Lezen

vrijdag 15 april 2016

Lezen

De afgelopen weken hebben we heel veel aandacht besteed aan het lezen. Voor veel kinderen in groep 3 en ook wel in groep 4 blijft het tempo nog een aandachtspunt.

We merken ook vaak dat de kinderen in deze groepen vaak na een vakantie terugvallen in leesniveau. We wilden u daarom vragen om straks in de meivakantie de leesroutine niet helemaal los te laten! Natuurlijk mag het ietsje minder, maar het zou erg fijn zijn als u toch regelmatig met uw kind wilt blijven lezen! Gezellig samen, om en om lezen, voorlezen aan elkaar, af en toe woordjes op tijd…er zijn veel mogelijkheden! U heeft deze week als het goed is  ook allemaal de nieuwe woordjes mee gekregen van kern 10-12.

Na de vakantie gaan we weer richting de CITO toetsen en dus ook de leestoetsen. De kinderen moeten dan een stukje tekst lezen en woordjes, dus het is fijn als ze niet zijn teruggezakt door twee weken niet lezen! Heel veel leesplezier!!