nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen15 november 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• 15 november school in Sintsfeer brengen

• 16 november gr 1-4 vrij

• 17 november aankomst Sinterklaas

• 20 november Algemene Ledenvergadering ouderraad (20.00 u)

• 21 november blokfluit les groep 5

• 22 november slotoptreden blokfluiten groep 5

• 30 november studieochtend groep 1-4 vrij

• 30 november bezoek ASK voorstelling gr 5-8

• 30 november studiemiddag groep 5-8 vrij

• 5 december Sinterklaas viering

• 12 december bezoek De Vier Dorpen gr. 7/8

• 14 december gr 1-2 vrij

• 19 december kerstviering van 16.00-19.00 uur

• 21 december kerstvakantie start om 12.00 uur

• 7 januari eerste schooldag na kerstvakantie

Sport van de maand

Voor de maand december kunt u uw kind opgeven voor 22 november de volgende sporten:

 

Schoolfruit

U hebt het ongetwijfeld gehoord: we zijn weer gestart met het schoolfruit. Lekker en gezond voor iedereen. Wel is het zo dat we niet altijd veel fruit krijgen. Zo kregen we afgelopen week komkommer: 1 voor 10 personen. Of zo'n stukje genoeg is voor uw kind kunt u het beste beoordelen. Het staat u natuurlijk vrij uw kind wat extra fruit mee te geven als u het te weinig vind. Vanaf nu dus elke week in de schoolbrief welk fruit er gedeeld wordt en hoeveel uw kind krijgt. Voor 20 t/m 22 november is dat het volgende:

 

Meer lezen.

Kerstviering: Save the date!

Kerstviering: Save the date!

Kerstviering op school, met een gezellig kerstmarkt. Woensdag 19 december van 16:00 – 19:00 uur. Voor alle leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), broe

rtje(s)/zusje(s), opa/oma´s en overige familieleden. Het beloofd een warme en gezellige viering te worden. Dus pak de agenda en zet op de 19e alvast een X. Verdere informatie volgt binnenkort via de app en in de UDSG. Wij hebben er al zin in.

De Activiteitencommissie.

De MR stelt zich voor!

De medezeggenschapsraad mag dit schooljaar 3 nieuwe leden welkom heten. Begin van het schooljaar 2018/2019 is vanuit de leerkrachten Maartje Pisters-Elfers gestart en op de avondvergadering van  8 november 2018 zijn vanuit de ouders toegetreden:  Prema Muthiah-Jorissen en Anita Chlapowska.  De oudergeleding bestaat nu uit: Sandra Groenewoud, Prema Muthiah-Jorissen en Anita Chlapowska. De leerkrachtengeleding bestaat nu uit: Marit Nieuwenhuis-Liebrand, Maartje Pisters-Elfers en Mariët Geurts

Mogen wij jullie voorstellen aan:

Prema Muthiah-Jorissen. Hallo, ik ben Prema. 32 jaar en ben moeder van Eljero (groep 5), Joshua (groep 4) en Quinthen  (groep 2). Ik houd mij in het werk bezig met o.a. adviseren en belangenafweging en hoop deze vaardigheden goed toe te kunnen passen in de MR. Ik wil graag laagdrempelig zijn, dus bij vragen/ zorgen/ ideeën zoek me op of neem contact op.

Anita Chlapowska. Ik ben Anita Chlapowska, mama van Nina (groep 7) en Stasiu (groep 5). Alweer ruim twee jaar geleden zijn wij na een lange periode in het buitenland in Beekbergen neergestreken. Mijn man en ik zijn allebei opgegroeid in Apeldoorn dus de omgeving is niet vreemd. Ik heb mij aangemeld als MR-lid omdat ik nieuwsgierig ben naar de processen en zaken die besproken/besloten worden in dit orgaan en wil daar graag mijn positieve bijdrage aan leveren als een van de oudervertegenwoordigers.

Maartje Pisters. Mijn naam is Maartje Pisters. Ik ben al heel wat jaren werkzaam op OBS Beekbergen. Ooit, lang geleden, bezochten onze eigen kinderen deze fijne dorpsschool. Dit jaar sta ik samen met juf Ellen in groep 5/6. In het verleden heb ik meerdere keren zitting gehad in de MR. Ook deze keer hoop ik een positieve bijdrage te mogen leveren. Want hoe fijn is het om samen over onderwijsprocessen na te denken!

