Eerste schoolweken

maandag 25 september 2017

Zoals de vakantie voorbij vliegt, vliegen de eerste schoolweken ook voorbij!

We zijn begonnen met het thema “ik en wij”. Even wennen aan elkaar, het “nieuwe” klaslokaal, het continurooster, het nieuwe planbord, en (voor sommigen) de nieuwe juffen en meester. Toen de zon nog scheen, zijn we lekker naar het park geweest om te picknicken. Wat was dat gezellig zeg. In het park is er ruimte voor velen,  zo konden we ook lekker met de andere klas spelen.

Het mooie weer is inmiddels ingeruild voor “takkieweer”. Picknicken is dan misschien niet meer zo’n succes, maar crossen in en rond de plassen, moddertaartjes maken, “slootje springen” over een plas is ook reuze leuk! Daarna laarsjes uit en sloffen aan, heeft natuurlijk ook wel wat. Die droge sokken en een droge broek in de tas, kwamen nu toch mooi van pas.

In het kader van het nieuwe thema “boeken” gaan de kinderen de komende weken in de klas wat vertellen over hun lievelings boek. Daarnaast waren er afgelopen woensdag maar liefst negen ouders die kwamen voorlezen in de klas. Ieder groepje mocht zelf een boek uitkiezen. Wat een sfeertje, ondanks het weertje!

Thuis weten veel kinderen te vertellen over de gewoonte “Pro-actief”. In de klas zien we, dat veel kinderen dit al goed kunnen. We oefenen nog even met gewoonte 2, “maak een plan” en gewoonte 3 “belangrijke zaken eerst”…

 

 

Delen via