Onze week (gr 4)

dinsdag 21 maart 2017

Een afwisselende week gehad met groep 4! Vorige week hebben we samen met groep 3 een beginnetje gemaakt met het paas knutselen…erg gezellig om dit met gemengde groepjes te doen. De juffen trokken twee namen uit het groep 4 bakje en twee namen uit het groep 3 bakje, deze 4 kinderen zaten samen in een groepje! De paaskransen zijn erg leuk geworden! De kinderen zijn al erg bedreven in het werken op de tablet, de juffen worden ook steeds handiger! We hebben als proef ook leeswoordjes open gezet op de tablet, zo kunnen de kinderen ’s middags bij binnenkomst  het lezen van woordrijtjes oefenen…! Elke week is er aandacht aan woordenschat, een aantal kinderen krijgen dit samen met juf Jodi in een klein groepje aan de instructietafel. Verder hebben we natuurlijk genoten van het mooie weer…eindelijk weer eens heerlijk buiten spelen in het zonnetje!

De komende weken hebben we een nieuw Doel gesteld. We gaan samen met de kinderen serieus aan de slag met de weektaak. Kinderen moeten goed kijken wat er voor die dag op het programma staat en het ook afvinken als het klaar is. Verder staan er een aantal extra taken op die ook afgevinkt moeten worden als een kind hier aan toe is gekomen en het heeft afgerond. Zo krijgen we allemaal meer grip op wat er precies wordt gedaan op een dag. U kunt hierbij denken aan het afmaken van Nieuwsbegrip, oefenen spelling op de computer, oefenen van de thema woorden van taal etc.

We merken in de klas dat veel kinderen de tafels nog niet helemaal beheersen, we gaan hier de komende tijd extra aandacht aan besteden. Het is fijn als de kinderen aan het eind van het jaar de tafels van 1-5 en 10 beheersen, zowel op een rijtje als door elkaar. In de klas hangt een latje met de tafels erop, als een kind een  tafel goed beheerst mag hij een paperclip onder de behaalde tafel hangen. Zo is het zichtbaar hoeveel kinderen de tafels al beheersen! Misschien kunt u thuis met uw kind eens af en toe de tafels oefenen…!