scholierencross 2017

donderdag 16 maart 2017

Op zaterdag 18 maart is er weer de jaarlijkse scholierencross op het middenterrein van sportpark het Orderbos. Een prachtig evenement, waar wij jaarlijks aan meedoen. Vanaf groep 3 t/m groep 8 lopen de meiden en jongens in hun eigen categorie de cross.

Groep 3 en 4 ongeveer 800 meter
Groep 5  en 6 ongeveer 1000 meter
Groep 6 en 7 ongeveer 1200 meter

Het parcours is geheel onverhard.

Ieder kind komt op eigen gelegenheid naar het Orderbos. Daar is de school met een partytent aanwezig en zullen de startnummers worden uitgedeeld. Er zijn altijd veel deelnemers en er zijn ook andere activiteiten in het Orderbos. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent, het parkeren kan echt enige tijd in beslag nemen. Zorg in ieder geval dat je ongeveer 45 minuten voor jouw starttijd op het terrein aanwezig bent. De starttijden heeft u via de mail thuis gekregen.
Hoewel het nu prachtig lenteweer is kan dat zaterdag zomaar om zijn geslagen. Denkt u daarom aan warme, droge kleding voor uw kind om voor en na de race te dragen.

Foto’s en video’s
Tijdens de Scholierencross worden er door meerdere vrijwilligers vanuit de organisatie foto’s en video’s gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de volgende pagina’s:
Fotosite Scholierencross
Youtube-kanaal Scholierencross

Clinic op de atletiekbaan
Na afloop van jouw wedstrijd kun je natuurlijk blijven kijken naar jouw schoolgenoten, maar je kunt ook naar de atletiekbaan. Hier kun je tijdens een clinic proeven aan de andere onderdelen binnen de atletieksport. De atletieksport is namelijk meer dan alleen hardlopen. Je kunt op de atletiekbaan hoogspringen, verspringen, kogelstoten, horden lopen etc.