Sinterklaasviering

donderdag 7 december 2017

Sinterklaasviering

Afgelopen dinsdag hebben we met elkaar Sinterklaas gevierd.. Wat was het een gezellige dag en wat zijn er fantastisch mooie surprises bedacht!! Ook de gedichten waren origineel en er werd flink op los gerijmd.. Super!!! Juf Ellen, juf Maartje en juf Manouk waren er alle drie om deze dag met de kinderen te vieren. Gelukkig waren ook de kinderen die ziek zijn geweest weer beter dus de hele groep was compleet.

’s Middags hebben we voor de hele bovenbouw een bingo georganiseerd in het lokaal van groep 6/7. Voor het eerst werden de kinderen voorgelezen tijdens de bingo. In het verhaal kwamen de getallen 1 t/m 75 aan bod en tijdens het voorlezen moesten de leerlingen de getallen van hun bingokaart afstrepen. Het was muisstil en er werd geconcentreerd geluisterd… Daarna werd de dag afgesloten met bordspelletjes en film kijken.

Nu Sinterklaas weer met zijn stoomboot richting Spanje is, zijn we in de klas bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Afgelopen woensdag hebben de kinderen samen met Marleen en juf Ellen kerstkaarten geknutseld. Onder het genot van een muziekje werden er ‘pop-up’ kerstkaarten gemaakt.

Naast deze kaarten zijn vandaag ook de setjes kerstkaarten voor Serious Request meegegeven aan de leerlingen. Verdere informatie over de verkoop van deze kaarten is via de e-mail aan u verstuurd. We wensen de leerlingen veel succes met de verkoop!