Maartje vervangt Daniëlle die eind schooljaar 2017/2018 is afgetreden. Prema en Anita vervangen Nelleke van Heuven en Maaike Boonstra. Nelleke is in September afgetreden en Maaike is tijdens de vergadering van 8 november 2018 afgetreden. Voor de overdracht zal Maaike tijdelijk aanblijven met slechts een adviserende rol (zonder stemrecht). Graag willen wij u er tevens op attenderen dat de notulen beschikbaar zijn op school ter inzage. De MR-map met notulen, jaaragenda en jaarverslagen zijn te vinden op de kamer van Ingrid Palm. In de schooljaaragenda vindt u de data waarop de MR-vergaderingen plaatsvinden. U bent welkom om bij de vergadering aan te sluiten.

Heeft u vragen of ideeën voor de medezeggenschapsraad, dan kunt u ons aanspreken, of een e-mail bericht sturen aan mrbeekbergen@leerplein055.nl

Meer lezen.

Groep 1 en 2

De afgelopen weken zijn wij in de klas druk bezig geweest met het thema hond.  Zo hebben de kinderen een hondenhok gebouwd, waarbij ze natuurlijk wel moesten passen en meten… en dat bleek toch niet altijd even makkelijk. Gelukkig paste de hond er vaak wel in na enige aanwijzingen. Zie hier het mooie resultaat:

Ook zijn de kinderen druk geweest met het kleien, vingerverven en tekenen van een hond. Veel verschillende technieken kwamen aan bod. En dat is toch best wel leerzaam...

Afgelopen vrijdag hebben we heerlijk genoten van het schoolontbijt. Voor sommigen was het wat spannend in de grote zaal met heel veel kinderen, maar het was toch ook wel erg gezellig. Alle kinderen hebben heerlijk gegeten.

Feest in groep 2/3

Vorige week konden we het eerste feest vieren in groep 2/3.  De klas had namelijk het doel 'wanneer de juf praat zijn wij stil' behaald! Elke keer als het lukte om goed te luisteren mochten ze een steen in de pot doen. Het is dus gelukt om de pot met zijn allen vol te krijgen. Daarom konden we een feestje bedenken. De kinderen kwamen zelf met het idee van een discofeest met een barretje. Samen hebben we gekeken wat we allemaal nodig hadden voor het feest en wat we zelf van huis mee konden nemen. Uiteindelijk hadden we een bar met ranja, wat popcorn en was er leuke muziek meegenomen van thuis. Ook de discolampen mochten niet ontbreken! We hebben heerlijk een tijd gefeest. Het was erg gezellig!

Nu op naar het volgende feestje! Het nieuwe doel is namelijk: wij zijn proactief.

Groep 4

Het tweede klassendoel is gehaald, we hebben 10 keer de les binnen de tijd afgekregen en dat gaan we vieren! We hebben samen gekozen voor vrij spelen in de klas. Wanneer we dat gaan doen, moeten we nog afspreken. Ondertussen werken we hard aan ons nieuwe doel; 'We doen wat goed is, ook als we alleen zijn.', dat is een lastig doel, maar het gaat ons zeker lukken!

Groep 5/6

Wij maken op dit moment een echte museum muur. De kinderen nemen van thuis ‘iets dierbaars’ mee en vertellen daarover in de klas. Wij maken een foto en er ontstaat een muur vol herinneringen. Op deze manier ben je ook erg met taal aan het werk. Eerst mondeling, vertellen en vragen beantwoorden, dan schriftelijk door het vertelde ook nog eens kort op papier te zetten. We zien enthousiasme en betrokkenheid, geweldig!

Ons klassikale doel was bereikt, tijd voor een feestje. De kinderen namen telefoon of tablet mee en speelden een half uurtje een spelletje. Had je geen telefoon of tablet...dan doe je toch gewoon samen. Dat is pas echt synergie.

Binnenkort start groep 5 met de boekbesprekingen. Juf Ellen geeft deze week alle info hierover. Alvast succes met de voorbereiding!

Gastles Het Rode Kruis groep 7/8

Gastles groep 7/8

 

Dinsdag 6 november heeft groep 7/8 een gastles gehad van Het Rode Kruis. Het was een leerzame les waarin duidelijk werd wat het Rode Kruis allemaal doet. Door middel van opdrachten werd de kinderen nog meer geleerd over dit onderwerp. Ook kregen ze uitleg over de warmtedeken en mochten ze zelf een mitella aanleggen. Het was een zeer leuke les!

Van harte gefeliciteerd!

 20 november     Isabel        groep 6 
 21 novemberLaura 

groep 3

 24 novemberFleur groep 7      
 26 novemberIndy groep 7 

Klik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055