nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen13 december 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• 14 december gr 1-2 vrij

• 17 december gr 5-6 maakt kerstbakjes

• 19 december gr 7-8 museumles het Loo

• 19 december kerstviering van 16.00-19.00 uur

• 21 december kerstvakantie start om 12.00 uur

• 7 januari eerste schooldag na kerstvakantie

• 9 januari bezoek de Vier Dorpen gr 1-2

• 10 januari start muziekinstrumentlessen gr 6

• 10 januari MR vergadering

• 17 januari muziekinstrumentlessen gr 6

• 23 januari Nationale Voorleesdag

• 24 januari muziekinstrumentlessen gr 6

• 31 januari muziekinstrumentlessen gr 6

• 1 februari gr 1-4 vrij

• 8 februari studieochtend team gr 1-4 vrij

• 8 februari studiemiddag team gr 5-8 vrij

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Op 5 december was Sinterklaas bij ons op school om zijn verjaardagsfeestje te vieren. En een feest was het! Hij kwam met zijn Pieten op het dak van een brandweerwagen aan met zwaailichten en sirene! Alle kinderen, het team en een aantal ouders stonden op het plein voor de school om hen te ontvangen. Onder begeleiding van het orkest van PJB hebben we met elkaar een aantal sinterklaasliedjes gezongen. Daarna ging Sinterklaas naar binnen om daar samen met de kinderen van de onderbouw en PJB het feest te vieren. Elke groep heeft opgetreden voor Sint en gezongen en genoten van het samenzijn. Toen de kinderen weer terug kwamen in de klas lagen daar allemaal cadeautjes. Wat blije gezichten leverde dat op! Sinterklaas en zijn Pieten gingen na een kopje koffie gezellig op visite in de bovenbouwgroepen. Die kinderen hebben Sinterklaas geholpen door voor elkaar een cadeautje te kopen en daar een surprise met gedicht van te maken. Wat zag het er weer mooi uit en wat is er veel aandacht geweest voor elkaar. Samen hebben we er een mooi feest van gemaakt en zagen we een heleboel synergie. Daarvoor willen we een aantal mensen bedanken: Sinterklaas en zijn Pieten, alle mensen die hen ondersteunden, de fotografen, de brandweermannen, de activiteitencommissie, kinderen en ouders, het team, bakker van der Wal Jolink en PJB.

Kerstsfeer

Kerstsfeer

Een aantal ouders van de activiteiten commissie en andere ouders die hen geholpen hebben willen we een groot compliment geven voor het versieren van de school. De sinterklaasversiering was nog maar net weg en de volgende groep ouders begonnen met het aanbrengen van de kerstversiering. Ze zijn 6 december de hele dag samen bezig geweest en het resultaat is er dan ook naar. Prachtig om te zien hoe sfeervol de school is geworden! Bedankt namens alle kinderen en het hele team!

Schoolplein

Al een tijdje zijn we bezig om te kijken hoe we ons schoolplein kunnen aanpassen en veranderen om het spelen uitdagender te maken voor onze leerlingen. In het kader van gezond bewegen van de Gezonde School hebben we een subsidie van € 3000 kunnen binnenhalen. Met Leerplein055 hebben we gekeken naar wat mogelijk is en Erik Jan Wilbrink van Wilbrink Buitenspelen is gevraagd een plan voor ons plein te maken. Dat pleinplan hebben we met veel enthousiasme ontvangen. Samen met Leerplein055 is besloten dat dit plan uitgevoerd kan worden. Dat betekent dat, indien het weer het toelaat, er al in de kerstvakantie begonnen wordt. Het plein wordt groener door bomen en heggetjes en er komen allerlei zit- en verstopplekjes. Dit jaar hopen we een keer niet op een witte kerst.....

