Open dag

woensdag 16 maart 2016

Open dag

Op woensdag 6 april 2016 houden wij onze Open Dag (net als alle scholen in de gemeente Apeldoorn) voor onze bestaande ouders, voor nieuwe ouders en andere belangstellenden van 9.00-12.00 uur. We vinden het heel leuk om aan u te kunnen laten zien wat we zoal doen op onze school. Natuurlijk kunt u taal- en rekenlessen zien, maar we zijn recentelijk een pilot gestart om in alle groepen (1-8) Engelse les te geven. Op 6 april zal er daarom ook in ieder geval in elke groep een Engelse les te zien zijn.

In de maand maart werken we aan een gezamenlijk project over kunst. De tentoonstelling van alle kunstwerken kunt u op deze dag komen bekijken tot 14.00 uur. Wilt u liever in alle rust op donderdag 7 april komen kijken? U bent van harte welkom van 15.30-16.30 uur!

Wat maakt onze school bijzonder? We zijn een dorpsschool waar heel veel kinderen uit het dorp naar toe gaan. Veel kinderen kennen elkaar en spelen ook buiten schooltijd met elkaar. We zijn een school waar een goede sfeer is en rust en structuur is. Dat maakt dat kinderen tot leren komen, ieder op z’n eigen manier, met z’n eigen talenten. Om kinderen voor te bereiden op hun plaats in de maatschappij zijn we een vernieuwingstraject gestart. Daarbij gaan we de 7 gewoonten van Stephen Covey gebruiken. We gaan werken aan pro-activiteit bij kinderen, we helpen ze doelen te stellen en belangrijke zaken eerst te doen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze win-win kunnen denken en handelen, dat ze situaties eerst begrijpen voordat ze zelf een mening vormen. Samenwerking en samen beter worden is daarbij heel belangrijk, maar we gaan ze ook leren goed voor zichzelf te zorgen (hoofd, hart, lichaam en ziel).

We hebben leerlingen van groep 8 gevraagd wat ze leuk vinden op onze school. Hieronder enkele reacties:

• Veel vrienden uit de buurt zitten hier op school
  • Er hangt een goed sfeer
  • Er wordt hier weinig gepest, het is kleinschalig en dat is fijn.
  • Het is leuk omdat ik hier goede vrienden heb en we gaan vaak op schoolreis (elk jaar)
  • Er zijn aardige leraren
  • De meester kan mooi vertellen en hij houdt van zingen
  • We zorgen goed voor elkaar en helpen elkaar als we iets moeilijk vinden

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom naar de Open Dag, de koffie staat klaar!