Start feestweek obs Beekbergen 200 jaar!

dinsdag 10 april 2018

Maandagochtend 9 april was het eindelijk zover, de feestweek kon beginnen! Buiten waren de vlaggetjes opgehangen en bij de voordeur stonden mooie ballonnen met obs Beekbergen 200 jaar erop. Ouders en kinderen hadden zich net als altijd verzameld op het schoolplein om na de bel naar binnen te gaan. Dit keer was echter de spanning te voelen, er stond iets te gebeuren! En inderdaad, om 9.30 uur kwam tot onze grote vreugde de minister van Onderwijs en Media, dhr. Arie Slob bij ons op visite. Hij werd ontvangen door een ontvangstcomité bestaande uit Yolanda Klaaysen (directeur), Ine Pennink (leerkracht) en leerlingen van het leerling lighthouseteam (Merle, Yelina, Josefine en Sanne). Ook dhr. Berends, voorzitter van het college van bestuur van LP055, was aanwezig.

De minister werd door de leerlingen meegenomen naar groep 8 waar Yelina uit groep 6 een presentatie heeft gehouden (door Merle knap gemaakt). Zij vertelde over de belangrijkste zaken van school o.a. over The Leader In Me, de tablets en muziekonderwijs. Dat deed zij heel goed en de minister stelde daarover een aantal vragen. In het begin was Yelina nog een beetje zenuwachtig, maar daar was al gauw niets meer van te merken. Josefine en Sanne namen daarna de minister mee naar alle groepen, waar hij met kinderen en de leerkrachten een praatje maakte. Vooral in groep 2 was het erg gezellig met de kinderen die zich hadden verkleed als circusdirecteur en clown. Toen werd het tijd voor de officiële opening van de feestweek. Dat was op het schoolplein gepland. Nadat de minister een praatje had gehouden, werd er afgeteld om kinderen te laten bellenblazen. Dat was een heel feestelijk gezicht, prachtig om te zien! De fotograaf heeft ons daarna met z’n allen op de foto gezet en moest minister Slob helaas weer vertrekken. Maar voor iedereen stond er binnen een lekker gebakje te wachten met limonade. want dat hoort toch echt bij zo’n feest!

Na het buitenspelen gingen alle kinderen naar de grote zaal van het dorpshuis, waar circusdirecteur Sander Balk, van circus Salto, een leuke voorstelling gaf met zijn vogel Charlie. Wat heerlijk die vrolijke gezichten! Na de voorstelling heeft Sander uitgelegd welke acts de kinderen kunnen leren en sommige kinderen mochten ook al iets voordoen op het podium. Wat een talent al in de school! Na de lunch zijn alle groepen aan het werk gegaan met Sander om nog extra uitleg en hulp te krijgen bij het oefenen van de acts. Heerlijk dat dat buiten kon, want het was lekker weer. Een leuk gezicht ook voor de mensen die over de dorpstraat kwamen! Na schooltijd kregen alle juffen extra uitleg over het oefenen van de acts. Tijdens het theedrinken konden we samen terugkijken op een ongelofelijk leuke en feestelijke dag. Wat een synergie!