Taal, spelling, woordenschat groep 4 en 5

vrijdag 9 oktober 2015

Taal, spelling, woordenschat groep 4 en 5

We werken sinds dit jaar met een nieuwe methode voor taal en spelling. Hiervan heeft u de instapkaarten via de mail gekregen. De kracht van deze methode zit hem vooral in de herhaling en het aanleren van spellingregels. Ook thuis is het belangrijk om deze kaarten regelmatig te herhalen. Het kan al voldoende zijn om de kaarten op een zichtbare plek thuis op te hangen zodat uw kind de kaart ziet.

Bij spelling gaat het erom dat de kinderen de spellingregel leren en wanneer ze die moeten toepassen. Daarom krijgen de kinderen ook geen woordjes mee naar huis om te oefenen.

Bij taal zijn de woordenschat en taalbegrippen zoals het zelfstandig naamwoord en lidwoorden belangrijk. Voor groep 5 is het aan te raden om ook de kaarten van groep 4 eens te herhalen omdat zij pas vanaf dit jaar met deze methode werken.

De volgende taaltoets is op vrijdag 16 oktober (thema 2).

Het woordendictee van thema 2 is op 26 oktober, op 30 oktober is het afsluitende zinnendictee.