Groep 1-2 b

donderdag 13 oktober 2016

samenwerkingAanstaande vrijdag sluiten we het thema boeken af en hopen de kinderen hun opa’s en oma’s te verrassen. Ze moeten veel samenwerken tijdens het optreden. En dat is precies wat we in de klas ook veel aan het oefenen zijn!
We vragen de kinderen eerst het zelf te proberen, lukt het niet dan vraag je hulp aan je buurman of buurvrouw en als het dan nog niet lukt, dan helpt de juf.
Wat kunnen de kinderen elkaar al goed helpen!

Ook hebben de kinderen afgelopen week heel hard gewerkt aan een groepsdoel: “stil zijn en opletten als er een stilte-teken te zien is”. Er zijn al veel stickers verdiend!

Na de herfstvakantie starten we met het thema herfst. De boekenwinkel zal plaats maken voor een herfsthoek waar weer van alles ontdekt en geleerd kan worden. Sommige kinderen hebben al wat herfstschatten meegenomen. Het zou leuk zijn als er nog meer (droge) eikels, kastanjes, bolsters, mooie bladeren, noten en andere herfstschatten een mooie plek in de herfsthoek krijgen.

Geheel in het thema van de herfst staat er woensdag 26 oktober een herfstwandeling gepland. We zijn er trots op dat er reeds voldoende vervoer is. Denkt u aan een stoelverhoger en geschikt schoeisel? Er volgt nog een mail met overige informatie hier over.