nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen21 februari 2019

Weet u het nog?

• 21  februari muziekinstrumentenles groep 6

• 22 februari groep 1-4 vrij

• 25 februari -1 maart voorjaarsvakantie

• 6 maart groep 2-3 naar de Vier Dorpen

• 7 maart Informatieavond 5-gelijke dagen model

• 13 maart klassenoptreden groep 4

• 14 maart muziekinstrumentenles groep 6

• 15 maart school dicht i.v.m. staking team

• 16 maart scholierencross

• 21 maart muziekinstrumentenles groep 6

• 21 maart Slotoptreden muziekinstrumentenles groep 6

• 22 maart groep 1-2 vrij

• 1 april schoolfotograaf (geen grap)

MR: vergadering, informatieavond en nieuw mr-lid gezocht.

Op donderdag 11 februari is de medezeggenschapsraad bijeengekomen voor een vergadering. Tijdens deze vergadering is o.a. de staking van de leerkrachten op vrijdag 15 maart besproken en toegelicht. OBS Beekbergen zal die dag gesloten zijn omdat alle leerkrachten aan deze staking deel zullen nemen. Tevens is de begroting van de school besproken en akkoord bevonden door de leden. Binnenkort wil de MR onder de leerlingen (v.a. groep 4), ouders en leerkrachten een peiling houden over het gebruik van Snappet in de klas. Hier volgt binnenkort meer informatie over.

Op 7 maart wordt er door de MR een informatieavond gehouden over het 5 gelijke-dagen-model. Dit is een vorm van het continurooster (eigenlijk de vervolgstap) waarbij in principe het rooster voor alle 5 de dagen gelijk is van 08:30 tot 14:00. Dit wordt uitgebreid toegelicht op de informatieavond, inclusief de te volgen procedure.  Na deze informatieavond zal een peiling gehouden worden onder ouders om na te gaan of er behoefte is aan een 5- gelijke dagen model.

De medezeggenschapsraad is op zoek naar een nieuwe ouder die de ouders wil vertegenwoordigen binnen de MR:  Medezeggenschapsraad

Viering nieuw schoolplein

Viering nieuw schoolplein

Om te vieren dat we een "nieuw" schoolplein hebben gaan we binnenkort iets organiseren. Dit willen we samen laten vallen met het ontvangen van het certificaat 'sport en bewegen' van De Gezonde School. Mede dankzij de subsidie van deze organisatie was het mogelijk om het plein aan te pakken. Zodra wij bericht ontvangen dat het certificaat binnen is, zullen we laten weten wanneer de viering zal plaats vinden.

Scholierencross

Scholierencross

Op zaterdag 16 maart 2019 vindt de scholierencross in Apeldoorn plaats. Deze cross wordt gehouden op het middenterrein van Sportpark Orderbos. Ieder kind komt op eigen gelegenheid naar het Orderbos. Daar zijn wij als school met een partytent aanwezig en zullen de startnummers uitdelen. Als jullie kind meedoet, zorg dan dat je ruim op tijd aanwezig bent. Ongeveer 45 minuten voor de starttijd zou mooi zijn. Denkt u ook aan warme droge kleding voor uw kind om voor en na de race te dragen? Wij zullen de kinderen vrijdag 15 maart een shirt van school meegeven waarin zij de cross kunnen lopen. Na afloop van de wedstrijd kunnen de kinderen blijven kijken naar de kinderen uit de andere groepen of een kijkje nemen op de atletiekbaan. Misschien even hoogspringen, verspringen, kogelstoten of horden lopen. Opgeven kan tot en met vrijdag 22 februari (zie mailbericht)!

Ouder-app

Ouder-app

Binnen het platform van onze website is door Leerplein055 een app ontwikkeld voor ouders. Met deze app is het voor ons mogelijk om via een beveiligde omgeving met u te kunnen communiceren. De app is vanaf nu een officieel communicatiekanaal van onze school. Ook in de app blijft uw toestemming voor het plaatsen van foto's van toepassing.

U ontvangt na de voorjaarsvakantie een aparte mail om uw account voor de app te activeren. Via de app (beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android) heeft u toegang tot schoolberichten, berichten van de groep(en) van uw kind(eren) en de schoolagenda. U heeft hierover een mailtje ontvangen op 19 februari jl.

Hartjes groep 1 en 2.

Vorige week hebben wij op Valentijnsdag het verhaal van het rode kippetje voorgelezen. Een kippetje dat in haar eentje moet zaaien, wieden, oogsten en brood bakt omdat niemand haar wil helpen. Als het brood klaar is en ze vraagt wie haar helpt met het brood opeten, wil iedereen wel helpen. Dit laat het kippetje echter niet gebeuren en ze eet het alleen op, omdat ze de rest ook alleen gedaan heeft. Dit verhaal was een mooie aanleiding om gedrag te bespreken met de kinderen en wat het met je doet.

