Technodiscovery

donderdag 9 juni 2016

Technodiscovery

We hadden een energieproject op school, van de juf hoorde we dat we naar de oude Zwitsalfabriek gingen. Ook vertelde de juf dat we een boot moesten maken voor de botenrace. De boot hebben we op school gemaakt van kosteloos materiaal zoals; plastic, hout, lege flessen etc.
Maandag gingen we naar het Techno Discovery op het Zwitsalterrein daar stond van alles klaar en waren een heleboel mensen aanwezig. Wij gingen als eerste een motor in onze boot bouwen die werkt op zonne-energie. Op de boot ging een groot zonnepaneel met allemaal draadjes eraan. Het zonnepaneel moesten wij vastmaken aan de motor. Er was een grote waterbak, daarin konden wij onze boot testen. Boven de bak hingen allemaal lampen, zo ging de motor draaien.
De volgende opdracht werd uitgelegd door 2 studenten. We hebben getest hoeveel energie erin één pinda zit. We hebben een pinda in de brand gestoken en onder een waterbak gehouden.
Het laatste onderdeel was een proefje met kinetische energie, dit is energie die niet vrij kan komen.

Ten slotte werd er een botenrace gehouden. De boot met de tijd van 1.13 werd derde, de boot die tweede werd had een tijd van 1.12 en onze boot werd eerste met maar 58 seconden. De snelste boot was gemaakt door Kylie, Marèl en Josefine. Wij kregen een mooie beker, alle andere kinderen kregen een medaille.

We vonden het een hele leuke ochtend en we zijn nu meer te weten gekomen over energie.

Geschreven door Marèl en Josefine