nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen27 september 2018
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• Graag zo spoedig mogelijk het calamiteitenformulier inleveren als u dat nog niet gedaan hebt!

• Het jaarverslag 2017-2018 staat in de (digitale) schoolgids

• Voor het jaarverslag ga naar de website/schoolgids/jaarverslag

• 27-28 september muur beschilderen met Stephan Peters

• 1 oktober voorlichtingsavond VO, leerlingen en ouders groep 8

• 3 oktober start Kinderboekenweek

• 3 oktober bijeenkomst gezamenlijke MR  (Coda)

• 4 oktober inloopspreekuur schoolverpleegkundige

• 4 oktober dierendag 5 oktober Dag van de Leerkracht

• 10 oktober onthulling muur

• 10 oktober open dag

• 22-26 oktober herfstvakantie

• 8 november MR vergadering

• 12 november Start schoolfruit/groente op di-wo-do

• 20 november OR vergadering

Pannenkoekenfeest

Pannenkoekenfeest

Vrijdag 31 augustus jl. heeft de tweede editie van het pannenkoekenfeest plaatsgevonden. Met het pannenkoekenfeest hebben we samen met alle leerlingen, ouders, broertjes en zusjes en natuurlijk de leerkrachten het nieuwe schooljaar ingeluid. Het weer was de hele week matig tot slecht, maar tijdens het bakken en eten was het weer erg goed. Mede hierdoor en de komst van bijna 300 mensen werd het een zeer geslaagde editie.   Vanaf 's middags 13:00 uur was de activiteitencommissie aanwezig om alle voorbereidingen te treffen. Ook waren vanaf dat moment de pannenkoekenbakkers al aan het bakken! Het evenement had zonder de hulp van de vrijwilligers en sponsoren niet kunnen plaatsvinden. Zo zijn de alle ingrediënten voor het bakken van de pannenkoeken gesponsord door AH Westerik, heeft de Lierderhoeve haar tafels en bankjes beschikbaar gesteld,  heeft Lin Wah warmhoudbakken uitgeleend, heeft de Heksenketel warmhoudbakken beschikbaar gesteld, Slijterij ‘t Keteltje haar Statafels en heeft Slagerij Wilbrink …

Meer lezen.

Ouderraad en alle mensen die hebben geholpen, heel hartelijk bedankt!

Wat een gezellig en smakelijk feest was het weer!

Eu-schoolfruit

We hebben ons weer ingeschreven voor het EU schoolfruitproject. Ook dit schooljaar mogen wij weer meegenieten van heerlijk fruit en groeten. Van 12 november 2018 t/m 19 april 2019 krijgen  de kinderen drie stuks groente en fruit per leerling per week.  Het fruit eten we op dinsdag, woensdag en donderdag. Op die dagen kunt u dus 1 stuks fruit minder meegeven. Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas vaak wel mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Plusgroep

Vorige week is de plusgroep gestart. We zijn begonnen met een groepje leerlingen uit de groepen 4 t/m 8. Iedere woensdagmorgen komen we bij elkaar. De eerste les hebben we gekeken naar je eigen en elkaars talenten, dat is toch best wel lastig. Woensdag zijn begonnen met opdrachten rondom het thema "vriendschap", dit sluit aan bij de Kinderboekweek die volgende week van start zal gaan. We hebben eerst een gesprek gevoerd over vriendschap, wat is dat nu en waarom heb ik vrienden nodig?  Daarna zijn de kinderen in kleinere groepen aan het werk gegaan om een opdracht uit te voeren. Een mooi onderwerp om elkaar beter te leren kennen.

Kinderpostzegels

Woensdag 26 september jl. zijn de kinderen van groep 7 en 8 op pad gegaan om de kinderpostzegels te verkopen. Zij hebben hier een week de tijd voor. We hopen dat de actie weer een succes wordt. De  missie van Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit. Mooi om daar een steentje aan bij te dragen!

Open dag

Woensdag 10 oktober a.s. houden alle scholen in de gemeente Apeldoorn open dag van 9-12 uur. Wij gaan deze open dag van start met de onthulling van de beschilderde muur. Komt u ook kijken naar de onthulling om dan daarna gezellig de school in te gaan om een blik in de klas van uw kind te werpen? U bent allen van harte welkom!

