nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen24 januari 2019

Nationale Voorleesdagen

Gisteren zijn de nationale voorleesdagen gestart. Daarom werd er gisteren in alle groepen gestart met voorlezen. Op deze manier willen wij aandacht schenken aan het feit dat voorlezen erg belangrijk is voor zowel de lees-en taalontwikkeling als de woordenschat.

En bovendien is voorlezen ook erg leuk!

Visite i.v.m. The Leader in Me

Vrijdag 25 januari ontvangen wij samen met 4 kinderen van het leerling lighthouse team een school uit Apeldoorn die overweegt om ook een The Leader in Me school te worden. Voor de kinderen is dat hun leiderschapsrol morgen, waarvan we weten dat zij dat erg leuk vinden om te doen. Daarnaast zijn zij onze beste ambassadeurs natuurlijk.

De beste manier om te zien wat het voor een school, een schoolteam en de leerlingen betekent om hiermee te werken, is een The Leader in Me school bezoeken. Na een inleidend verhaal zullen de kinderen onze gasten rondleiden. Na de rondleiding gaan de kinderen weer verder met het lesprogramma en kunnen de gasten hun vragen stellen. Dit is een mooi moment voor ons om eens met een andere blik naar onze eigen school en ons eigen proces te kijken. Zo creëren we dus een win-win situatie!

Blij met schoolplein

Vanaf 2 januari is Erik Jan Wilbrink bezig geweest met ons nieuwe plein. De fietsenstandaards zijn verdwenen en de fietsen worden nu op een andere plek tussen de "nietjes" gezet. Het duikelrek is opgeschoven, het hek en de bankjes zijn verplaatst en er is een ontdekplek gecreëerd (met amandelboom). Aan de andere kant van het plein zijn banken geplaatst en is een perk met een boom en bodembedekkers gemaakt. Er is heel veel gedaan en gelukkig net op tijd afgerond voor de winter z'n intrede deed. We zijn heel erg blij en tevreden met ons plein, net als de kinderen. Hoe vindt u ons plein geworden? Laat het ons eens weten als u even tijd hebt.

Nieuw thema in gr. 1 en 2.

Wellicht heeft u het al gehoord thuis. In groep 1 en 2 zijn wij begonnen met het nieuwe thema: de wasmachine. En wat konden wij die goed gebruiken na de introductie van het thema. Want juf Marlies kreeg per ongeluk tomatensoep van juf Marit over haar mooie sjaal. Dit probleem moest natuurlijk opgelost worden. Gelukkig kwamen de kinderen op het idee om de sjaal in de wasmachine te doen, want daar zou de sjaal wel schoon van worden. Dit hebben we dan ook meteen maar gedaan. In groepjes zijn de kinderen bij de wasmachine op school wezen kijken en kwamen de kinderen er achter dat er toch wel heel veel knopjes en programma's op de wasmachine zitten! En dat er twee soorten wasmiddelen zijn om de was schoon te krijgen, was voor veel kinderen ook een verrassing. Zelfs kinderen van groep 3 vonden het reuze interessant. Juf Marlies heeft uiteindelijk samen met een paar kinderen de sjaal in de wasmachine gedaan en gewassen met het juiste programma. Gelukkig kwam de sjaal er weer schoon uit, want anders had juf Marit een ander plan moeten bedenken!

Wellicht is het leuk als u thuis ook eens laat zien hoe de wasmachine werkt en kan u kind hier op school iets over vertellen. Bij dit thema hoort natuurlijk ook een nieuwe letter, namelijk de letter w. Kinderen mogen van thuis weer iets meenemen voor het letterkastje wat begint met deze letter. De eerste winterband is al binnen! Deze paste niet in ons letterkastje, maar enorm leerzaam voor de kinderen. De komende weken zullen de kinderen weer veel nieuwe dingen leren, ontdekken en onderzoeken. Hopelijk komen ze thuis met leuke verhalen en kunnen ze uiteindelijk zelf de was doen!

Sneeuwpret in groep 1,2,3

De afgelopen dagen was het genieten geblazen voor de kinderen! Wat hebben zij een schik gehad in de sneeuw.

Groep 1 en 2 zijn zelfs nog naar het park geweest, maar ook groep 3 heeft nog lekker in de sneeuw kunnen spelen.

Gr 4 zit er warm bij

Winter buiten, sneeuwpret. Brrrr, daar krijg je koude voeten van. Kinderen van groep 4 nemen hun pantoffels mee naar school en zitten er warmpjes bij. Zo leuk om te zien hoeveel verschillende dieren je aan je voeten kunt hebben!

Groep 5/6

Wat fijn dat al heel veel kinderen thuis nog eens extra tafelsommen oefenen. Misschien is uw kind ook al druk met de voorbereiding van de spreekbeurt. Handig als u even helpt met de planning. Wanneer begin je met informatie zoeken? Wanneer ga je dan thuis oefenen? Allemaal zaken rondom de planning waarbij de meeste kinderen nog best wat hulp kunnen gebruiken.

De Cito periode nadert het einde. Deze week nog een deel van spelling en volgende week nog Cito rekenen. Vervolgens gaan de leerkrachten de gemaakte toetsen in beeld brengen en passen waar nodig de gemaakte plannen aan.

Verder zijn we druk met het maken van de rapporten. Is het rapport van uw kind nog thuis geeft u deze dan mee naar school? En denkt u nog aan het werkje voor juf Liese?

Groep 7/8

We hebben deze week afscheid genomen van juf Daphne als stagiair bij ons. Wat zullen we haar missen in de klas. Gelukkig blijft ze het komende halfjaar nog wel op school; ze zal dan haar stage in groep 5/6 voortzetten. Namens de kinderen en juffen van groep 7/8....heel veel plezier!

Groep 7/8 Tuinvogeltelling

Vorige week hebben we de opa van Floris Boonstra in de klas gehad als gastspreker. We hebben enorm veel geleerd over vogels en zouden eigenlijk op woensdag 23 januari meedoen met de jaarlijkse vogeltelling. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege de sneeuw. De kinderen krijgen wel allemaal nog een formulier mee naar huis, zodat ze zelf thuis mee kunnen doen aan de telling, die officieel aankomend weekend zal plaatsvinden. Voor meer informatie kijk even op www.tuinvogeltelling.nl .  We zullen in overleg een andere keer de telling nog gaan doen in het park. Daar hoort u t.z.t. meer over.

28 januariNiek groep 8
 3 februariCera groep 4