Godsdienstlessen

dinsdag 26 juni 2018

Dit jaar heeft groep 7/8 meegedaan met Sirkelslag. Een spel dat gespeeld wordt tegen andere groepen uit heel Nederland, die ook godsdienstlessen volgen. Het thema dit jaar was “Liefde”. Alle opdrachten hadden daarmee te maken. Zo was er een opdracht waarbij er zoveel mogelijk harten geknipt moesten worden. En moesten de leerlingen naar een liedje luisteren en daarna vertellen wie op wie verliefd was. Ook kwamen er stellingen voorbij, b.v. In sommige landen is zoenen op straat verboden; is dat waar of niet waar. Ook moest er van papier en plakband een brug gebouw worden van papier. De brug moest op twee tafels of stoelen liggen en een pen moest blijven liggen op de brug. De leerlingen vonden het leuk om hieraan mee te doen. En leren zo op een leuke manier met elkaar samen te werken.

Bij de andere lessen ging het over gebed: Stil worden in jezelf. Verschillende vormen van gebed passeerden de revue. Daarna hebben de kinderen zelf ervaren hoe het is om stil te worden, in de vorm van een korte geleide meditatie. De kinderen gingen hierbij op de grond liggen en in gedachten liepen ze door een mooi landschap waar ze iemand ontmoetten. Na afloop van de meditatie mochten de kinderen in stilte creatief uiting geven aan wat ze in de meditatie hadden beleefd. Ze mochten daarbij uit allerlei materiaal kiezen en zelf bepalen wat ze uit de meditatie op welke manier wilden uitdrukken. De kinderen genoten erg van deze les!  Groetjes juf Anja en juf Astrid