Koningsdag

maandag 8 mei 2017

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van  koningsdag en 4 en 5 mei. We hebben leuke gesprekken gevoerd met de kinderen over Koningsdag, Nederlandse gewoonten, wat vieren we precies… en ook wat weet je al van 4 en 5 mei, wat herdenken we nou eigenlijk, waarom gaat de vlag half stok en waarom zijn we 2 minuten stil. Leuk om te merken hoeveel de kinderen er al van af wisten en met hoeveel interesse ze luisterden naar elkaar. We hebben weer mooie woordplaten gemaakt, deze hangen achter in de klas, zodat iedereen nog eens na kan kijken waar we ook al weer over gesproken hebben.

Koningsdag is al weer een tijdje geleden, maar u heeft nog foto’s van ons te goed! Kijk er maar naar op de site van groep 3 en 4!

De komende weken zullen we ons gaan voorbereiden op de CITO toetsen…hoe gaat dat ook al weer en op welke manier werden de vragen ook alweer gesteld…fijn om van te voren nog even samen naar te kijken.