Luizen in de groepen.

donderdag 11 oktober 2018

Er heerst hoofdluis. In meerdere groepen op school is hoofdluis geconstateerd. De groepen 5 t/m 8 zijn deze week gecontroleerd. Groep 4 krijgt morgen controle en de groepen 1, 2 en 3 volgen zo snel mogelijk. Om uitbreiding te
voorkomen vinden wij het van belang dat u hiervan op de hoogte bent. U kunt zelf
uitbreiding van hoofdluis op school tegengaan door uw kinderen en uzelf te controleren. Wanneer in uw gezin hoofdluis voorkomt moet u alle personen, die hoofdluis hebben tegelijkertijd behandelen. Laat er dus geen tijd tussen zitten. Het is niet nodig en niet verstandig om het haar te behandelen met bestrijdingsmiddel wanneer u geen hoofdluis of verse neten heeft gevonden. Wanneer er hoofdluis of verse neten zijn gevonden is het belangrijk elke dag het haar te kammen met een netenkam. Dit moet u voor het beste resultaat zeker 2 weken volhouden.

Weet u niet zeker of uw kind luizen of neten in het haar heeft dan kunt u dat altijd even laten checken door een luizenmoeder. Op school zijn er ook folders te verkrijgen over luis.
Blijf regelmatig controleren.