Leerpleinspelen 2016 (synergie)

donderdag 29 september 2016

Leerpleinspelen 2016 (synergie)

Woensdag 28 september 2016, was het een zonovergoten dag tijdens de Leerpleinspelen op AV’34. We hebben mede daardoor met een groot aantal kinderen een heerlijke middag gehad. Springkussens, spelletjes, touwtrekken, sprint en estafette, het kwam allemaal voorbij. Heel zinvol en plezierig om voor ons als leerkrachten onze kinderen ook eens op een ander gebied mee te maken. Echt win-win in onze ogen! Jort bleek een ware kampioen te zijn bij het spijkerbroek hangen. Top gedaan Jort wat kan jij je goed concentreren! Je ging dan ook met een medaille naar huis. Bij het touw trekken vielen wij niet in de prijzen. Maar wat hebben jullie sportief meegedaan. Wel jammer dat onze kanjer Tara ziek was geworden. Maar…..geen probleem. Lars bood zich aan om Tara te vervangen. Wat een mooie mentaliteit (synergie– samen is beter)! Ook bij de sprint werd er heel goed gelopen. Hugo, Jort, Tommie, Fleur en Cheyenne werden samen kampioen sprint challenge. Wat hebben jullie elkaar goed aangemoedigd! Maar oeps…bij de start van de estafette hadden we een leerling tekort. Ook dit was geen probleem. Jene wilde graag invallen en heeft ontzettend goed gelopen. Volgens moeder had hij niet de goede schoenen aan maar wij hebben hier niets van gemerkt! Gedurende de loop van de estafetteloop wedstrijden werden we toch echt steeds beter. We zijn dan ook als eerste geëindigd. De ploeg kon met trots de beker in ontvangst nemen. Wat een synergie (gewoonte 6)!

Op het terrein had de OR een tent voor ons klaar gezet. Houd de zaag scherp (gewoonte 7). Zo hadden we een plek om de jas of tas neer te zetten. Kinderen die erg moe waren konden zelfs even gaan zitten. Angelique had twee mooie picknick tafels gekocht en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Al met al een geslaagde middag, met veel publiek, schitterend weer maar bovenal met hele sportieve kinderen!