Naar aanleiding van dit verhaal gaan we ons de komende periode richten op de emotionele bankrekening (TLIM) van de kinderen. Dit houdt in dat we elkaar complimentjes geven of elkaar helpen. Dit geeft iedereen een goed gevoel. Als de kinderen iets positiefs doen of zeggen over een ander, mogen ze een zelf geknipt hartje in het bakje doen. Ze storten dus een hartje. Dit bakje en de hartjes hebben de kinderen zelf gemaakt vorige week. Het hangt in de klas, kom gerust eens kijken!
Het kan echter ook gebeuren dat iemand niet zo aardig is of niet zo behulpzaam. We bespreken dan ook wat dit gedrag met de ander doet. Eigenlijk doe je dan een opname bij iemand, want diegene voelt zich niet zo fijn. Dit betekent dat er een hartje uit het bakje moet. Wij gaan voor een heleboel stortingen op de emotionele bankrekening van de kinderen en hopen dat u thuis ook een aantal stortingen kunt doen, dat maakt het makkelijker voor een kind om het op school ook toe te passen.

Thema wasmachine groep 2

In groep 2 zijn we nog steeds aan het werk binnen het thema wasmachine.
Ondertussen hebben we de letter 'w' al geleerd, hebben we door het tellen van sokken geteld met sprongen van twee en hebben we ook echt een wasje gedraaid!
Vorige week zijn we begonnen om zelf een wasmachine te maken voor in de huishoek. Daarvoor hebben we eerst een plan bedacht zodat we goed wisten wat ons einddoel voor ogen was. Hierbij hebben we taken verdeeld en hebben we gekeken wat we zelf konden maken en wat we mee moesten nemen van huis. Wat fijn dat er al spullen mee naar school zijn gekomen!
Deze week hebben we de wasmachine afgemaakt. Wat is hij mooi geworden! Hij lijkt net echt!
Ook hebben we deze week gewerkt met zeepbellen. Hiermee hebben we een leuke rekenles kunnen doen en zijn de kinderen van groep 2 echte zeepbellenkunstenaars geworden!

Lezen in groep 3

In de eerste helft van het jaar hebben de kinderen in groep 3 alle letters geleerd. Nu is de tweede helft van het jaar aangebroken en ligt de focus op het sneller leren lezen. Hier zijn wij op school druk mee aan het oefenen. Elke ochtend beginnen we met race lezen. De kinderen kunnen hiermee ervaren dat ze door te oefenen en door te herhalen echt sneller worden. Het race lezen doen ze in tweetallen. Ook gebruiken ze hierbij een zandloper. De kinderen zijn erg enthousiast en hebben het einddoel goed voor ogen tijdens het race lezen. Ieder kind kan op zijn eigen tempo mee doen, maar heeft wel elke keer een succeservaring doordat het meer woordjes heeft weten te lezen.
Ook kunnen de kinderen nu op school met Lijn 3 werken op de iPad! Ze vinden het werkelijk een feestje! 

Klassenoptreden groep 4

Het staat vast al dik geschreven in uw agenda, maar nog even ter herinnering; op woensdag 13 maart is het klassenoptreden van groep 4 van 11.45 tot ongeveer 12.15 uur. Alle (groot)ouders zijn van harte welkom om te komen kijken. Wat we gaan doen blijft nog even geheim!

Vorige week heeft juf Rumeysa samen met de kinderen een Russische zitdans gedaan. Het tempo werd steeds meer opgevoerd, tot het bijna niet meer te doen was!

De emotionele bankrekening is een belangrijk onderdeel van de 7 gewoonten van Stephen Covey, Om sociaal emotioneel te kunnen groeien en een sociaal persoon te worden stort je bij elkaar op de emotionele bankrekening. In de klas zijn we ook druk bezig met storten op ieders bankrekening. Maar, wat is dat nou precies? Wanneer doe je een storting en wanneer neem je op bij iemand? En hoe voelt het wanneer je een compliment krijgt of wanneer iemand een opname bij jou doet? Allemaal zaken waar we de komende tijd mee bezig zijn.

Optreden en paleis Het Loo groep 7/8

De kinderen van groep 7/8 hebben een drukke en actieve week achter de rug. Een week waarin ze veel hebben geoefend voor het optreden van afgelopen woensdag. En wat ging dat goed. Het allerleukste is nog wel dat het optreden voor het grootste deel door de kinderen zelf in elkaar is gezet. Wat een synergie! Trots zijn we op ze! Alle ouders en kinderen die zijn geweest om te kijken....bedankt!

Ook hebben we bezoek gehad van een medewerkster van Paleis het Loo. De kinderen moesten zelf dmv samenwerken, speurwerk en soms logisch denken een code proberen te kraken. Ook hierbij kwamen verschillende leiderschapskwaliteiten aan bod. Het is de kinderen door middel van goed samenwerken allemaal gelukt om de code te kraken.

 

22 februariBente groep 2 
22 februari Marnick groep 8 
  2 maart Lars groep 8 
  3 maart Kasper groep 1 
  5 maart Daniel groep 7 
  5 maart Jayden groep 2  
  6 maart Sarah groep 2 
  8 maart Kars groep 4 
  9 maart Floris groep 7 
  9 maart  Amelie groep 3 
12 maart Daiwy groep 1 

 

Van harte gefeliciteerd!

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055