Kerstviering

dinsdag 1 december 2015

rode-kerst-wallpaper-met-kerstboomSinterklaas en zijn gevolg heeft nog maar net de deur achter zich dichtgetrokken hier,  of wij maken ons alweer op voor het volgende feest. Kerst!! Op donderdag 17 december a.s. zullen wij samen het kerstfeest vieren. Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij en worden dan om 17.00 uur weer op school verwacht.

Inmiddels is ons kerstbuffet een traditie. Vanaf woensdag 9 december hangen bij ieder klaslokaal intekenlijsten. Een lijst met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het is de bedoeling dat u op één van de lijsten inschrijft. Wilt u erop letten dat er niet teveel dubbele dingen op komen te staan?

Mogen wij ook dit jaar weer op uw hulp rekenen?

Zoals gezegd, om 17.00 uur mag u met uw kind/ kinderen via de hoofdingang naar binnen. Het meegenomen gerecht kan op de buffettafel geplaatst worden. Warme gerechten graag in pannen of afgedekte schalen. Warmhoudplaatjes zijn van harte welkom alleen niet op stroom helaas. Denkt u ook aan eventuele opscheplepels? Het is niet de bedoeling om eten te maken voor de hele groep. Ga uit van ongeveer 4 tot 5 personen.

Heeft u gekozen voor ijs als toetje dan mag dit om 18.00 uur naar binnen worden gebracht.  Wij hebben liever geen losse ijsjes omdat dit lastig is om te verdelen.

Natuurlijk neemt u even een kijkje in de klas van uw kind/kinderen maar om 17.15 uur willen wij toch echt gaan eten.

Voor u is er vanaf deze tijd een hapje en een drankje buiten op het plein. Dit jaar krijgen wij de soep aangeboden van de familie Driehuis (ouders van Indy en Lilly-Fay) Zij runnen het familierestaurant Robin Food. Wat een mooi gebaar, hartelijk dank daarvoor! Een lekker kopje soep, wijntje, warme chocomelk, warmte van de vuurkorven en een gezellig muziekje zullen het wachten op uw kinderen aangenamer maken. U blijft toch ook een hapje mee eten?

Om 18.30 uur is het feest in de klas afgelopen en mag u uw kind in het eigen klaslokaal weer ophalen. Graag uw eigen schalen etc. en bord en bestek van de kinderen weer meenemen naar huis. U kunt dan tot 19.00 uur nog een drankje doen buiten en dan is het feest echt afgelopen.

Wellicht vraagt u zich af of er dit jaar geen voorstelling wordt gegeven voor de ouders. Dit is altijd erg leuk en gezellig voor zowel ouders als de kinderen. Voor met name de onderbouw is het lastig om van de sint over te schakelen naar de kerst en dan gelijk weer een stukje in te studeren om op te voeren. De tijd hiervoor is erg kort. We hebben dus besloten deze voorstelling (natuurlijk met een ander thema dan…) na de kerstvakantie te houden. Bv. net voor de voorjaarsvakantie. Dan hebben we iets meer lucht en kunnen we iets moois voorbereiden. We zijn het dus niet vergeten! U hoort van ons als we zover zijn.

De volgende morgen komen de kinderen weer naar school om samen gezellig op te ruimen en nog wat te werken met de leerkracht. Voor de groepen 1 t/m 4 begint dan om 12.00 uur hun welverdiende vakantie. De groepen 5 t/m 8 hebben nog een gezellige kerstmiddag en ook zij mogen om 15.15 uur dan echt aan de vakantie beginnen.

In de UDSG van volgende week zullen we nogmaals terugkomen op dit feest en u de laatste info hierover geven.

 

 

 

 

 

Delen via