Scholierencross 2017

woensdag 8 februari 2017

Scholierencross 2017

Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert AV”34 i.s.m. Accres de 29e Apeldoornse Scholierencross. De Apeldoornse Scholierencross is een hardloopevenement voor alle Apeldoornse scholieren uit de groepen 3 tot en met 8. De wedstrijd wordt gelopen over een onverhard parcours op het middenterrein van Sportpark Orderbos. Je loopt zeker niet alleen: alle meisjes van groep 3 lopen samen met meisjes uit groep 3 van de andere scholen. En de jongens met alle jongens van andere scholen, enz.
De inschrijving verloopt via school. Bij meer dan 25 inschrijvingen zet de OR een tent neer op het terrein van AV’34 waar je je startnummer kunt ophalen en waar je de hele middag terecht kunt voor een praatje, om uit te rusten en waar je met ouders, OR leden en  leerkrachten kunt praten.
Bij minder dan 25 inschrijvingen, kan uw kind natuurlijk gewoon meedoen, maar vragen wij u als ouder zelf het startnummer op te halen voor de loop en deze bij uw kind op te spelden. Er wordt u dan uitgelegd waar u zich moet melden. Leerkrachten zullen natuurlijk op verschillende momenten wel aanwezig zijn om kinderen uit hun groep aan te moedigen.

De groepen 3 en 4 lopen ongeveer 800 meter.
De groepen 5 en 6 lopen ongeveer 1000 meter.
De groepen 7 en 8 lopen ongeveer 1200 meter.
Direct na afloop van elke wedstrijd wordt de prijsuitreiking gedaan.

Alle scholieren (ook die niet aan de cross deelnemen) kunnen meedoen aan een clinic. Zo kan op een speelse manier kennis gemaakt worden met verschillende atletiekonderdelen (sprint, hordelopen, kogelstoten, hoog- en verspringen) onder leiding van ervaren atleten en trainers. De resultaten worden op een kaart bijgeschreven welke is af te halen bij de marktkraam op de atletiekbaan (richting het clubhuis van AV’34).