Groep 1-2b

donderdag 29 september 2016

Vorige week hebben we Xaver uitgezwaaid naar groep 3. Volgens zijn nieuwe juffen is hij goed gestart in zijn nieuwe groep. Lizzy is vorige week gestart in onze groep. Welkom Lizzy! We wensen je een hele fijne tijd toe op obs Beekbergen.

In de klas hebben we een boekenwinkel gemaakt met verschillende soorten boeken.  Er zijn ook kaarten te koop. Er wordt betaald met stenen. Dikke boeken kosten meer stenen, dan dunne boeken. Daar hebben de kinderen goed over nagedacht. Waarschijnlijk is het de best lopende boekenwinkel in Beekbergen en omstreken!
Het “oude” lokaal van groep 3 gebruiken we steeds vaker als een ontdek-atelier.
De kinderen zijn druk met letters; schrijven in het zand, schrijven  en tekenen op een (reclame) bord en werken met letter stempels. Afgelopen weken zijn we ook al druk bezig geweest met het tellen tot 10 en in de juiste volgorde de getallen leggen.
Wim de Woordspin en Arie Letterkanarie zijn ook al in de klas geweest. Volgende week komt tante Truus Pollewop langs en Tijm Rijm!

Woensdag hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Apeldoorn in het kader van het thema boeken. Het was erg leuk en leerzaam, maar toch ook een beetje spannend… We wisten niet dat er zoveel verschillende boeken waren, zelfs boeken met gaatjes! We mochten ook nog een knuffel uit een zak pakken en kijken van welk boek de knuffel was. Daarna mochten we nog even de knuffel vasthouden wat ook wel erg fijn was. Aan het eind hebben we nog even lekker gespeeld in de bibliotheek.