Aanbieding Erebier

donderdag 19 april 2018

Afgelopen zaterdag, 14 april,  werd tijdens de viering van het 200-jarig bestaan van de OBS Beekbergen het in januari speciaal gebrouwen Erebier uitgereikt aan het team van leerkrachten.
Het Erebier wordt jaarlijks gebrouwen door de Apeldoornse Stadsbrouwerij en in samenwerking met het museum Collectie 40-45 opgedragen, dit jaar dus aan het onderwijs. ‘Leerkrachten zijn degenen die de verhalen over vrijheid door moeten vertellen’,  zo motiveert René Broere van het museum hun keuze. Het bier is speciaal opgedragen aan dhr. Wijler (leraar Frans aan de Koninklijke HBS) en meester Vrijs, hoofd van de school in Beekbergen ten tijde van de tweede Wereldoorlog. Brouwer Ton Fisser was helaas vanwege ziekte niet in staat om het bier uit te reiken, maar zijn protégé Elirasa nam de honneurs prima waar.
Met de 48 Highlanders of Holland voorop, gevolgd door een aantal oude legervoertuigen werd het bier naar de feestzaal gebracht, waar de leerkrachten het bier in ontvangst namen. Minister Arie Slob had maandag eigenlijk al in stilte de allereerste fles gekregen en stuurde onmiddellijk een kaartje naar de zieke brouwer. Ton Fisser kreeg daarin ook complimenten over de smaak van het Erebier 2018. Mocht u nieuwsgierig geworden zijn; Het Keteltje heeft een kleine voorraad in het assortiment. Het museum trakteerde de aanwezige kinderen nog op een rondje om het dorp in de oude voertuigen!

Delen via