nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen1 november 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• 31 oktober blokfluit les groep 5

• 7 november kraanwaterdag

• 7 november blokfluit les groep 5

• 8 november MR vergadering

• 9 november schoolontbijt

• 13 november start schoolfruit

• 14 november blokfluit les groep 5

• 15 november school in Sint sfeer brengen

• 20 november OR vergadering

• 21 november blokfluit les groep 5

• 22 november slotoptreden blokfluiten groep 5

• 30 november studieochtend groep 1-4 vrij

• 30 november studiemiddag groep 5-8 vrij

Kraanwaterdag 7 november

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken ontzettend gezond is: het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Schoolkinderen kunnen zich bovendien beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. Daarom hebben al vele honderden scholen het een gewoonte gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken op school. Dat zou op onze school ook een mooie stap zijn in het kader van de Gezonde School. Op 7 november a.s. is het Kraanwaterdag en willen we u vragen uw kinderen een lege beker mee naar school te laten nemen. Alle kinderen drinken die dag kraanwater! We gaan kijken hoe dit bevalt, om daarna ook op onze school één dag kraanwaterdag in te voeren. We houden u op de hoogte!

Nationaal schoolontbijt vrijdag 9 november

Met een bord, kommetje, beker en bestek naar school zonder eerst te ontbijten!  Dat gaat gebeuren op vrijdag 9 november. We ontbijten deze dag namelijk met zijn allen in het dorpshuis. De tafels staan klaar en er is weer genoeg om uit te kiezen. Voor meer informatie over het nationaal schoolontbijt klikt u hier. Ouders van kinderen in groep 5 t/m 8: denken jullie wel aan een lunch voor jullie kinderen? Ze zullen rond 12 uur zeker wel weer wat willen eten...  

Eerste dag schoolfruit: 13 november

Weet u nog? Ook dit schooljaar mogen wij weer meegenieten van heerlijk fruit en groeten. Van 12 november 2018 t/m 19 april 2019 krijgen  de kinderen drie stuks groente en fruit per leerling per week.  Het fruit eten we op dinsdag, woensdag en donderdag. Op die dagen kunt u dus 1 stuks fruit minder meegeven.  

Missie statuut in elke groep

Missie statuut in elke groep

Het respectvol met elkaar omgaan vormt de basis van een klimaat waarin kinderen zich veilig en vertrouwd kunnen ontwikkelen. Dat doen wij met een doelgerichte aanpak; kinderen leren positief over zichzelf en anderen te denken. Gewoonte 1 "Wees proactief" ondersteunt de kinderen om zich bewust te worden dat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag en een keuze hebben in hoe zich te gedragen in verschillende situaties. De regels voor het omgaan met elkaar worden samen met de kinderen opgesteld in de vorm van een missie statuut. Hierin verwoorden kinderen "Wat voor groep willen wij zijn?". Daarbij wordt gekeken naar een win-win situatie voor iedereen. In elke groep is een missie statuut gemaakt en zichtbaar opgehangen in het lokaal. Heeft u het al gelezen?

Muziekworkshop team

Vanuit de subsidie Muziek Impuls krijgt het team ook dit jaar nog een aantal trainingen en workshops. Afgelopen dinsdag hebben wij in het kader daarvan een workshop gehad van Mike Pruijn over het gebruik van de nieuwe muziekinstrumenten in onze school. Wij worden daar net zo blij van als de kinderen! Heerlijk om samen met muziek bezig te zijn. Gedurende de schooldag is Mike ook in alle groepen geweest om muzieklessen te bekijken en feedback te geven. Hij was heel tevreden en komt graag terug voor nieuwe klassenbezoeken in januari 2019!

Nieuws uit de plusgroep

Woensdag zijn we gestart met een nieuw thema in de plusgroep. De aankomende weken zullen we ons bezig houden met het thema "beweging en techniek". De kinderen uit de middenbouw maken opdrachten rondom het onderwerp transport(middelen), de leerlingen uit de bovenbouw maken opdrachten die te maken hebben met o.a.  bewegingen op de kermis.
Naast dit thema werken we ook aan verschillende wiskundige opdrachten en filosofie.

