Engels,natuurles en project gr 1

donderdag 31 mei 2018

Head, shoulders, knees and toes…

Groep 1 heeft de afgelopen tijd gewerkt aan het thema “mijn lichaam”. Omdat we ook Engels geven bij de kleuters, hebben we het liedje “Hoofd, schouders, knie en teen..” in het Engels geleerd. Ze kunnen het inmiddels razend snel! Dus wees er op voorbereid als u mee gaat doen.

Wat rustiger, maar minstens zo belangrijk en leuk was de IVN activiteit op 23 mei. Onder leiding van drie dames van IVN mochten wij op bezoek bij de tuin van mevrouw Albers. Gelukkig vonden we net op tijd de ingang, die verscholen zat achter veel jonge scheuten van planten en struiken. In de tuin zijn de kinderen op zoek gegaan naar verschillende schatten van de natuur. We hebben veel beestjes gezocht en bekeken. Juf Margot had zelfs een opgezette eekhoorn en mol mee genomen. Ze waren veel kleiner in het echt, dan verwacht. We hebben gezellig liedjes gezongen van de eekhoorn met zijn lange staartje, de mol onder de grond en de appel met daarin vijf kamertjes.

Afgelopen maandag zijn we begonnen met een nieuw thema: beroepen. Dit keer vergroten we de “helden-beroepen” uit. Het beloofd een heldhaftige tijd te worden!

Delen via