende les verkende Sanne de galerijflat en keek bij de huiskamers van haar buren naar binnen. Daar zag ze allemaal verschillende culturen en godsdiensten! In groepjes tekenden de leerlingen wat je zoal zag als je door het raam naar binnen keek. Ieder …

Meer lezen.

Van harte gefeliciteerd!