Klassen optredens

Dit schooljaar zullen alle groepen een optreden verzorgen in de grote zaal van het dorpshuis. Zij zullen optreden voor alle kinderen van de school en voor de ouders van de groep die optreed. Wat ze gaan laten zien zal heel divers zijn. U kunt daarbij denken aan toneelspelen, zingen, dansen, muziek maken, gedichten voordragen enz. Elke groep maakt daarin een eigen keuze. Om ouders de kans te geven om bij deze optredens aanwezig te kunnen zijn, geven we nu alvast de data door. Alle optredens vinden op een woensdag plaats aan het eind van de ochtend.

• groep 7 en 8:       20 februari 2019

• groep 4:               13 maart 2019

• groep 5 en 6:       17 april 2019

• groep 1 en 2:       22 mei 2019

• groep 2 en 3:       26 juni 2019

Hij komt, hij komt...

Donderdag 15 november willen we de school weer in Sint sfeer brengen. We starten om 19.30 uur en stoppen uiterlijk om 22.00 uur. Vorig jaar was er veel hulp en hadden we in rap tempo de gehele school in versierd! Hopelijk kunnen we ook dit jaar weer rekenen op jullie hulp. Wij zorgen voor een plan en koffie of thee met wat lekkers erbij. Zorgen jullie voor de synergie? De opgavelijsten hangen vanaf dinsdag 6 november bij de klassen. De Sintcommissie

Nieuws uit groep 1, 2 en 3

Deze week vonden groep 1 en 2 na de gymles wel een hele rare vondst in de klas. Er lagen drollen, plasjes en allemaal papier snippers op de grond. Wie zou dat nou gedaan hebben!! Gelukkig was het raadsel na een tijdje opgelost. In de huishoek vonden we een knuffelhond! Dat verklaarde een hele hoop. De honden hebben de namen Snuffie en Eelie gekregen en met zijn allen hebben we nagedacht wat we allemaal nodig hebben om ze te kunnen verzorgen. Dingen die we zelf kunnen maken of dingen de we misschien van huis mee kunnen nemen. Snuffie en Eelie blijven gezellig een tijdje bij ons in de klas. Het thema 'de hond' is begonnen De kinderen mogen van thuis iets meenemen met de letter h en een foto van hun hond als ze die hebben.

Einduitvoering blokfluiten gr 5

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 5 samen met Sandra en Carola heel hard geoefend op de blokfluiten. Om te kunnen laten horen wat zij allemaal hebben geleerd, verzorgen de kinderen samen met PJB een slotoptreden. Zie bijgevoegde uitnodiging.

Uitnodiging eindoptreden groep 5 2018

Start na de herfstvakantie

Start na de herfstvakantie gr 5-6

Yes, we zijn weer begonnen. Na een fijne week vakantie hebben we weer nieuwe energie. Juf Ellen volgt een taal/lees cursus en komt tegenwoordig wekelijks met sprankelende ideetjes. We zijn heel intensief bezig met technisch lezen, zowel uit de methode als op Snappet. Ook thuis lezen blijft belangrijk. Zowel voor de technische vooruitgang maar ook voor de verbreding van de woordenschat. Bij de boekbesprekingen, die overigens super leuk zijn, merken we dat de kinderen de inhoud van het boek heel kort vertellen. Dat mag best iets uitgebreider! We zijn heel nieuwsgierig naar het gelezen verhaal! De startgesprekken zijn gevoerd. Bij behoefte kunt u in onze agenda een vervolgafspraak maken of maken wij een afspraak met u.

Hoorspel groep 7-8

De leerlingen uit groep 8 hebben voor taal de opdracht gekregen om een hoorspel te maken. De kinderen hebben een prentenboek uitgekozen en hierbij verschillende geluiden gemaakt/verzonnen. Tenslotte hebben ze het hoorspel opgevoerd bij de jongere kinderen uit groep 1/2.

Van harte gefeliciteerd!

  2 novemberJorik groep 7 
  3 novemberGino groep 6 
  4 november Daantje groep 1 
  8 novemberMarnix groep 5 
12 novemberJonas groep 5 

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055