Groep 1-2

Na een geweldig Sinterklaasfeest, staat nu de Kerst weer voor de deur. En dat omschakelen voor kinderen wel eens te snel gaat, hebben we gemerkt. Deze week staat natuurlijk geheel in het teken van de Kerst, maar toch zaten de meeste kinderen nog met hun hoofd bij de pepernoten. Een verhaal van Dikkie Dik over kerstkransjes van koek wilde er maar niet in. Want wat zijn nou kerstkransjes vroegen de kinderen zich af? En hoe kunnen we dit beter uitleggen dan door ze gezamenlijk te kopen in de winkel en eens goed te bekijken in de klas. Dat was natuurlijk erg leerzaam en lekker. Wij weten wel zeker dat de kinderen nu wel weten wat kerstkransjes zijn!
Naast de kerstkransjes zijn de kinderen druk geweest met het leggen van een verhaal in goede volgorde en met hun knutselwerkje voor de kerstmarkt. Dat is zeker de moeite waard om te bewonderen a.s. woensdag. De kinderen hebben bovendien een nieuw woord geleerd, namelijk het woord PIEK en zijn vooral bezig met woorden die beginnen met de letter P. Kijk maar eens in het letterkastje wat er allemaal al is meegenomen!

 We zijn trots op zulke betrokkenheid en willen iedereen via deze weg Fijne Feestdagen wensen en een mooi, leerzaam 2019!

Kaarten maken in groep 2-3

De kinderen hebben deze week kaarten gemaakt voor oudere mensen die zich soms eenzaam kunnen voelen tijdens de feestdagen die er weer aankomen. Het maken van de kerstkaarten is een actie van de Wereld Draait Door. De kinderen hebben erg hun best gedaan en hele mooie kaarten gemaakt. Daar zullen de oudere mensen vast blij van worden!
Nadat de kaarten gemaakt waren moesten ze natuurlijk ook nog op de post. Wat fijn dat iedereen gelijk de volgende dag een postzegel had meegenomen! Hierdoor konden we woensdag gelijk de kaarten op de post doen.

Groep 4

 

Samen met juf Rumeysa (Pabo stagiare) is groep 4 vandaag begonnen aan de kerstknutsel die we op de kerstmarkt gaan verkopen. We verklappen nog niet wat het wordt, maar het ziet er nu al prachtig uit!

Groep 5/6

U heeft van ons al mail ontvangen wat uw kind a.s. maandag  moet meenemen voor het maken van een kerststukje en een kerstschaal. Zoals u weet hangt de lijst voor het kerstdiner in de gang naast onze deur. Er staan al heel wat lekkernijen op. En dan gaan we al bijna starten aan onze laatste schoolweek van dit jaar. We hebben hard gewerkt, gelachen en soms verdriet gehad. Dat hoort er allemaal bij! We willen u bedanken voor het gestelde vertrouwen in ons. In het nieuwe jaar gaan we met frisse moed verder!

Namens, Stasiu, Jordy, Lilly Faye, Lizzy, Marnix, Lena, Jonas, Myrthe, Sasha, Selina, Ricardo, Xaver, Dex, Eljero, Milan, Boaz, Tessa, Devy, Yade, Thijs, Emma, Jens, Sya, Lotte, Sterne, Heron, Marit, Isabel, Gino, Quinta, Hozaifa, Luuk, Liese, Ellen en Maartje willen wij u fijne feestdagen toewensen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Groep 7/8 naar de Vier Dorpen

Woensdagochtend 12 december was het de beurt aan groep 7/8 om gezellig op bezoek te gaan bij de Vier dorpen.

Met knutselspullen in de aanslag gingen we op pad. Wij zouden nl kerstkaarten gaan maken met de bewoners. Eenmaal aangekomen gingen de kinderen bij de bewoners aan tafel zitten om de kaarten te maken. Het sfeertje was zeer gezellig, de kinderen erg enthousiast en we zagen vrolijke bewoners die genoten van alle verhalen van de kinderen. Wat een synergie! Veel kinderen hebben de kaarten dan ook gemaakt voor de bewoners, die dat erg konden waarderen.

Wij willen via deze weg de begeleiders van De Vier Dorpen nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid.

Gezellige feestdagen, een fijne kerstvakantie en alvast de beste wensen voor 2019!!

Van harte gefeliciteerd!

 14 decemberEmma groep 6 
 17 decemberSteijn groep 1 
 18 decemberSam groep 2 
 19 decemberArno groep 8 
 25 decemberJacob groep 4 
 25 decemberDim groep 8 
 25 decemberIsabeau groep 4 
 29 decemberKc groep 4 
 30 decemberRuben groep 4 
   1 januariHosam groep 4 
   2 januariAnna groep 7 
   2 januariAmy groep 7 
   4 januariElin groep 3 
   7 januariAlex groep 8 
  7 januari Mano groep 1 
  9 januariBoaz groep 5 
  9 januariPim groep 1 

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055