Bijna herfstvakantie

woensdag 11 oktober 2017

En weer zijn er een aantal weken voorbij en is het bijna herfstvakantie! De eerste toetsen zijn gemaakt: rekenen, taal, Engels,  spelling, aardrijkskunde en geschiedenis. Soms vielen de resultaten mee, soms tegen. De kinderen leren steeds meer om hun eigen persoonlijke doelen te stellen. De week voor een toets bespreken we met de kinderen wat ze nog moeten oefenen om de toets goed te maken. Ze maken hier samen met ons een keuze in en kunnen na hun vaste opdrachten zelf hun zelfstandig werk gaan inregelen. Dit blijft nog best moeilijk voor de kinderen, maar daar worden ze ook door ons in begeleid. Leuk om te zien dat de kinderen dit samen met de juf al steeds beter kunnen! Na de toets leren ze de keuze te maken te oefenen wat nog niet helemaal goed ging!

De kinderboekenweek was in het thema GRIEZELS, en dat hebben we geweten! Er is voorgelezen aan groep 2 en 4, we hebben met gemengde groepen griezels geknutseld, een griezelverhaal geschreven en er is ook in de klas voorgelezen uit een eigen meegenomen griezelboek! Ons missie statuut hangt inmiddels in beide klassen, voorzien van handtekeningen en getekende gezichten…mooi!

De talking stick wordt regelmatig gebruikt. Vandeweek moesten de kinderen een gesprekje aangaan met een kind waar ze nog nooit mee hadden gespeeld…leuk om te zien hoe serieus de gesprekjes waren! We zijn trots op onze groep!

We wensen iedereen alvast een hele fijne herfstvakantie!