Verkiezingen

donderdag 16 maart 2017

Verkiezingen

De verkiezingen zijn geweest en ook bij ons op school waren er verkiezingen. De kinderen uit groep 8 mochten hun eigen campagne maken. Er zijn uiteindelijk 6 partijen uitgekomen:

ATP
MVUD
DVR
Green Fit Animal
FVO
Missie NederlandElke partij had een lijsttrekker en een kandidatenlijst. Op maandagmorgen zijn de lijsttrekkers de klassen rond gegaan en hebben een verkiezingspraatje gehouden.
De kinderen uit groep 5/6 en 7 hebben op dinsdag 14 maart hun stem uitgebracht.
Er hebben 55 kinderen gestemd, waarvan 5 leeg waren. Laatste was de A.T.P. geworden, daarna kwam de FVO, toen Missie Nederland, na hun kwam DVR, Green Fit Animal. En de winnaar was de MVUD.

Wilt u de uitslag van “de groep-acht verkiezing” nog eens nalezen klik dan hier – grafiek

Ook mochten de kinderen uit groep 8 op echte politieke partijen stemmen. Waarvan 7 naar de VVD gingen, 6 GroenLinks. Daarna volgde de PVV met 5 stemmen, D66 had er 3, en laatste was PvdA met 2 stemmen.

Geschreven door Leanne en Robin