Minister Slob bezoekt 200-jarige OBS Beekbergen

donderdag 19 april 2018

De leerlingen zaten maandagochtend toch wat gespannen te wachten, maar toen minister Slob eenmaal gearriveerd was op de jarige OBS Beekbergen was deze spanning vlot weg.
Josefien en Sanne uit groep 8 gaven de minister van Onderwijs een rondleiding door de school en hij toonde veel interesse naar de kinderen toe. Die durfden hem al snel te benaderen: “Werkt u ook met premier Rutte?”
In alle groepen werd al druk gewerkt aan het circusproject en de minister ging meteen in gesprek met die ene leerling, die juist een ‘horror-clown’ aan het tekenen was. Ook bij de kleuters schoof hij meteen aan in de kring tussen Luca en Vince, die hij vroeg om eens te laten zien, wat er zoal in de circus-verkleedhoek te kiezen was.
Yelina en Merle gaven een presentatie over de werkwijze op school en hoe de 7 Gewoontes van Covey hierbij worden ingezet.
Toen was het tijd om het officiële startsein te geven voor de feestelijkheden in het kader van het 200 jarig bestaan van de school. Alle leerlingen verzamelden zich op het schoolplein en op teken van de minister zetten zij het hele plein in de zeepbellen met hun bellenblaas! Tot slot wilde de heer Slob zelf nog graag op de foto met het team van OBS Beekbergen, want – vertelde zijn persoonlijk begeleider-: die hangt hij in zijn kantoor op het prikbord!