De loopfietsenrace 1-2-3

Op woensdag 26 september deden de groepen 1, 2 en 3 een loopfietsenrace op het parkeerterrein naast de school. Dit in het kader van de sportweek, waarin extra aandacht werd besteed aan het sportief bezig zijn. De groepen mochten na elkaar een echte race houden, waarbij niet alleen gelet werd op de snelheid maar ook op hoe mooi of hoe netjes de kinderen raceten. Hierbij konden de kinderen een echte medaille verdienen die werd uitgereikt op een heus podium. De kinderen hadden heel veel plezier en dat was duidelijk te merken. Omdat alle kinderen zo goed hun best gedaan hadden, kregen zij in de klas nog een lekkere pannenkoek.  

Groep 4 werkt met oppervlakte

Tijdens de rekenles was het begrip 'oppervlakte' aan de beurt. Maar wat is dat nou eigenlijk precies en wanneer kom je dat nou tegen? Om dat te ervaren hebben de kinderen in groepjes de bovenkant van een tafel bedekt met verschillende formaten papier. Van de post-its hadden we er wel 34 nodig om de tafel te bedekken, maar van de tekenblaadjes maar 6! Zo kwamen we er achter dat het veel makkelijker is om allemaal dezelfde maat te gebruiken.

Groep 5 en 6

Wat hebben we hard gewerkt de afgelopen weken, zowel de juffen als de kinderen moesten wel weer even wennen zo na de vakantie! We hebben onze doelen bepaald voor de komende weken, deze zijn ook zichtbaar in de klas en er kunnen steentjes verdiend worden als je je aan het gekozen doel hebt gehouden. Volle pot....we vieren dat met zijn allen met iets leuks..! De leiderschapstaken zijn verdeeld, elke 3 weken wisselen de kinderen van taak. Voor de kinderen van de tabletdienst is het belangrijk om rond 10 voor half 9 op school te zijn. Ze mogen dan alvast de klas in om de tablets uit te delen! Ook de blokfluitlessen voor groep 5 zijn begonnen...superleuk! Ouders vergeet u er met uw kind aan te denken dat op woensdag de blokfluit mee moet!

Nationale Sportweek gr 7 en 8

Groep 8 heeft vorige week donderdag meegedaan aan de Nationale Sportweek in het Boschbad in Apeldoorn. Eerst op de fiets naar Apeldoorn, daarna 2 uur sporten, aan het einde van de clinic weer terug. De kinderen zijn een uur met de mountainbike het bos in geweest en daarna geklommen in de klimwand. Wat konden jullie dat goed! Het was een sportieve en gezellige middag.

Groep 7-8 wint de brandweerspelen!

Zaterdag 15 september was het weer de tijd voor de jaarlijks terugkomende brandweerspelen! Hoewel we erg ons best hebben gedaan, stonden we in de eerste ronde op de derde plaats... Maar we kwamen terug! Dankzij een geweldig laatste onderdeel, hebben we uiteindelijk toch de eerste plaats weten te bemachtigen! Goed gedaan jongens en meiden!

 

Oproep Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

In verband met het reguliere aftreden van leden van de GMR is deze raad op zoek naar kandidaten, van zowel personeel als ouders. Hierbij een oproep van de GMR: Oproep kandidaten Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Leerplein055  

Stimenz en CJG

Dit najaar starten weer diverse trainingen en spel- en praatgroepen voor kinderen. Hierin wordt met kinderen gewerkt aan het versterken van onder andere sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. De organisatie van de groepen ligt bij Stimenz en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De trainingen worden gegeven door medewerkers van het CJG, Stimenz, GGNet en MEE Veluwe. In de bijlage alle informatie: Info_kindgroepen_Apeldoorn_20-09-18_met bijlage voor scholen

 

Coda kinderboekenweekfeest

Zaterdag 6 oktober is het weer tijd voor het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest in CODA. Uiteraard met verrassende voorstellingen, boeiende workshops, leuke activiteiten én met de komst van bekende kinderboekenschrijvers en een illustrator. De kaartverkoop voor dit feest begint op 12 september met een speciale 1+1 actie: Haal je een kaartje, dan krijg je er van ons één kaartje gratis bij! De kaartverkoop is bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn. Je kunt je kaartje overigens ook online kopen vanaf 12 september. Klik hier voor het programmaboekje.

Van harte gefeliciteerd!

   
 29 septemberNina groep 7 
 3 oktoberThijs groep 6 

Klik hier om een titel of tekst toe te voegen.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055