nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen14 maart 2019

Weet u het nog?

• 14 maart muziekinstrumentenles groep 6

• 15 maart school dicht i.v.m. staking team

• 21 maart muziekinstrumentenles groep 6

• 21 maart Slotoptreden muziekinstrumentenles groep 6

• 22 maart groep 1-2 vrij

• 25 maart MR vergadering

• 1 april schoolfotograaf (geen grap)

• 4 april schriftelijk verkeersexamen gr 7 en 8

• 5 april gr 1-4 vrij

• 10 april open dag/leiderschapsdag

• 12 april Koningsspelen

• 15 april fietsexamen gr 7 en 8

• 15 april OR vergadering

• 17 april klassenoptreden gr 5-6

• 16-18 april eindtoets groep 8

• 19-22 april goede vrijdag en Pasen

• 29 april-3 mei meivakantie

Scholierencross

Scholierencross (reminder)

Op zaterdag 16 maart 2019 vindt de scholierencross in Apeldoorn plaats. Deze cross wordt gehouden op het middenterrein van Sportpark Orderbos. Ieder kind komt op eigen gelegenheid naar het Orderbos. Daar zijn wij als school met een partytent aanwezig en zullen de startnummers uitdelen. Zorg dan dat je ruim op tijd aanwezig bent. Ongeveer 45 minuten voor de starttijd zou mooi zijn. Denkt u ook aan warme droge kleding voor uw kind om voor en na de race te dragen? Wij zullen de kinderen vandaag een shirt van school meegeven waarin zij de cross kunnen lopen. Na afloop van de wedstrijd kunnen de kinderen blijven kijken naar de kinderen uit de andere groepen of een kijkje nemen op de atletiekbaan. Misschien even hoogspringen, verspringen, kogelstoten of horden lopen. Meer lezen.

Schoolfotograaf maandag 1 april

Maandag 1 april a.s. komt de fotograaf van Vandenberg-ID op school. De foto’s worden gemaakt in het speellokaal. De fotograaf begint om 8.00 uur met foto's van broertjes en zusjes die niet samen op deze school zitten. Daarmee bedoelen we kinderen die nog een jonger broertje of zusje thuis hebben of een oudere broer en zus op het voortgezet onderwijs hebben die toch samen op de foto willen. Daarna gaat de fotograaf verder met de groepen 1 t/m 8 en de groepsfoto's. Ook broertjes en zusjes die samen op onze school zitten mogen samen op de foto. Dat gebeurt onder schooltijd. De fotograaf vraagt bijgaand formulier in te vullen wanneer u een gezinsfotopakket wilt. U kunt dit formulier inleveren bij Ingrid Palm of mailen naar ipalm@leerplein055.nl. Dit graag uiterlijk maandag 25 maart. Verder hebben we nog een tip van de fotograaf: door kleurrijke kleding te dragen komt de foto beter …

---

Sport van de maand

Uw kind kan nog t/m 23 maart opgegeven worden voor Sport van de maand. De sporten voor april zijn:

Hockey, dans/theater/ Beeball

Een nieuw thema in groep 1 en 2.

Een nieuw thema gr 1 en 2.

Kapper KAM, de kapper die alles kan... Ten minste... Dat zei ze. De juffen hadden dinsdag avond een feestje. Juf Ingrid had voor de juffen een kapper geregeld, zodat iedere juf haar haren tip top voor elkaar zou hebben. Alleen Kapper KAM, was zeker niet de kapper die alles kan. Bij juf Amber had ze per ongeluk oranje verf in haar haren gespoten in plaats van haarlak. En juf Charissa wilde wel wat meer volume in haar haar. Omdat de kapper veel te veel “speciale volume shampoo” had gebruikt, kreeg zij zwart haar in plaats van een mooie volle bos met blond haar. Gelukkig was alles weer goed op te lossen door de haren goed te spoelen. Het volgende thema waar de keuters mee aan de slag gaan, laat zich wel raden... kapper! Het woordje wat hier bij hoort is KAM. Spulletjes met de “k” mogen weer mee naar school …

---

Optreden groep 4

Woensdag was het eindelijk zo ver! Groep 4 ging optreden voor de andere groepen, ouders en opa's en oma's. Er werden drie verhalen van meester Jaap nagespeeld. In de klas hebben we geoefend met de tekst en wat je moest doen. Dat was soms nog best lastig en ook een beetje spannend. Na afloop was iedereen erg trots op zichzelf en elkaar.

---

Groep 5/6

Voor groep 5 de voetjes van de vloer. De danslessen zijn deze week begonnen. Groep 6 sluit de muzikale impuls af met een uitvoering op 21 maart. Daarnaast doen een aantal kinderen uit beide groepen mee met de scholierencross a.s. zaterdag. Wat een druk maar mooi programma! Maandag a.s. hebben beide groepen een natuurtoets van thema 3. De samenvatting is vorige week vrijdag al meegegeven. Bij de rekentoets van groep 5 bleken een aantal kinderen klok kijken en digitale tijden nog best wel lastig te vinden. Dit is nou net een mooi thema om thuis ook eens te oefenen. Wat worden er mooie spreekbeurten gehouden. Super leuke onderwerpen en presentaties. Dank jullie wel voor de begeleiding hierbij.

Muziekuitvoering groep 6

Op 21 maart is het zover. Dan laten de kinderen van groep 6 horen wat ze de afgelopen weken allemaal geleerd hebben op de klarinet, trompet en kleine trom. Ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen, vrienden en vriendinnen zijn natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren. Naast de kinderen van groep 6 zullen ook schoolgenootjes van zich laten horen. Groep 6 wordt namelijk begeleid door het jeugdorkest van PJB. Dit is een orkest voor jonge muzikanten en veel van hen zitten of zaten op de basisschool van Beekbergen of Lieren. Groep 6 en het jeugdorkest van PJB nodigen jullie van harte uit voor dit muzikale optreden: op donderdag 21 maart om 18:15 uur in de Hoge Weye.

Van harte gefeliciteerd!

18 maart   Heron   Groep 6

18 maart   Sterne  Groep 6

24 maart   Milan    Groep 5

28 maart   Amber  Groep 8

 

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055