Amnesty International

donderdag 29 november 2018

Vorige week dinsdag, 21 november, had groep 7/8 een gastles van Amnesty International. Het was een zeer leerzame middag, waarin de kinderen veel geleerd hebben over mensenrechten, en ook over elkaar.

De kinderen hebben allemaal een kaartje gemaakt zodat we deze konden opsturen naar Tashi Wangchuk, een man die zich inzette voor Tibetaanse taallessen in het onderwijs in Tibet. De  Chinese autoriteiten hebben hem opgepakt omdat hij zou aanzetten tot seperatisme. Hij wilde juist dat de kinderen in Tibet ook hun moedertaal blijven leren en niet alleen alle lessen in het Mandarijns krijgen. De kinderen hebben vrolijke kaartjes gemaakt om hem een hart onder de riem te steken, daar in de gevangenis.